Nu pot crede ca acest subiect are cele mai putine capitole!!!
Diete Intrebare postata de kumamoto cu 15 ani in urmaUnde este informatia? hei trebuie toata lumea sa dezbata mai mult acest subiect decit celelalte...haideti curaj ca doar pe baza unei diete sanatoase ne putem imbunatati calitatea vietii noastre si a celor din jur!
stam si ne uitam la sarmale in continuare si zicem: Doamne ce miracol!!! pai nu ne-am lecuit de salam inca?suntem asa de slabi cind vedem o ruda de salam sau o cratita intreaga de sarmale sau ardei umpuli...sau ciorba de perisoare!!!
Daca asa... unde ne aflam? pai ne aflam in timpul cind nu ne perimteam prea multe de pe piata!...acum mergi la piata si gasesti tot ce-ti doreste sufletelul...ei, si toti spun "sunt...scumpe si pline de hormoni sau substante toxice"...dar daca le facem ciorba sau sarmale nu sunt pline de otrava? chimicalele nu dispar la temperaturi extreme ele se combina si devin si mai distrugatoare!!!
trebuie sa invatam sa mergem in gradina si sa luam o ceapa din pamint...o curatam de murdarie si sa o mincam asa cum e! si asa mai departe cu majoritatea legumelor!!!e greu dar fezabil!
respect si sanatate!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
S-a strigat in sus si in jos de faptul ca Romania este darnica cu toti oaspetii ei. Darnicie materializata si in domeniul culinar.
Nu poti da in cap nimanui, doar pentru faptul ca mananca ceva cu care s-a obisnuit de mic copil.
Si pot sa zic ca gresesti, etichetand piata romaneasca ca ac***a tot "ce-ti doresteste sufletelul". Calitatea intrece cantitatea, la fel cum si mancarea gatita acasa intrece orice standard de produs pasteurizat (branza topita, "iaurturi") sau semi-preparat (salam, etc).
Incerci sa accentuezi faptul ca a fi "pro" gospodarit/gradinarit si amic al "agriculturii" (cultivarii pamantului) este singura modalitate prin care poti dobandi produse alimentare care sa fie demne de pus pe masa si consumate, deoarece sunt sanatoase.
Dar ce crezi ca fac cei care culeg/comercializeaza fructele si legumele Romaniei? Acelasi lucru pe care il accentuezi si tu. Doar ca, pentru a mentine calitatea si prospetimea (sau viabilitatea recoltei), adauga/stropesc produsele cu conservanti/insecticide.
In plus, nu pot argumenta ca solul din jurul blocului este fertil. Sa fim seriosi. In mediul rural exista multe dificultati in a gasi un teren fertil si propice pentru a cultiva ceva, d'apoi la oras.
Intr-un final, omul cultiva roadele pamantului si le consuma "dupa bunul plac" (ironic)--> de aici toate problemele de sanatate etc.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzHai ca nu am intentii rautacioase si stii foarte bine treaba asta...inca o chestie care mai stii foarte bine este ca in Romania suntem foarte legati de traditii si acestea sunt lucruri de care oricine se dezbara foarte greu...acum eu nu am pus in calcul toate elementele pt ca ar fi mult prea multe de spus aici dar observ de fiecare data ca cei din jur sunt foarte ofensati cind le atingi coarda sensibila(si anume ce anume trece prin stomac) cum sa maninci mincare nefiarta sau prajita... suntem tentati sa spune ceea ce tu ai punctat ca pamintul nu e fertil in jurul blocului dar nu e vorba de asa ceva... eu am spus-o un pic metaforic... pacat ca totul trebuie luat in ironic si niciodata vazindu-se partea buna a lucrurilor...inca o data exista soare si aici la noi in Romania...si ce daca nu cresc legumele pe linga bloc...dar cu o educatie adecvata lumea isi va schimba putin optica!
te rog vezi si jumatatea plina a paharului...oricum mersi de raspuns dar ma asteptam totusi la ceva mai optimist!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde