Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Insulina in diabet gestational raspuns medic

Diabetul zaharat
Intrebare postata de catalin11640312 cu 10 ani in urma

Buna ziua. Sotia mea a fost diagnosticata cu diabet gestational dupa ce a efectuat testul de toleranta la glucoza. In etapa urmatoare am fost la un diabetolog care i-a dat un regim si i-a oferit un glucometru pentru monitorizarea glicemiei. Glicemia o ia de 3 ori pe zi, dimineata pe nemancate, la doua ore dupa masa, si la 2 ore dupa pranz sau cina. Glicemiile monitorizate le consemnam intr-un caiet, intr-o luna de zile la 80 glicemii monitorizate au fost cateva peste valoare de 120 dupa masa, (aproximativ 8-10 valori). Sotia mea a pierdut din greutate aproximativ 3 kg de cand mananca controlat (cantarit). Am fostla medicul ginecolog si a zis ca bebe este mai mare la 32 de saptamani are 2 kg si ea ne recomanda insulina pentru a opri din cresterea accentuata a bebelui, ac***a in vedere ca in urmatoarele saptamani bebe ia aproximativ 250 g in greutate. Imi e frica daca trece pe insulina sa nu scada foarte mult glicemia si sa dam in extrema cealalta de hipoglicemia ac***a in vedere ca dimineata cateodata are glicemia 70-75. va rog ajutati-ma cu un raspuns, important este ca mama si bebe sa fie sanatoase.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Insulina in diabet gestational"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Dr. Catrinel Macovei MDr. Catrinel Macovei este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Buna ziua,
90% din cazurile de diabet gestational pot fi controlate pe dieta si doar celelalte 10% necesita insulinoterapie pe parcursul sarcinii. Indicatia de insulinoterapie se stabileste in functie de glicemii si nu de greutatea bebelusului.
Glicemiile tinta sunt :
- inaintea meselor sub 95mg/dl
- la 1 ora dupa mese sub 140 mg/dl
- la 2 ore dupa mese sub 120mg/dl
Orientativ se face si hemoglobina glicozilata, care este o medie a glicemiilor pe ultimele 3 luni si ne ajuta sa apreciem suplimentar echilibrul glicemic, mai ales daca nu exista anemie.
Dieta trebuie sa includa intre 140 si 180 g glucide sau hidrati de carbon pe zi.
In general nu se recomanda scaderea in greutate in sarcina, dar se mai intampla la initierea regimului. Ulterior cresterea in greutate a mamei nu trebuie sa depaseasca 300-500g pe saptamana. Cresterea bebelusului se va adapta la glicemii si regimul mamei, dar cele 2 kg sunt rezultatul alimentatiei si al glicemiilor de pana acum si nu mai pot fi influentate.
Sa fiti sanatosi,
Dr. Macovei Catrinel

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Catrinel Macovei
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Catrinel Macovei
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Diabetul zaharat.

Inscrie-te aici!
catalin11640312 (acum 10 ani)

Va multumesc D. Doctor Catrinel Macovei, Insulina se recomanda doar daca regimul nu tine sub control glicemia? Insulina se poate recomanda si pentru a nu creste accelerat greutatea fatului? Hemoglobina glicozurata am efectuat-o saptamana trecuta si a dat valoarea 5.1.
Insulina poate avea ca reactii scaderea foarte mult a glicemiei (hipoglicemia) ac***a in vedere ca acum glicemia pe nemancate variaza intre 70-90, doar in cateva cazuri creste pana la 94-95? Iar glicemia dupa 2 ore de la masa variaza intre 80-120, iar seara in cateva randuri a crescut pana la maxim 150. Insulina daca se administreaza seara influenteaza glicemia de dimineata adica exista posibilitatea unei hipoglicemii? Imi cer scuze ca va inebunesc cu atatea intrebari. Va multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de catalin11640312
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de catalin11640312
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.