Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ce pot face daca am scaun moale de mai bine de 6 luni?

Diaree
Intrebare postata de Utilizator11709876528 cu 9 luni in urma

Am sesizat problema asta prin vara deși nu i-am dat prea mare importanță, la început s a manifestat într-un mod mai agresiv mergeam des la baie uneori nu aveam ce elimina și ieșea un fel de mucus dar aveam tot timpul dureri și mă duceam la toaleta și de 7 ori inclusiv noaptea având și dureri musculare la nivelul abdomenului. Iar acum mă duc foarte apos doar o data pe zi dar mereu are aceeași consistență și mereu am balonări, iar la 1 luna după ce a apărut problema am fost la un medic mi-am făcut analize la scaun și mi-a spus că totul este normal ca nu a găsit nimic suspect, am mers mai departe și mi-am făcut o analiză pentru Suprapop**area bacteriana a intestinului subțire și mi-au spus că totul este ok ,menționez că toate acestea s-au întâmplat în Spania mi au dat niste pastile pentru balonări care nu și-au făcut efectul și adio. De atunci am început să vad daca o fi de la lapte sau de la gluten lasandu mă de acestea , după o săptămână părea că se remediază ceva dar după a început să fie la fel. Ce as putea sa mai fac ?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce pot face daca am scaun moale de mai bine de 6 luni?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 9 luni)

Buna ziua,

Daca medicul dvs. nu a identificat nicio problema evidenta, exista o posibilitate ca aceasta sa fie cauzata de un dezechilibru in microbiota intestinala sau de intoleranta la anumite alimente. Ambele pot fi greu de identificat fara teste suplimentare, insa exista unele masuri pe care le puteti lua la domiciliu pentru a incerca sa remediati problema.

In primul rand, asigura-te ca iti mentii o dieta sanatoasa si echilibrata. Evita mancarurile prelucrate si bogate in grasimi care pot exacerba simptomele. In schimb, optati pentru alimentele bogate in fibre alimentare, precum legumele, fructele si cerealele integrale.

Daca nu ati facut-o deja, s-ar putea sa merite sa incercati sa eliminati din dieta dumneavoastra unele alimente comune care cauzeaza intolerante, cum ar fi produsele lactate, glutenul si zaharul procesat. Desi ati mentionat deja ca ati incercat asta, e posibil sa fie nevoie de mai mult timp pentru a vedea rezultatele sau poate ati eliminat doar o parte din alimentele care va afectau.

Puteti incerca si probioticele, care pot ajuta la restabilirea unui echilibru sanatos al bacteriilor intestinale. Acestea pot fi obtinute sub forma de suplimente sau din alimente fermentate, precum iaurtul, kimchi si kefirul.

De asemenea, puteti accesa sectiunea de Suplimente: https://sfatulmedicului.ro/suplimente

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia dumneavoastra specifica si sa urmati recomandarile acestuia.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru dumneavoastra: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Boli-intestinale/afectiuni-ale-sistemului-digestiv_580
sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-tranzit--diareea-si-constipatia-/ce-afectiuni-poate-ascunde-diareea-persistentai_17518

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.