De ce refuza un sugar de 2 luni sa manance?
Cresterea si dezvoltarea copiilor Intrebare postata de Miruna cu 11 luni in urmaBebelusul refuza sa mănânce de 10 ore dar în schimb ceai bea,geme în somn și se incoarda mult
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Exista mai multe cauze posibile pentru refuzul unui bebelus de 2 luni de a manca si manifestarile specifice pe care le descrii:
1. Probleme digestive: Bebelusul poate experimenta disconfort abdominal, reflux gastroesofagian sau colici, ceea ce il face sa refuze hrana si sa manifeste simptome de disconfort in somn prin gemete si incordare.
2. Infectii sau afectiuni: O infectie, cum ar fi infectia respiratorie sau afectiuni precum otita sau durerea de gat, pot provoca durere in timpul suptului sau inghitirii, determinand bebelusul sa refuze alimentele solide.
3. Schimbari in rutina: Bebelusii pot deveni sensibili la schimbarile in rutina lor sau in mediul inconjurator. Acest lucru poate fi declansat de stres, o schimbare de locuinta sau orice alta modificare semnificativa, determinandu-i sa refuze hrana.
4. Sistemul digestiv imatur: La varsta de 2 luni, sistemul digestiv al bebelusului poate fi inca in curs de dezvoltare si poate avea nevoie de timp pentru a se adapta. Acest lucru poate duce la refuzul hranei si la manifestarile pe care le-ai mentionat.
Este important sa consulti un medic pediatru pentru a evalua situatia si a identifica orice problema subiacenta.
Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/pediatrie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Nutritia-copiilor/alimentatia-naturala-a-sugarului-alaptarea_1511
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde