De ce fetița mea dorește să fie retrasă ?
Cresterea si dezvoltarea copiilor Intrebare postata de Utilizator11729780967 cu o luna in urmaFetița mea are 1 an și 6 luni, merge la creșă iar acolo doamnele spun ca tot timpul vrea să stea retrasă, nu îi place să se joace în preajma altor copiii, iar dacă în grup de copiii se joacă și țipă pe lângă ea nu îi place deloc
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
Buna ziua,
Un posibil motiv ar putea fi ca ea este pur si simplu o persoana introvertita, ceea ce este perfect normal si sanatos. De asemenea, ea ar putea fi mai sensibila decat alti copii de varsta ei la stimulii senzoriali, astfel incat zgomotele si activitatile zgomotoase ale altor copii la cresa ar putea fi coplesitoare pentru ea.
La varsta de 1 an si 6 luni, copiii au inca un ritm de dezvoltare foarte variat, iar unii prefera sa observe mai intai, sa se joace singuri sau sa se apropie de alti copii in ritmul lor.
Poate fi util sa vorbiti cu educatoarele pentru a crea un mediu confortabil, permitandu-i sa se obisnuiasca treptat cu dinamica grupului. Pe masura ce creste si dezvolta noi abilitati sociale, va avea mai multa incredere sa interactioneze.
Un psiholog pentru copii sau un specialist in dezvoltarea copilului poate evalua daca aceasta preferinta de a se retrage este doar o trasatura de personalitate specifica varstei sau daca exista o sensibilitate mai mare la stimulii din jur. Aceasta evaluare poate sa ofere si sugestii utile pentru a o ajuta sa se adapteze mai bine la mediul de la cresa.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/dezvoltarea-copilului-dupa-varsta-de-1-an_9883
sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/introvertit_6006
sfatulmedicului.ro/sanatatea-copilului/copilul-3-6-ani/Factori-care-pot-influenta-atitudinea-copilului_3313_2285
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună ziua! Vă recomand să mergeți cu copilul la o evaluare la psiholog și neurolog pentru a exclude eventuale componente din spectrul TSA.
De asemenea, dacă aveți posibilitatea, ar fi bine să urmăriți în interacțiunile sale cu alți copii de vârsta ei, mai mici sau mai mari. Observați cum se joacă, și cum interacționează, felul în care merge și privește, Ddcă se implică în activități repetitive – stinsul și aprinsul luminii, rotirea unor obiecte luminoase etc.
Toate cele bune!
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde