Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

ICTER la nou nascut

Cresterea si dezvoltarea copiilor
Intrebare postata de george59115338 cu 16 ani in urma

Am si eu unele intrebari legat de ICTER la nou nascuti, am citit multe intrebari si raspunsuri, dar se pare ca sunt prea generale.

1. In cazul nostru mama are RH negativ, tata are RH pozitiv si BB are RH pozitiv.
Testele mamei pentru anticorpi au iesit absenti (OK!!!) si a primit vaccinul anti D.
Intrebarea e cum poate sa afecteze RH mamei icterul lui BB, prin LAPTE? SAU odata ce anticorpi au fost absenti nu se mai pune problema RH-lui in cazul icterului lui BB?

2. Icterul dupa ce Bilirubina scade la valori normale, adica de la 16,36 cat este acum in a 7-a zi sa zicem la 10 in a 9 zi, mai e posibil sa revina la valori peste 11? Sau odata "rezolvata" problema ramane rezolvata?

3. Lui BB i s-au facut analize doar in ziua a 7-a, si a iesit ca Bilirubina este 16,36. Daca in primele zile (adica primele 6) a avut o valoare a Bilirubina mai mare de 16 se poate ca BB sa aiba unele probleme? Adica aceste 6 zile reprezinta un timp mare sau nu in acest caz?

4. Cat timp inseamna un timp prea lung pentru BB ca sa stea cu Bilirubina peste 15?

5. Cum se poate testa daca icterul este fiziologic, patologice, sau cel datorat de laptele matern? Nu stim cert dar cred ca icterul a aparul dupa 24 de ore.

6. Poate sa faca simultan sau pe rand mai multe tipuri de icter? Adica sa zicem ca in primele 2 zile nu a supt si sa fii declansat icterul fiziologic, si dupa ce a inceput sa suga sa continuie cu icterul "generat" de laptele de mama?

7. Faptl ca BB a primit in ambele vaccinuri care se dau la inceput, parca in ziua 3 si in ziua 7 inainte de testarea Bilirubinei, poate sa afecteze evolutia icterului, sau sa influienteze cu ceva analizele Bilirubinei?

Va rog raspunsuri punctuale si complete, pentru ca suntem total dezorientati.

Va multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "ICTER la nou nascut"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Florian Alex (acum 16 ani)

Sunt anumite cazuri in care copilul are "icter cosmetic" care se incadreza in valorile normale sau scade pe masura ce trece timpul. Nu e nici un pericol daca se depaseste o saptamana sau mai mult in care bebe are icter. Cauza exacta a icterului cred ca se stabileste prin excludere. Pentru a testa tipul de icter, ar trebui intrerupta alptarea - acesta fiind si tratamentul in care icterul ar fi determinat de laptele matern. Eu nu am facut acest lucru pentru ca mi-a fost teama ca bebe va refuza sanul. Ca atare, am stat 2 luni cu icter, valorile bilirubinei in limite normale dar superioare. Vaccinurile nu influenteaza in nici un fel analizele bilirubinei.
O problema majora este atunci cand icterul se manifesta destul de evident: copilul are culoare galben mustar/portocaliu, ochii sunt galbeni, bebe este somnolent, nu are putere sa suga, nu ia in greutate, etc. Prima masura si cea mai putin nociva in acest caz ar fi expunerea bebelusului la raze ultraviolete (sper ca m-am exprimat corect), apoi tratamentul medicamentos. Dar, doar daca e cazul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Florian Alex
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Florian Alex
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Intrebari similare

Am 33 de ani. Am nascut cu cezariana acum 4 ani, dupa un travaliu de 36 de ore. Am avut anestezie partiala, nu ar fi trebiut sa adorm, dar probabil din cauza epuizarii, nu am reusit sa raman...

Intrebare postata acum 16 ani in Sarcina.

am nascut un copil prematur la 32 de saptamani de 2 kg. La primele analize ni s-a spus ca are o infectie la stomac, iar peste doua saptamani ca a facut septicemie. As dori sa stiu daca aceasta...

Intrebare postata acum 16 ani in Cresterea si dezvoltarea copiilor.

Buna, sunt insarcinata dar am o mare curiozitate. As dori sa stiu care anume ar fi cea mai indicata pozitie de somn la nou nascut. Am citit articolul despre moartea subita la sugar, dar parintii...

Intrebare postata acum 16 ani in Cresterea si dezvoltarea copiilor.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.