Buna arabela2 spunemi tot ce stii,eu servesc ceai acum tinctura nu am incercato pina acum.tu ce stii care este mai bun ceaiul sau tinctura?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (6)
Buna,
Tinctura de soc este un medicament natural in obezitate. Vrei sa slabesti?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna,
Cele mai eficiente preparate din fructe de soc sunt : sucul proaspat, tinctura, pulberea si siropul.
Boli care se pot trata cu fructe de soc:
-Gripa, guturai, sensibilitate la epidemiile de gripa ,
- Obezitate, ingrasare
- Constipatie, constipatie cronica, colita de putrefactie
- Herpes
- Pentru imbunatatirea vederii nocturne, adjuvant in tratarea bolilor oculare
- Psoriazis, alergie cutanata, sclerodermie, boli de piele rezistente la tratamentele clasice
Pentru fiecare dintre aceste afectiuni se foloseste unul dintre preparatele de care ti-am spus mai sus.
Spune-mi pentru ce ai nevoie si-ti pot da mai multe detalii( ce anume se foloseste, ca in ce cantitai sau cum se poate prepara).
Despre TINCTURA : se obtine prin amestecarea sucului proaspat de fructe de soc cu alcool alimentar de nouazeci de grade. Intr-o sticla, se pun un pahar de suc de fructe de soc si un pahar de alcool alimentar, dupa care se agita bine amestecul pentru a se omogeniza. Ulterior, tinctura se pune la pastrare in sticla bine inchisa, la loc intunecos si rece. Termenul sau de valabilitate este de doi ani. Se administreaza 1-4 linguri pe zi, ca remediu forte in curele de slabire, ca detoxifiant in bolile cronice si degenerative, pentru sporirea rapida a imunitatii.
PRECAUTII SI CONTRAINDICATII
Pentru ca are un efect laxativ si purgativ puternic, tinctura din fructe de soc va fi administrata cu prudenta in doze mari (peste 2 linguri pe zi), pentru a nu accelera prea mult tranzitul intestinal. Cu exceptia cazurilor in care se foloseste tinctura de fructe de soc pentru slabire rapida sau contra constipatiei, este indicat sa se ia zilnic si cate una-doua lingurite de pulbere de cretisoara (Alchemilla vulgaris) sau de scoarta de stejar (Quercus sp.), pentru a tine sub control tranzitul intestinal.
Preparatele obtinute din fructele de soc proaspete, mai ales tinctura si sucul, sunt contraindicate in cazurile de diaree acuta si cronica, precum si in cazul colitei de fermentatie.
Persoanele care au un colon sensibil sau sufera frecvent de balonare ar fi bine sa consume in paralel cu preparatele din fructe de soc si anumite condimente cu rol carminativ si antiinflamator intestinal: seminte de fenicul, seminte de chimen, busuioc, menta
Si cum ti- am mai zis, mare atentie la toxicitate socului, in doze prea mari da reactii adverse. Dozele periculoase sunt de 200 de grame de fruct sau de suc si de 300 de grame de tinctura pe zi.
Numai bine si daca mai ai nevoie de ajutor, anunta-ne!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna arabela2 da vreau sa slabesc si de aceea te am intrebat,ai vreo dieta buna?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna, eu am nascut acum 4 luni si am pus pe mine 14kg in timpul sarcinii, apoi la 2 saptamani dupa nastere am slabit 9kg, iar acum am pus la loc . am acum70kg si o inaltime de 167cm. vreau sa slabesc si vreau sa stiu daca cura cu soc ma ajuta. cura cu soc este buna si in cazul in care mai alaptez, odata pe zi, dar alaptez.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna,
Pe perioada alaptarii, nu cred ca este indicata aceasta cura. Sa nu-i faci rau bebelusului.
Mai asteapata cateva luni, pana il intarci pe bebe.
Numai bine!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzmultumesc de sfat, asa ma gandeam si eu.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde