Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Hipoglicemie raspuns medic

Diabetul zaharat Hipoglicemie
Intrebare postata de mihaelaDN cu 11 ani in urma

Buna ziua, doresc sa adresez o mare rugaminte oricarei persoane care a mai intampinat o astfel de problema: tatal meu, in vasrta de 65 ani, sufera de diabet zaharat tip II, insulini dependent, de 10 ani. Problema este ca face ZILNIC episoade de hiperglicemie alternate cu episoade de hipoglicemie. Daca dimineata glicemia este ft mare, are valori care ajung si la 400 sau chiar peste, ei bine, seara si mai ales noaptea glicemia scade si la 35, facand come diabetice. Acelasi lucru se inatmpla si invers, cu valori ft mari, care nu mai pot fi inregistrate de glucometru, peste 600. Culmea este ca aceste valori NU AU ABSOLUT NICI O LEGATURA cu regimul, din contra...Daca mananca , ocazional, mai multe glucide/carbohidrati si zaharuri, glicemia este ft mica, peste noapte ajunge la 35-45-50, din contra, respecte intocmai regimul, face si efort fizic si peste zi inregistreaza valori ft mari, peste 450. Insulina face de 3 ori pe zi, dimineata si la pranz rapida, seara lenta. A schimbat si dozele, unitatile...nimic nu da rezultate, el se simte din ce in ce mai rau datorita acestor come. Problema si mai mare este ca uneori nu poate inghiti, atat de profunda e coma...Doctorii nu-si explica aceste fenomene, din contra, il acuza ca nu respecta regimul insa NU INTELEG ca regimul in acest caz nu are nici un efect, din contra, functioneaza pe dos, exact cum am expus mai sus. Cine s-a mai confruntat cu o astfel de problema? Cine ne poate ajuta?
Multumesc,
Miruna Dinu
Mentionez ca pe langa diabet tatal meu sufera si de neuropatie diabetica, Parkinson si, mai nou, pb cu tensiunea, care si acesta a devenit oscilatorie. Zilnic trebuie sa isi ia si medicamentele pt problemele colaterale diabetului, numai dimineata are de inghitit 11 capsule, tratamentul medicamentos trebuind repetat la 4 ore pt unele din afectiuni.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Hipoglicemie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

PATRICHI Grigore (acum 11 ani)

Va rog sa-mi transmiteti o adresa de e-mail pe [email protected], si voi incerca sa va dau niste sfaturi. Cu stima

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaelaDN (acum 11 ani)

buna ziua, v-am trimis mail pe adresa specificata; astept un raspuns,
multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mihaelaDN
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mihaelaDN
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Adina Anghelea MDr. Adina Anghelea este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Buna ziua,
din ceea ce scrieti, reiese faptul ca tratamentul pentru diabet nu este corespunzator . Glicemia nu trebuie sa oscileze atat de mult. Cautati alt medic diabetolog care sa-l monitorizeze mai atent ,dar, faceti si o consultatie de medicina alternativa care va poate indica toate disfunctiile din organism si va poate indica cauza acestor dereglari ale glicemiei
Dr Adina Anghelea
*

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Adina Anghelea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Adina Anghelea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Diabetul zaharat.

Inscrie-te aici!
mihaelaDN (acum 11 ani)

Buna ziua, multumesc ft mult pt raspuns. Am consultat mai multi medici, tatal meu a fost monitorizat ultima data la Bucuresti, la Instit. Cantacuzino, in alte perioade a fost la Instit. N. Paulescu, in afara de medicul lui din Rm. Sarat (Buzau) care il are in evidenta pt medicatie.Cum am specificat si in prima interventie niciun medic nu isi explica aceste oscilatii, au pus totul pe regim insa problema este in alta parte; nu sunt medic dar stiu si vad ce mananca si cum reactioneaza organismul, total haotic. A incercat si metode naturiste insa chiar nimic nu are efect.Catre cine sau catre ce ne putem indrepta, orienta?
Multumesc,

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mihaelaDN
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mihaelaDN
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Enculescu Dan-Anton MDr. Enculescu Dan-Anton este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Cea mai buna solutie pentru a gasi tratamentul optim este sa cauti sa sti exact care este tendinta glicemiilor tale in orice moment al zilei.Nu este usor sa te intepi zilnic de 5-6 ori/zi (dar cu noile intepatoare daca te intepi la adancimea minima in lateralele degetelelor si schimbi pe rand degetele poate fi chiar nedureros)si nici nu este gratis in Romania ca in Franta dar pentru a identifica problema trebuie sa fi un bun detectiv sau sa ai un diabetolog care sa stie sa te invete cum sa fi un bun detectiv.
Acum nu exista diabet zaharat care sa nu poate fi echilibrat daca pacientul respecta indicatiile diabetologului.
In conditiile in care acum o testare a glicemiei din deget cu glucometrul costa ~ 1.2 Ron putem stii usor daca pacientul are un diabet dezechilibrat sau nu .Este suficient sa ne uitam la glicemia de dimineata pe nemancate si daca este mai mare de 120 mg /dl si glicemia la 1-2 ore de la inceperea masei cea mai bogata in glucide (de obicei pranzul sau cina) este mai mare de 150 mg/dl atunci este foarte probabil sa avem in fata un pacient cu diabetul dezechilibrat care necesita modificarea schemei terapeutice si/sau ajustarea regimului.
La pacientii cu tratament cu pastile (antidiabetice orale) si cu diabet dezechilibrat conduita uzuala este de revizuirea regimului alimentar si de viata si cresterea dozei de antidiabetice orale pana la dozele maxime sau adaugarea unei alte pastile urmata de repetarea hemoglobinei glicozilate dupa 3 luni cu revizuirea schemei de tratament.
.Medicamente antidiabetice orale actuale sunt 4 clase din care 3 sunt relativ bine tolerate si singura reactie adversa foarte neplacuta pentru pacienti este doar hipoglicemia(scaderea glicemiei sub 70 mg/dl)care ne face la aceasta clasa de medicament sa nu putem merge cu doza maximala de la inceput.
Hemoglobina glicozilata este analiza care ne arata daca pacientul are diabetul echilibrat sau dezechilibrat si obiectivele sunt in functie de speranta de viata a pacientului.La un pacient tanar obiectivul este chiar sub 6 (adica glicemii normale) daca se poate obtine fara hipoglicemii.In general o hemoglobina glicozilata sub 7 este un obiectiv realizabil la cei mai multi pacienti cu diabet zaharat tip 2.La pacientii in varsta (de peste 75 de ani o valoare a hemoglobinei glicozilate de 8 este acceptabila tinand cont de speranta de viata a acestor pacienti)
Dupa experienta mea la Paris unde pacientii insulinotratati erau educati sa isi masoare glicemia de 6-7 ori/zi adica inainte de fiecare din cele 3 mese principale si la 1-2 ore dupa cele 3 mese principale(cand gasim cele mai mari valori ale glicemiilor) si unde dozele de insulina rapida erau adaptate in functie de glicemiile inainte de masa si cu ajutorul noilor glucometre care descarca glicemiile din glucometru in calculator de unde pot fi trimise prin email medicului este astazi posibila adaptarea dozelor zilnic sub controlul strict al diabetologului care recomanda in fiecare zi la acceasi ora schema de insulinoterapie .Rezultatele optime se vad dupa 7 zile daca pacientul isi face 6 glicemii zilnic (pret aproximativ 60 ron) si astfel se realizeaza reglarea dozelor de insulina ale pacientului in conditiile lui zilnice de viata si nu in conditii de spital unde activitatea fizica este mai redusa si alimentatia mai controlata.
Aplicatia este utila si pentru pacientii inulinotratati care vin la control dupa trei luni si care si-au facut minim 2-3 testari ale glicemiei zilnic pentru ca permite prin grafice observarea de patternuri(obiceiuri) ale glicemiilor mari sau mici in anumite momente ale zilei si corectarea acestor erori alimentare sau schimbarea schemei de insulina.
Aplicatia este utila si la pacientii cu DZ tip 2 care nu vor sa-si noteze glicemiile intr-un carnet din diverse motive deoarece este suficient sa vina la medic cu glucometrul si medicul are dintr-o privire poza glicemiilor pacientiilor si procentul din glicemiile in care pacientul a fost intre valorile optime(80-150mg/dl) precum si numarul hipoglicemiilor si in ce parte a zilei au aparut.
Este important de stiut ca cea mai mica glicemie din timpul zilei la pacientii tratati cu antidiabetice orale sulfonilureice de tipul diaprelului sau amarilului este inainte de masa de seara deci aici pot aparea cel mai frecvent hipoglicemiile la acesti pacienti.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Enculescu Dan-Anton
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Enculescu Dan-Anton
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaelaDN (acum 11 ani)

Multumesc ft mult pt raspunsul dvs, vom incerca sa facem intocmai!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mihaelaDN
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mihaelaDN
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.