Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Pozitii de somn la nou-nascut

Cresterea si dezvoltarea copiilor
Intrebare postata de Oana34140946 cu 16 ani in urma

Buna, sunt insarcinata dar am o mare curiozitate. As dori sa stiu care anume ar fi cea mai indicata pozitie de somn la nou nascut. Am citit articolul despre moartea subita la sugar, dar parintii zic ca ei ne-au culcat pe burtica sau intr-o parte. Oare va dormi nou-nascutul numai pe spate..? Va ramane in acea pozitie? Sau riscul nu este asa mare daca se intoarce intr-o parte sau pe burtica din cand in cand....?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Pozitii de somn la nou-nascut"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

Florian Alex (acum 16 ani)

Acest risc exista in primul an de viata. Oricum parintele trebuie sa supravegheze copilul cat de des poate pe parcursul somnului acestuia. Cred ca cel mai mare risc cand un copil doarme pe spate este ca acesta sa se innece daca regurgiteaza. Dar, majoritatea specialistilor pediatri spun ca acest risc este mult mai mic decat cel al mortii subite.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Florian Alex
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Florian Alex
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
GEORGE1886731 (acum 16 ani)

poti evita aceasta problema respectand cateva reguli:nu culca bebelusul pe perna-eviti si deformarea coloanei vertebrale,dupa fiecare alaptare trebuie ridicat usor,pus pe umar si batut pe spate pana scoate aerul inghitit,nu lasi la indemana lui bebe diverse obiecte.oricum,in primele 2-3 luni nu are prea multa forta,asa ca va ramane in pozitia in care il pui.in general varsa dupa supt,deci atunci il poti intoarce pe o prte,mai ales noaptea

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de GEORGE1886731
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de GEORGE1886731
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
vlad26 (acum 16 ani)

eu stiu ca nu e bine ca bebe sa doarma pe perna, ci pe o saltea mai tare nitel si sa i se intoarca periodic capul, intr-o parte si in alta (pentru a nu i se deforma). De obicei, indicat este sa daorma pe spate, dar poate dormi si intr-o parte, iar pentru a nu aluneca pe burtica in timpul somnului, poti sa-i pui lui bebe un prosop facut sul in fata (aproape de burtica sa nu se rostogoleasca).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de vlad26
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de vlad26
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Niculae7 (acum 16 ani)

Buna,eu am 2 copii unul de 9 ani si celalalt de 7,5 luni si i-am culcat mai ales noaptea pe o parte iar la urmatoarea masa l-am intors pe partea cealalta,si ziua cand il poti supraveghea mai bine poti sa-l pui si pe spate in caz ca-i vine lapticul inapoi sa nu se inece.Dar trebuie mereu schimbata pozitia dormitului mai ales in primele luni sa aiba un capusor cu forme frumoase.(daca o sa-l tineti numai pe spate o sa aiba capul putin turtit la spate).In nici un caz sa nu-l pui pe burta.Succes

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Niculae7
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Niculae7
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
violeta6097418 (acum 16 ani)

Cred ca depinde si de bebe...In primele 2 luni, mai toti parintii ii culca pe spate sau intr-o parte. Dar apoi bebe incepe sa-ti comunice cum se simte mai bine. Al meu doarme de la 2 luni mai mult pe burtica - si acum, cand are 4 ani. Si eu dorm tot asa, de cand ma stiu.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de violeta6097418
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de violeta6097418
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
IOLANDA286167 (acum 16 ani)

eu am o fetrita de 8 lunite si e f frumoasa iti doeresc sa ai si tu copii frumosi. parerea mea pana la trei luni dupa fiecare masa culca pe micu bebe de fiecare data pe cealalta parte si ai sa veyi ca in timp o sa se aseze singur noaptea pe spate sau o sa se intoarca pe burtica dar trebuie obisnuita mai taryiu cand nu o sa mai vrea sa adoarma pe bratele tale atunci poti sa incerci fara sa il obligi ^sa adoarma la pieptul tau.
mult succes si vezi ca sunt o gramada se site-uri cu mamici si pitici care au subiecte interesante

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de IOLANDA286167
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de IOLANDA286167
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Intrebari similare

Am si eu unele intrebari legat de ICTER la nou nascuti, am citit multe intrebari si raspunsuri, dar se pare ca sunt prea generale. 1. In cazul nostru mama are RH negativ, tata are RH pozitiv si...

Intrebare postata acum 16 ani in Cresterea si dezvoltarea copiilor.

Am 33 de ani. Am nascut cu cezariana acum 4 ani, dupa un travaliu de 36 de ore. Am avut anestezie partiala, nu ar fi trebiut sa adorm, dar probabil din cauza epuizarii, nu am reusit sa raman...

Intrebare postata acum 16 ani in Sarcina.

am nascut un copil prematur la 32 de saptamani de 2 kg. La primele analize ni s-a spus ca are o infectie la stomac, iar peste doua saptamani ca a facut septicemie. As dori sa stiu daca aceasta...

Intrebare postata acum 16 ani in Cresterea si dezvoltarea copiilor.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.