Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ce reprezintă mișcările involuntare ale corpului ?

Diskinezie tardiva
Intrebare postata de Vlad cu un an in urma

De aproximativ 1-2 ani am observat că corpul meu se mișcă involuntar. Un exemplu este atunci cand stau in șezut observ că corpul meu face o mișcare fată-spate care nu este sesizabilă de cei din jur. Ar trebui să mă îngrijoreze acest lucru?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce reprezintă mișcările involuntare ale corpului ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum un an)

Buna ziua,

Miscarile involuntare ale corpului reprezinta miscari pe care corpul le face fara voia noastra sau controlul nostru constient. Acestea pot varia in intensitate si frecventa si pot afecta diferite parti ale corpului, inclusiv membrele, fata sau trunchiul.

Exista mai multe cauze posibile pentru miscarile involuntare ale corpului, inclusiv stresul, oboseala, anxietatea, tulburarile neurologice sau efectele secundare ale unor medicamente. In unele cazuri, miscarile involuntare pot fi agravate de factori precum cafeina, alcoolul sau anumite substante chimice.

Daca observati miscari involuntare ale corpului de aproximativ 1-2 ani si sunteti ingrijorat in legatura cu aceste simptome, ar fi bine sa consulti un medic pentru a obtine o evaluare detaliata. Un specialist in neurologie ar putea fi indicat pentru a exclude orice posibile afectiuni neurologice subiacente.

Este important sa descreti medicului in detaliu caracteristicile miscarilor involuntare pe care le-ati observat in timp si sa-i spuineti cum va afecteaza acestea in viata de zi cu zi. Medicul va putea sa va ofere o evaluare adecvata si sa va ofere recomandari si tratament, daca este cazul.

Retineti ca, in cele mai multe cazuri, miscarile involuntare nu prezinta un pericol imediat pentru sanatate, dar este intotdeauna bine sa obtineti sfatul unui medic pentru a fi sigur ca nu este vorba de o afectiune care necesita tratament.

Va recomandam sa va programati la un medic neurolog: https://www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Boala-Parkinson-si-alte-boli-extrapiramidale/ce-reprezinta-diskineziai_17502
sfatulmedicului.ro/Boala-Alzheimer-si-alte-boli-degenerative/miscari-involuntare-tremorul_19499



Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.