Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Episod depresiv sever .? raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de Utilizator11562094134 cu 2 luni in urma

Mă aflu într-un episod depresiv sever iau tratament 1prozac dimineața unul la prânz Anxiar 1mg dimineața seara și la prânz cate o pastila, și o pastila mirzaten 30mg și una de olanzapina tot seara și la nevoie o pastila de nitrazepam seara.Si uneori parcă mă simt bine parcă nu alteori nu mă pot mișca din pat.Am stări diferite zi de zi.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Episod depresiv sever .?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Depresia severa poate fi o conditie dificila de gestionat, si e normal sa simtiti stari diferite de la o zi la alta, insa este important sa continuati cu tratamentul prescris de medicul dumneavoastra.

Prozac este cunoscut pentru ameliorarea simptomelor de depresie, Anxiar este folosit pentru anxietate, Mirzaten poate contribui la imbunatatirea dispozitiei, somnul si apetitul, iar Olanzapina este un medicament antipsihotic care se foloseste de asemenea in tratamentul depresiei severe.

Nitrazepamul este un sedativ care poate ajuta la combaterea insomniei sau anxietatii nocturne.

Este esential sa discutati cu medicul dumneavoastra despre orice schimbare pe care o observati in starea dumneavoastra de sanatate. Ar putea fi necesare ajustari ale dozelor medicamentelor sau schimbarea medicatiei.

Este important sa nu incercati sa modificati regimul de tratament fara a discuta mai intai cu medicul dumneavoastra.

In plus, ar putea fi util sa va implicati in terapie sau consiliere psihologica, daca nu o faceti deja. Alte strategii precum exercitiile fizice regulate, o dieta echilibrata, meditatia sau yoga pot fi, de asemenea, utile.

Nu uitati sa aveti grija de dvs., sa va odihniti si sa comunicati cu cei din jurul dvs. despre starea dumneavoastra. Suportul celor dragi poate face o mare diferenta.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Depresia---tristetea-patologica/depresia-severa-cauze-simptome-si-tratament_20690
sfatulmedicului.ro/Depresia---tristetea-patologica/efectele-depresiei-asupra-organismului_11283

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Stefania Budacu (acum 2 luni)

Bună seara, stări alternante sunt normale în prima parte a tratamentului; dacă a trecut ceva timp, puteți cere o a doua opinie.
Pe de altă parte, în afară de tratament, aveți nevoie de psihoterapie! Motivul (sau motivele) apariției depresiei, dacă este o depresie exogenă, nu se rezolvă de la sine, doar cu medicație.
Vă recomand psihoterapie cognitiv-comportamentală!
Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum 2 saptamani)

Episodul depresiv sever poate afecta profund funcționarea zilnică, iar combinația de medicamente pe care o iei sugerează că ai nevoie de suport semnificativ pentru a face față acestei situații. În general, este esențial să continui să colaborezi cu medicul tău pentru a evalua eficiența tratamentului și pentru a face ajustări, dacă este necesar. Dacă simți că tratamentul actual nu îți oferă stabilitate sau că ai efecte secundare neplăcute, nu ezita să discuți deschis cu medicul tău despre aceste lucruri.

Lucrul cu un terapeut poate oferi un spațiu sigur pentru a explora gândurile și emoțiile tale, precum și pentru a dezvolta strategii de coping. Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) este adesea eficientă pentru depresie.

Este important să ai răbdare cu tine însuți în acest proces. Depresia este o afecțiune complexă și poate necesita timp pentru a găsi tratamentul potrivit și strategiile care funcționează cel mai bine pentru tine. Dacă te simți copleșit sau ai gânduri de sinucidere, caută ajutor imediat. Există resurse și persoane care te pot sprijini în momentele cele mai dificile.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.