Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ma numesc Ira si am nevoie de ajutorul vostru.sufar de depresie,atacuri de panica si anxietate.? raspuns medic

Depresie Psihoza depresiva Distimia Depresie majora Depresie postnatala Tulburari psihice Tulburari afective sezoniere Disfunctie sexuala indusa de SSRI
Intrebare postata de MembruMobileApp1498659336 cu 7 ani in urma

Am inceput 12 ani in urma sa am atacuri de panica foarte mari dupa care am cazut intr-o depresie.Am luat tratament timp de1 an, dupa care am intrerupt. Am facut o recadere la cateva luni si am reluat medicamentele, dupa care ma stabilizasem putin. In ultimii 5 ani am avut parte de foarte mult stres si situatia mea sa inrautatit. am perioade cand ma simt foarte rau, ametesc, voma, disenterie, atacuri de panica, anxietate mare. Nu mai am forta de a infrunta iarasi si iarasi aceste situatii. Au fost perioade in care nu ma dadeam jos din pat petru ca ameteam foarte tare. Am mers din doctor in doctor si toate analisele mele sunt ok. Sunt convinsa ca tot raul din mine este datorita depresiei si atacurilor de panica. Sunt 6 luni de cand am schimbat medicamentele, iau fluoxeren si serpax. Cateodata ma simt ma bine si pe urma incep sa am iar caderi adica crampe la stomac, disenterie, frisoane cand cald cand frig, o foarte mare oboseala mai ales dupamasa, tristete, plang mai mereu pentru ca nu vad imbunatatiri, stau in pat pentru ca nu am forta sa fac nimic. Ma simt vinovata fata de copii mei pentru ca in acele momente nu reusesc sa ma ocup de ei. Sunt in stare sa merg oriunde si sa fac orice ca sa imi revin, sa pot avea o viata normala.Am notat ca si cand fac efort fizic imi declanseaza atacurile de panica,spre exemplu daca fac curatenie in casa si ma obosesc prea tare incep sa tremur toata, sa ametesc, sau daca nu mananc la timp incep sa ametes si ma ia frica ca lesin de la un moment la altul, dar glicemia e ok, deci presupun ca este din cauza atacurilo de panica. P robabil fiecare schimbare din corpul meu imi declanseaza frica ca mi se poate intampla ceva rau si ajung poi la atacuri de panica si binenteles ma sperii si sunt trista si speriata ca nu reusesc sa ies di acest tunel. Va rog ajutati-ma, spuneti-mi ce pot face si unde as putea merge sa ies din aceasta situatie. Va multumesc mult!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ma numesc Ira si am nevoie de ajutorul vostru.sufar de depresie,atacuri de panica si anxietate.?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Buna ziua, Ira! Problemele au inceput cu multi ani in urma, cand, in loc sa mergi la psihoterapeut pentru tratarea atacurilor de panica, ai mers la psihiatru. Apoi, problemele s-au aprofundat, cu fiecare tratament nou consumat. Cauta un psihoterapeut specializat in psihoterapie cognitiv-comportamentala! Daca mai ai intrebari, ma poti contacta la adresa de email stef.budacu@ adresa_web_filtrata
Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
psih.Bogdan Pîrtoacă (acum 7 ani)

Bună Ira. Faptul ca ai mers la medicul psihiatru si ai inceput un tratament bazat pe medicamente nu este o problema, in sine. Cred ca, la momentul respectiv a fost o solutie bună, care te-a ajutat si probabil singura luata in calcul. As vrea sa sti deasemenea ca atat in tulburările de anxietate, cat si in depresie , recăderile sunt frecvente, iar in aceste situatii este recomandat ca pacientul sa repuna in practica tehnicile invatate in timpul procesului terapeutic, singur, sau cu ajutorul unui specialist. Farmacoterapia are rolul ei si sunt multe situatii in care psihologii nu pot interveni fara ajutorul acesteia. Psihoterapia este recomandată pentru ca te invata sa gestionezi stările emotionale si fiziologice si cea ce este cel mai important, înveti sa te raportezi intr-un mod mai rational, mai adaptativ la situatiile de viata care iti provoacă distres. De asemenea vei invata sa gestionezi mai bine sentimentele de vinovătie pe care il ai fata de copii. Intr-adevar, psihoterapiile cognitiv-comportamentale sunt cele mai eficiente în tratarea problemelor de anxietate sau depresie. Iti recomand sa alegi un psiholog cate sa aiba aceasta specializare. Programează o sedinta si daca iti place interactiunea, daca te simti in siguranta continuă. Daca nu, ai optiunea sa alegi pe altcineva. Curaj! Lucrurile se pot schimba!

Psihoterapie cognitiv-comportamentală

Disponibil pentru psihoterapie online.

Telefon: 0726328907
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1498659336 (acum 7 ani)

Multumesc foarte mult pentru sfaturile dumneavoastra, o sa incep cat de curand aceasta terapie pentru ca sunt obosita sa ma simt rau si inutila mai tot timpul. Vreu sa ies din acest tunel si sa-mi cresc copii trebuie. MULTUMESC DIN NOU!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1498659336
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1498659336
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
psih.Bogdan Pîrtoacă Mpsih.Bogdan Pîrtoacă este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Nu aveti pentru ce. M-am gandit ca este foarte important sa va explic in cateva cuvinte ce se intampla cu dumneavoastra. Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti, dar pentru inceput este foarte important sa întelegeti care sunt mecanismele care stau in spatele manifestărilor emotionale si fiziologice. Va doresc curaj si perseverentă in demersul dumneavoastra si voi raspunde cu placere si la alte întrebări.In cazul in care nu aveti o recomandare sau nu găsiti un terapeut potrivit va rog sa mi spuneti. Mult succes!

Psihoterapie cognitiv-comportamentală

Disponibil pentru psihoterapie online.

Telefon: 0726328907
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de psih.Bogdan Pîrtoacă
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.