Ce analize de laborator se fac ptr.diaree continua care pare a fi cancer de colon . Mulțumesc !
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Pentru diagnosticul si evaluarea diareei continue sau a unui posibil cancer de colon, in general se recomanda urmatoarele analize de laborator:
Analiza scaunului: Aceasta poate ajuta la identificarea prezentei sangelui, a altor substante anormale si a parazitilor in scaun.
Analiza sangelui: Unele teste de sange pot furniza informatii utile despre functionarea generala a organismului si pot indica prezenta unei inflamatii sau a unei infectii.
Teste de functie hepatica: Aceste teste pot evalua sanatatea ficatului si pot identifica orice anomalii asociate cu cancerele de colon sau alte afectiuni.
Teste de markeri tumorali: Aceste teste pot depista anumite substante produse de celulele canceroase, cum ar fi antigenul carcinoembrionar (CEA). Valorile ridicate ale acestor markeri pot sugera prezenta unui cancer de colon, dar trebuie confirmate prin alte investigatii.
Colonoscopie: Aceasta este una dintre cele mai obisnuite metode de diagnostic pentru a evalua colonul si a identifica leziunile, precum polipii sau cancerele. In timpul colonoscopiei, se pot realiza biopsii si se pot preleva mostre de tesut pentru analiza histologica.
Este important de mentionat ca acestea sunt doar cateva dintre analizele pe care medicul le poate solicita in evaluarea diareei persistente sau pentru a exclude sau confirma prezenta unui cancer de colon.
Va recomandam sa va programati la un medic gastroenterolog: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-tranzit--diareea-si-constipatia-/ce-afectiuni-poate-ascunde-diareea-persistentai_17518
Va dorim multa sanatate!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde