Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum scap de emotiile puternice?

Diverse
Intrebare postata de Number cu 9 ani in urma

Buna ziua.Cum as putea sa mai diminuez din emotii?De exemplu de cele de la liceu,sunt elev nou intr-o clasa si am mari emotii de fiecare data cand ma duc la scoala,sunt ascultat,intrebat ceva de catre profesori sau colegi..si in general cand ma duc undeva,si la doctor de exemplu am mari emotii inaintre sa intru la el..Ce as putea face?Am inteles ca emotivitatea e innascuta si nu prea poti scapa de ea..este adevarat?As vrea macar sa le mai controlez..Ce sa fac?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum scap de emotiile puternice?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 7 luni)

Buna ziua,

Emotiile puternice sunt normale, in special cand te afli intr-o situatie noua sau stresanta. Iata cateva strategii pe care le poti folosi pentru a-ti controla emotiile:

1. Respire adanc: Respiratia adanca iti poate ajuta corpul sa se relaxeze si sa diminueze emotiile puternice. Incearca sa inspiri pe nas, sa retii aerul pentru cateva secunde, apoi sa expiri pe gura. Repeta acest proces de cateva ori pana cand simti ca emotiile tale incep sa se linisteasca.

2. Recunoaste si accepta emotiile tale: In loc sa incerci sa-ti reprimezi emotiile, recunoaste-le si accepta-le ca parte a experienta ta. De exemplu, poti spune "Sunt nervos pentru ca sunt nou aici, si este normal sa ma simt asa".

3. Gandeste pozitiv: Aminteste-ti de momentele cand ai fost intr-o situatie noua sau stresanta si ai reusit sa te descurci bine.

4. Cauta ajutor de specialitate: Daca simti ca emotiile tale sunt prea puternice pentru a le gestiona singur, ar putea fi util sa vorbesti cu un consilier sau psiholog. Acestia te pot ajuta sa inveti strategii noi pentru a-ti gestiona emotiile si pentru a te simti mai confortabil in situatii noi sau stresante.

Este adevarat ca unii oameni sunt mai emotivi decat altii, insa emotivitatea poate fi gestionata si controlata cu strategiile potrivite.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/Psihologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/cum-pot-fi-controlate-emotiilei_17293

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.