Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Valori glicemie la copii

Diabetul zaharat
Intrebare postata de membru221172 cu 12 ani in urma

Pentru diagnosticarea unor dureri de burta cronice baietelul meu de 5 ani a facut un test pentru intoleranta la lactoza. La acest test i-a fost masurata glicemia pe nemancate dimineata (122) si apoi la o ora dupa ce a consumat o cantitate de lactoza dizolvata in apa (114). Asta a fost cam cum vreo 10 zile.
Am cumparat un glucometru si i-am masurat si eu acasa glicemia. Valorile masurate au fost cam asa:
sambata : pe nemancate 108 apoi la o ora dupa mese sau in diverse puncte ale zilei fara legatura cu masa 113, 107, 140, 129, 127
duminica: pe nemancate 112, apoi peste o ora fara sa manance intre timp 103, apoi 127 ,117, 138, 114
luni pe nemancate 104 apoi 103 , 101, 102 si seara 114
astazi dimineata i-am masurat-o pe la ora 7 cand inca dormea si a fost 170! i-am masurat-o apoi peste inca 2 minute si a fost 109 iar peste inca 10 min 110 iar dupa doua ore fara sa manance 100. Este posibil sa oscileze atat de mult glicemia in 2 minute? Sau a fost o greseala undeva? Vreau sa precizes ca m-am spalat pe maini si lui i-am dezinfectat degetelul inainte de a o masura.
Pe de alta parte este normal sa fie asa mare glicemia dimineata? Valorile din timpul zilei sunt normale?
Pe de alta parte cam de o saptamana este mult mai obosit decat normal, se freaca la ochi si a spus de vreo doua ori ca ameteste.
Pot avea vreo legatura aici si durerile de burta pe care le are de cateva luni, in general dupa ce mananca, dar nu numai. In legatura cu acestea a facut si o ecografie la care ni s-a spus ca toate organele arata normal mai potin stomacul care este dilatat si cu mult lichid gastric. Stomacul nu se vede bine la ecografie de aceea medicul a recomandat o gastroscopie. Din pacate nu am primit trimitere de la medicul de copii pentru gastroscopie, doar pentru teste de intoleranta la lactoza si fructoza care au iesit negative si apoi nu a considerat ca 122 glicemia pe nemancate este mare!
Asa ca am schimbat medicul de copii dar din pacate acesta este bolnav de doua zile!
Asa ca ...

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Valori glicemie la copii"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

membru221172 (acum 12 ani)

Vreau sa precizez ca el se simte obosit si cand nu are glicemia ''marita''

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de membru221172
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de membru221172
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Draganescu Melania (acum 8 ani)

Buna ziua,
Mergeti cu copilul la centru de nutritie si boli metabolice pe I Caragiale nr 12[in spate la inter Continental] cu trimitere de la medicul de familie sau la Policlinica Malaxa si faceti un control la un diabetoog.Cereti sa se faca o glicemie provocata sau glicemia glicozurata si astfel vedeti daca are sau nu diabet zaharat.Totusi glicemiile lui ar trebuii sa fie pana la 100 [pe nemancate]
Poate aveea un prediabet si de aceea se simte foarte obosit.
Melania

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.