Buna ziua. am 30 de ani, sunt mama a doi copiii si de 2 ani am o amorteala a gurii, in zona barbiei si a buzelor. acum un an am avut un ATI, dupa care mi-am revenit complet, dar cu aceasta amorteala tot nu s-a sfarsit. sa fie oare ca 1 an am luat anticonceptionale si apoi le-am intrerupr? atunci cand am facut ATI am avut colesterolul si trigliceridele mari. am o lipsa de calciu de mic copil, am luat calciu luni de zile, la fel si complexul de B-uri. nu fumez, ocazional un pahar de vin. am uneori pofta de dulciuri, as bea apa mereu. m-am gandit ca ar putea fi diabet, dar glicemia a fost buna. am facut EKG, care este normal, am facut ecografie cardiaca si este buna. nu stiu ce sa mai fac cu buzele, care de cateva zile se usuca foarte rau si nu trece nici cu balsam, nici cu creme hidratante. precizez ca ueori am si furnicaturi la nivelul gurii, in special in buze si cerul gurii. am schimbat pasta de dinti, degeaba. dupa ce am luat calciu 10 zile, amorteala s-a mutat in partea dreapta a fetei, iar acum 2 luni am extras o masea din partea dreapta sus dupa care mi-a amortit din nou zona barbii si buzele. va rog frumos, daca cineva a patit asa ceva sa ma lamureasca si pe mine despre ce este vorba. am uitat sa precizez faptul ca dupa 3 zile de la ATI, mi s-a facut TC care nu a prezentat nici un fel de modificare. va multumesc
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (3)
Dupa parerea mea e o criza spasmofilica.Calciul se asimileaza in prezenta vit.C iar Magneziul in prezenta vitB6.Mie personal mi-a folosit Magneziu forte si Clorocalcin.Acesta din urma e neplacut la gust dar eficient fiindca iti refaci "rezerva"de Ca f.f.rapid.Nu cred ca e ceva de care sa te sperii.Fa o cura cu asa ceva si iti vei reveni.Eventual consulta-ti medicul de familie.Sanatate !!!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSunt 3 semne specifice care apar in diabet:
1. polifagie: ti se face foame frecvent, mananci des, si totusi scazi in greutate (asta e alt simptom)
2. polidipsie: ti-e sete tot timpul
3. poliurie: urinezi des; la sumarul de urina apare glucoza in urina
Si uscaciunea buzelor poate fi un semn de diabet. Semnele mentionate mai sus apar tardiv, si atunci e sigura instalarea bolii.
Daca nu prezinti nici unul din aceste simptome, o simpla glicemie (fie ea si normala) nu exclude diabetul. Cea mai relevant test pentru diagnostic mi se pare proba hiperglicemiei provocate. Alt test ar mai fi cel al hemoglobinei glicozilate (glicemia pe ultimele 3 luni), insa acesta se face mai mult pentru controlul glicemiei la persoanele care se stiu deja cu diabet; totusi poate fi un punct de reper in diagnosticare (insa la persoanele care deja prezinta unul sau mai multe simptome). Diabetul reprezinta unul dintre factorii de risc pentru ATI.
Totusi, conform istoricului tau medical, e posibil ca tulburarile de sensibilitate (amorteala) sa fie o urmare a ATI-ului. Atunci cand ai facut atacul ischemic, e posibil ca o anumita regiune din creier sa fi ramas neoxigenata un timp mai indelungat (nu foarte mult, dar suficient cat sa fi ramas cu aceste tulburari). De aceea, vorbind despre metode de investigatie, la ora actuala cele mai moderne ar fi tomografia prin emisie de pozitroni (pentru ca arata activitatea metabolica a organelor, ex. creier), sau o RMN functionala (care arata utilizarea oxigenului in tesuturi). De obicei, aceste investigatii se fac in cazuri mult mai grave (gen cancer), iar pretul e pe masura... eu ti le-am prezentat ca idee (pentru ca arata sigur daca ai ramas sau nu cu vreo urmare de pe urma accidentului) + ca ai o varsta la care accidentul ischemic nu ar trebui sa apara. Insa cel mai bine pentru tine acum cred ca ar fi sa consulti un neurolog bun.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzuite, mai sigur un link in care sa intrebi direct un medic: //sfatulmedicului.ro/consulta-medicul-online
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde