Cum stiu daca a fost doar diaree sau ceva mai grav?
Diaree Intrebare postata de Bianca02 cu o zi in urmaBuna, sunt fata si am 22 de ani. Acum patru saptamani, mama mea a avut probleme la stomac si a avut diaree apoasa destul de severa (21 de scaune). Dupa 3 zile, dupa ce i-a trecut si s-a simtit mai bine, a inceput bunica mea sa verse si sa aiba la randul ei diaree. La 9 zile distanta de îmbolnăvirea mamei mele, am avut si eu la randul meu diaree. A trecut dupa 4 scaune si in 15 ore, iar dupa am petrecut urmatoarele 18 zile ac***a ori scaun normal, ori doar putin mai moale, ori constipatie usoara, iar culoarea a variat de la maro foarte inchis, maro normal, galben-portocaliu. Astazi, 19 zile mai tarziu, am avut un scaun mai moale, incat nu am reusit sa vad cum a aratat deoarece apa toaletei si-a schimbat culoarea din cauza scaunului. Totusi, am observat ca unul dintre scaune plutea, textura si consistenta lui erau normale insa culoarea era galben-portocalie. Am mai patit asta acum cateva zile, dar dupa a revenit la culoarea normala. Tin sa mentionez ca ieri am baut doua plicuri de Faringo Hot Drink, in cazul in care poate din acest motiv s-a schimbat culoarea. Nu am crampe, doar ocazional o durere mica in partea dreapta, fara alte simptome inafara de o usoara durere de cap (nu am prea mancat nimic astazi deci presupun ca din acest motiv). Ar trebui sa ma ingrijorez? Cum imi dau seama daca e doar stresul de vina sau am probleme cu pancreasul sau ceva de acest gen?
P.S.: mamei mele i s-a spus (de catre doctorul de familie) ca a avut un fel de enterocolita, dar nu a fost la un doctor specializat in gastroenterologie deci nu a fost confirmat acest lucru.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
Buna ziua,
Modificarile digestive pot fi cauzate de o serie de factori, inclusiv alimentatia, hidratarea, stresul si alte afectiuni medicale. Diareea ocupaionala, greata, schimbarile in consistenta sau culoare a scaunului pot fi normale, mai ales daca s-au produs schimbari in regimul alimentar sau daca ati fost recent bolnava.
Daca ati avut doar cateva episoade de diaree care s-au rezolvat rapid, este posibil sa nu aveti nimic grav.
Cateva semne care ar putea indica o situatie mai grava includ aparitia persistenta sau cronica a diareei, prezenta sangelui in scaun, dureri abdominale severe sau neobisnuite, febra sau scaderea neintentionata in greutate. Daca observati astfel de simptome, trebuie sa consultati un medic.
Faptul ca mama si bunica dvs. au avut simptome similare ar putea sugera ca acestea se pot datora unei infectii, dar nu este sigur. Un medic ar putea face teste suplimentare pentru a afla mai multe.
In ceea ce priveste culoarea galbena a scaunului, aceasta poate fi cauzata de o varietate de factori, inclusiv consumul de anumite alimente sau bauturi. Daca culoarea continua sa fie neobisnuita, este bine sa consultati un medic. Plicurile de Faringo Hot Drink pe care le-ati baut ieri pot sa nu aiba nicio legatura cu acesta.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-tranzit--diareea-si-constipatia-/ce-afectiuni-poate-ascunde-diareea-persistentai_17518
sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-tranzit--diareea-si-constipatia-/remedii-naturiste-pentru-diaree-si-constipatie_9562
sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/enterocolita-acuta-semnele-care-trebuie-sa-te-trimita-la-medic_17706
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzmulțumesc frumos!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde