Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

De ce când suferi de anxietate crezi ca ai ceva la inimă??

Diagnostic si investigare
Intrebare postata de Flavius cu 2 saptamani in urma

Bună ziua !
Am fost la diferiți medici crezând ca am ceva , la doi cardiologi diferiți, neurolog , doctor de familie, am făcut analize de sânge, dar tot nu pot să cred ca nu am nimic .
Mereu simt ca inima bate mai tare decât de obicei și mă simt obosit și extenuat, chiar poate fi vorba doar de anxietate?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "De ce când suferi de anxietate crezi ca ai ceva la inimă??"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 saptamani)

Buna ziua,

Cand suferiti de anxietate, adesea va simtiti preocupat sau speriat si aceasta stare de tensiune constanta poate duce la reactii fizice precum batai rapide ale inimii sau constrictii in piept. Acesta este un mod normal in care corpul raspunde la stres.

Sistemul nostru nervos autonom, care controleaza functiile automate ale corpului, precum ritmul cardiac, digerarea, respiratia etc., reactioneaza la stres intensificand ritmul cardiac. Deci, ceea ce simtiti nu este doar in capul dvs., ci este o adevarata reactie fizica la anxietatea pe care o simtiti.

Cu toate acestea, este foarte important sa tineti minte ca nu este la fel ca si cand aveti o afectiune a inimii - bataile inimii in ritm mai rapid cauzata de anxietate este un raspuns de lupta sau de fuga, o reactie normala a corpului la stres.

Daca sunteti totusi ingrijorat in legatura cu sanatatea inimii dvs., ar fi bine sa discutati cu medicul dvs. despre aceste ingrijorari.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/cardiologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Boli-ale-inimii-si-vaselor/palpitatiile-semn-al-anxietatii-sau-al-unei-boli-de-inimai_15193
sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-ritm-si-conducere/cand-devin-periculoase-palpitatiilei_17008

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.