Depresie sau tiroidita raspuns medic
Dezechilibrele hormonale Tiroidita autoimuna Intrebare postata de mihaela271124716 cu 12 ani in urmaDepresie sau tiroidita
Postat de mihaela271124716
Am 43 ani , boala a debutat acum 2 ani cu lipsa somnului, a poftei de mancare ,palpitatii stari de agitatie diagnosticul fiind -Tulburare depresiva anxioasa stabilit de medicul psihiatru.Ca si tratament mi s-a prescris: amprazolam (3/zix0,5mg),betaserc ( 2/zi x8 mg) imovane ( 1/zi seara), venlafaxina (1 /zi ), gerodorm (1/zi seara). Recent am consultat si un medic endocrinolog care mi-a pus un alt diagnostic -Tiroidita Hashimoto in urma unor analize ale tiroidei (HSH -limite normale, ANTI TPO- 82.1, T3-normal,T4- 14.1, CA ionic foarte mic ca si valoare. Intrebarea mea este ,daca exista vreo legatura intre cele doua diagnostice si tratamentul este cel adecvat . Pentru tiroidita nu mi s-a prescris nici un tratament (e grav ?). Multumesc .
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (5)
Buna Mihaela,
As vrea in primul rand sa te intreb daca la vremea cand ti s-a pus diagnosticul de depresie, tu ai mai efectuat si alte analize? Simptomele pe care tu le descrii, pot fi date de multe alte afectiuni, inclusiv probleme hormonale.
Tiroidita lui Hashimoto este o afectiune cauzata de o dereglare a sistemului imunitar, care produce anticorpi care, pur si simplu, distrug tiroida. Diagnosticul se pune in principal pe baza examenului clinic si a scintigrafiei. Daca nu ai facut si aceasta analiza, iti recomand sa o faci cat mai repede. Lasata netratata, boala poate evolua si cazul poate deveni grav. Tratamentul pentru tiroida Hashimoto consta in administrarea zilnica de tiroxina. Sunt uimita ca, desi ti s-a pus acest diagnostic, tu nu stii nimic nici despre boala, nici despre gravitatea ei si nici despre tratament. Trebuie sa te duci sa vorbesti cu doctorul, sau cu alt doctor, sa-ti reface analizele, inclusive cele de imagistica, pentru a fi sigura ca acest diagnostic este correct si pentru a incepe un tratament adecvat.
Ca idée, simptomele acestei boli sunt diverse si pot cuprinde: oboseala, crestere in greutate, depresie, iritabilitate, scaderea puterii de concentrare, incetinrea ritmului cardiac insomnia etc. Dupa cum vezi, multe simptome de-ale tale se regasesc in acest tablou. Inclusiv problemele cu Calciul….
Refa-ti cat mai repede analizele si, daca se reconfirma, trebuie sa incepi tratamentul. Sunt convinsa ca, daca va fi un tratament bun si care va da roade, in doua trei luni te vei simti mult mai bine.
Sanatate!
Liliana
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzvaloarea anticorpilor tip ATPO este crescuta , ceea ce semnifica existenta unei tiroidite autoimune . aceasta se poate manifesta cu fenomene de hipertiroidie sau hipotiroidie , identificate prin testele TSH, T4, T3. valoarea T4 este la limita superioara a valorilor normale. pentru supravegherea activitatii bolii este necesar un control periodic (la 3 luni) la medicul endocrinolog (acesta va indica tratament in cazul scaderii sau cresterii functiei tiroidiene).
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Dezechilibrele hormonale.
Inscrie-te aici!Depresia poate fi un rezultat al sindromului Hashimoto.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCateva precizari..
Anticorpii Anti-tireoperoxidaza nu sunt patogeni si nu distrug tiroida, ei sunt doar un marker al afectiunii si sunt diagnostici pentru o tiroidita autoimuna (Hashimoto).
Atat timp cat TSH-ul este normal, nu exista o legatura intre afectiunea tiroidiana si depresie.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAnticorpi anti microzomiali tiroidieni - 168 si TSH 26,3. stiu ca este mare dar ce tip de tiroida indica?ma duc luni cu rezultatele la medic, dar totusi am prea mult griji. ma puteti ajuta?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde