Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Upraincalzirea corpului (idem bufeuri) - posibil nivel scazut de estrogeni??? raspuns medic

Dezechilibrele hormonale Hipoestrogenism
Intrebare postata de totio cu 13 ani in urma

Cand exista in mod repetat si constant o supraincalzire a corpului (termomentrul nu indica o crestere, ci temperatura normala) , foarte asemanatoare bufeurilor, dar cu o durata de pana la o ora (bufeurile dureaza putin), poate fi vorba de un nivel scazut al estrogenilor?
De mentionat:
- restul analizelor endocriologice sunt in limitele normalului
- analizele de sange (cele uzuale) sunt tot in limitele normalului
- starile de supraincalzire (asociate cu transpiratie excesiva)dureaza de aproximativ 7 ani, inrautatindu-se in ultimii 2 ani (sex feminin 33 ani)
- stari de depresie, anxietate, dificultate de concentrare si de memorare

Analizele in acest sens (estrogen/progesteron/testosteron) se pot face oricand sau nivelul hormonal fluctueaza in masura in care sa afecteze rezultatul analizelor? Este recomandata o perioada anume cand ar trebui efectuate acest gen de analize?
Multumesc anticipat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Upraincalzirea corpului (idem bufeuri) - posibil nivel scazut de estrogeni???"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (8)

Iuli (acum 13 ani)

Probabil manifestarile sunt de ordin psihic. Va recomand sa va adresati unui endoctinolog pentru analize complete (nu faceti analize fara indicati acestuia) si apoi unui psiholog.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
totio (acum 13 ani)

Analizele endo mi-au fost efectuate si interpretate de catre 2 dr. endocrinologi, la diferenta de un an intre ele (deci sub stricta supraveghere/indicatii etc.). Nici unul nu s-a obosit sa incerce macar sa gaseasca o explicatie a supraincalzirii in cazul meu, sustinand (ambii medici) ca analizele sunt "ok". Nu am de unde sa stiu daca mi-au realizat absolut toate analizele necesare/aferente.
Am consultat atat psihologi (3 persoane) - nimic concret din partea lor, cat si un psihiatru, acesta din urma gasindu-mi o usoara forma de depresie, care s-a rezolvat in totalitate cu medicatie (acum aproximativ 2 ani).
In decursul celor 7 ani (de cand mi-a aparut acea stare de supraincalzire), am efectuat numeroase consultatii/analize. Insa nu retin ca vreun medic sa imi fi vorbit (sau trimis la analize) despre "partea" hormonala "estrogen/progesteron/testosteron".
De curand am inceput o cautare pe aceasta tema, pornind de la termenul "bufeu" (care imi caracterizeaza foarte bine starea de supraincalzire si transpiratie).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
GEORGETA (acum 9 ani)

Ma intereseaza foarte mult subiectul. Sufar de aceleasi stari ca si tine, de acea stare de supraincalzire asemanatoare bufeurilor. Este foarte accentuata in special dimineata, dar dureaza pe tot parcursul zilei si imi tine pielea umeda aproape toata ziua, in unele zone mai sensibile transpir chiar foarte mult si evident. De asemenea este insotita si de tulburari emotionale, dar si de palpitatii si senzatie de respiratie neregulata.
Te rog sa imi spui daca ai gasit vreo rezolvare la aceste probleme.
Multumesc anticipat!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Alexandra MAlexandra este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Daca aveti menstre regulate, analizele hormonale privind functia ovariana sunt inutile in 99% din situatii, deci o suprainvestigatie costisitoare.
Apropierea menopauzei poate fi relevata prin dozarea FSH-ului, un cocktail de estradiol/testosteron si. mai ales, progesteron (care se face postovulator) fiind, de asemenea, inutil.
Daca nu sunteti intr-o perioada perimenopauzala si nu sunteti hipertiroidiana, misiunea endocrinologului in a explica aceste "bufeuri" se cam opreste. Mai sunt situatii, cum ar fi descarcarea unor amine biogene de la nivelul unor tumori neuroendocrine, dar astea sunt extrem de rare, astfel incat ramane anxietatea/atacul de panica, care este o afectiune frecventa.

Succes

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Alexandra
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Alexandra
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Dezechilibrele hormonale.

Inscrie-te aici!
ligia36 (acum 11 ani)

Chiar daca analizele tale spun ca ai nivel normal de estradiol, ca aici este problema ta dupa cum singura ai intuit, tu ai nevoie de estradiol. Acel range pe care il dau laboratoarele is just that:a arnge. Tu poti sa te simti optim la un nivel cu mult mai mare sau mai mic decat valorile marginale ale acestui range. Nu mai asculta de doctorii astia destepti, nu ti-a raspuns nici unul cand trebuie testat estradiolul. Iti spun eu, care nu sunt medic: estradiolul se testeaza in zilele 1-3 si 19-21 ale ciclului. Daca te uiti pe graficul de evolutie al estradiolului o sa vezi ca este la minim in zilele 1-3 si apoi creste pana la ovulatie (ziua 14) dupa care incepe sa scada insa pentru ca tot atunci intra si progesteronul in ecuatie care blocheaza estrogenul, scaderea este perceputa mult mai acut decat este in realitate. In ziua 19, estradiolul scade iar si deci acela este momentull unui alt minim lunar, de aia se testeaza in zilele astea cand este la minim. Progesteronul se testeaza si ala in zilele 19-21 iar testosteronul poate fi testat oricand, ai grija sa testezi si testosteronul liber. Testosteronul este o alta poveste, nu vreau sa te intreb ce fel de libidou ai pentru ca in mod cert e aproape inexistent cu estradiolul pe care il ai. Este foarte posibil ca la un moment dat sa ai nevoie si de testosteron insa numai dupa ce aduci estradiolul pe la 150 pg/dL.
Long story short, iti trebuie estradiol, este hormonul nostru major si motivul principal pentru care femeile la un moment dat, dupa 30 de ani incep sa faca hipotiroida pe capete! Te duci la farmacie si intrebi daca au un gel care contine estradiol, eu folosesc Estrogel dar nu locuiesc in Romania. Problema cu Estrogelul este ca s-ar putea sa ai nevoie sa pui 6 doze pe zi si deci devine scump. Incepi cu o doza, astepti o saptamana sa vezi daca simti vreo diferenta, aplici o singura data, dimineata, apoi maresti doza la 2, 3, 4, atat cat ai nevoie, numai nu te grabi, stai o saptamana doua pe o doza, daca simti ca tot ai bufeuri, transpiri noaptea, mintea e in ceata, anxietate, atacuri de panica, palpitatii, etc. maresti doza. Simptomele de exces de estrogen nu apar imediat ca simptomele de deficienta, apar in cam 3-4 zile, te ard sanii insa mintea ti-e perfect limpede. Barometrul tau sa iti fie capabilitatea de concentrare si buna dispozitie. Simti ca esti focused si esti bine dispusa, atunci ai estrogen suficient. Mai exista o alternativa, si stiu sigur ca ai sa gasesti in farmaciile romanesti, sunt niste plasturi cu estradiol, se cheama Climara, eu nu le-am suportat pe alea, sunt enervante, te mananca pielea si se irita, Si mai exista inca o alternativa, anticonceptionalele dar alea contin hormoni sintetici si va trebui sa incerci cateva pana gasesti ceva care sa iti mearga, daca vrei sa le folosesti, scoate-le din ecuatie pe cele care au foarte putin estrogen, uita-te numai la cele care au mai mult estrogen (Yasmin, Ovcon35, Ortho-evra patch, Nuvaring, etc). Anyway, cred ca optiunea cea mai safe si cu rezulatatele cele mai rapide este estradiolul gel sau crema (exista si o crema, eu nu am vrut-o pentru ca are prea multe chimicale). SI daca decizi sa mergi pe varianta estradiol gel/crema, o sa simti o usoara durere de sani cand incepi sa folosesti estradiolul, e firesc, vasele de sange din zona respectiva se dilata si vascularizarea mai puternica duce la un oarecare discomfort dar nu trage concluzia ca faci cancer sau mai stiu eu ce. Nu te lasa intimidata de toate avertismentele puse pe estradiol: sunt rezulatatula multor statistici care sunt biased. In realitate, estradiolul, cel bio-identical de care este vorba aici, are istorie lunga de safety, mai ales singur, fara progesteron. Daca vrei sa povestim mai mult, am oadresa pe yahoo la ligia36. Esti prea tanara sa suferi toate mizeriile astea. Good luck!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ELENA (acum 9 ani)

Buna ziua!
Sunt de aceleasi simpome ca şi cele descrise de autoarea iniţială a mesajului, adică supraîncălzire inexplicabilă şi bufeuri.
Menţionez că la mine aceste stări sunt permanente, în sensul că transpir foarte mult în zona axială, palmară şi la nivelul picioarelor aproape pe tot parcursul zilei, dar precizez că toată pielea mea este puţin mai umedă decât ar fi normal.
Mi-am făcut nişte analize hormonale destul de recent, pe fondul unei alte probleme cu care mă confruntam şi abia acum am descoperit că stările acestea ar putea fi cauza unor dereglări hormonale.
Am avut o problemă cu menstruaţia, în sensul că eram de cca 2 săptămâni în această situaţia şi nu dădea semne că aş reitra într-o stare de normalitate.
În urma unei ecografii efectuate de medicul ginecolog, a reieşit că aş avea uter fibromatos şi aceasta ar putea fi o explicaţie pentru sângerarea prelungită.
Mi s-a făcut un chiuretaj biopsic pentru a-mi opri sângerarea şi pentru a se face o analiză a conţinutului extras de acolo.
Nu am încă rezultatul la această analiză.
În plus, înainte de efectuarea intervenţie am făcut nişte analize hormonale, iar rezultatele au fost la estradiol 55,45, iar la progesteron 0, 66.
Mă întreb dacă este normal şi având în vedere ceea ce am citit în răspunsul tău, m-am gândit că ai putea să mă ajuţi cu un sfat.
Mulţumesc anticipat!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
rusu doina (acum 11 ani)

ATENTIE!!!! aceste produse cu estradiol ( Estrogel , Climara , s.a.) se folosesc numai daca ai suferit o HISTERECTOMIE ( scoaterea uterului cu sau fara pastrarea ovarelor ).Nu mai schimba 100 de doctori si terapeuti incearca sa te concentrezi pe un specialist si ai rabdare tratamentele pentru dereglari hormonale cu distonie neurovegetativa cum ai tu sunt de durata.Conteaza mult stilul de viata si alimentatie reechilibrarea psihoemotionala e.t.c. Daca ai certitudinea ca nu ai nimic somatic (organic ) poti incerca terapii naturiste. Sunt bune si dau rezultate dar trebuie luate timp indelungat si terapia este'''''''' vazand si facand''''''''adica pas cu pas in colaborare cu specialistul fitoterapeut.Sper sa-ti gasesti linistea dorita. Numai bine !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ELENA (acum 9 ani)

Bună ziua! Mă numesc Elena și cțnd am citit mesajul m-am regăsit în proporție de 100%. Ai găsit care este cauza acestei supraîncălziri și a stărilor de depresie, anxietate etc.?
Mi-ar fi de mare ajutor, pentru că și eu caut de foarte mult timp răspunsuri la probleme mele.
Mulțumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.