Sufar de diabet zaharat, de tip 2, depistat din ianuarie 2011 si am varsta de 50 de ani. Tratamentul actual zilnic este 2 tablete de Siofor 1000 (dimineata si seara) si Diaprel MR, 1 tableta dimineata.
Ma tratez si de hipertensiune arteriala (tot din ianuarie, cand am avut valorile de 240/120 mmcol Hg) cu Betalok ZOC 100 mg, 1 tableta dimineata si cu 2 tablete de Atacand 8 mg, una dimineata si una seara).Tensiunea s-a micsorat in urma tratamentului, acum ea oscileaza intre 140/80. Din cauza neuropatiei diabetice, am fost tratat, tot din ianuarie, cu Thiogamma 600 mg,oral, 1 tableta pe zi. Durerile de origine nervoasa din picioare (furnicaturi,senzatii de arsura,amorteli, nu s-au ameliorat,ba din contra, as putea spune ca au mai crescut, persistand mai cu seama seara, adevarul fiind ca nu prea am facut plimbari.) Cu aproximatie, cam de la jumatatea lunii iunie incoace,am devenit mai constipat, defecatia producandu-se tot mai dificil si cu durere.Mi s-a format un dop tare in zona rectala, pe care abia l-am eliminat, folosind supozitoare cu glicerina.In continuare, deoarece durerea nu disparea, am continuat sa iau vreo saptamana supozitoare (Ginkor Fort), 4 tablete pe zi si tablete de Procto Glyvenol, care mi s-a spus sa le iau pentru durere si am luat cate una, doua pe zi, timp de vreo cateva zile. Am folosit si ceaiul de chimen si crusin timp de vreo 2 zile, pana cand a aparut senzatia de greata. Am uitat sa specific ca pe la inceputul lunii iunie, din cauza unor infectii dentare, am luat vreo 25 de pastile de ampicilina la interval de vreo saptamana ,doua intre ele (10 bucati, apoi dupa o
saptamana inca 15, la 3 pe zi).Rezultatul final este ca intr-o seara, acum vreo cateva zile, am inceput sa elimin sange impreuna cu materiile fecale (acest lucru s-a intamplat intr-o singura seara, de vreo 3 sau patru ori), totul insotit de durere pronuntata si usturime. Apoi totul s-a oprit, in urmatoarele zile nu am mai observat nici o picatura.
Acum, de cate ori merg la baie, ramane doar durerea rectala (ce scade in fiecare zi, treptat) si am ramas doar cu durerile, arsurile si amortelile date de neuropatie, care nu ma lasa sa dorm.Intrebarea mea este: ce s-a dereglat (referitor la neuropatie) in urma acestor procese, deoarece eu suportam diabetul relativ usor, incercam sa mananc dupa dieta si glicemia era 115-125 mg/dl dimineata a jeun iar la doua ore dupa masa nivelul sau era 140-160 mg/dl? Mai mentionez ca acum sunt tot timpul obosit, usor ametit, am o stare de somnolenta ziua iar noaptea nu pot dormi.Ar trebui sa reduc vreun medicament dintre cele pe care le iau sau sa il inlocuiesc pe vreunul? Va multumesc pentru ca m-ati ascultat si raman dator daca imi puteti
da o sugestie.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Daca sangele eliminat impreuna cu materiile fecale era rosu cel mai probabil e determinat de o injurie locala( posibil hemoroizi interni, fisura anala). Daca scaunul era amestecat cu sange, sau sangele era rosu-inchis e bine de investigat o sursa mai inalta de sangerare( ex. colonul). Pentru constipatia din neuropatia diabetica se poate folosi un prokinetic( Motilium x 3/zi) impreuna cu Ibutin 1 cp/zi pentru a favoriza tranzitul intestinal si a scadea un pic consistenta scaunului.
Oboseala, somnolenta pot fi in legatura cu valori ale glicemiei prea mari sau cu valori ale tensiunii prea mici fata de cele cu care era organismul obisnuit. De asemeni e posibil sa fie efecte secundare ale medicatie( fie antidiabetice , fie antihipertensive- a se citi prospectul)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde