Buna,
Am o problema si va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi. Iau Logest de 10 luni, in fiecare zi la ora 22:00. Duminica am inceput o noua folie de pilule. Marti am avut contact sexual, iar joi seara am uitat sa iau a 5.a pilula. Azi (adica vineri) iara am avut contact sexual, si dupa aceea, la ora 15:00 mi-am dat seama ca am uitat pastila de joi, si cele 12 ore au trecut deja. Am luat pastila uitata, dupa care urmeaza aseara sa iau si pilula care ar veni normal. Pot sa raman insarcinata? Sau ar trebui sa iau Postinor? Va rog frumos sa ma ajutati. :(
Multumesc mult
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (9)
Daca ai uitat sa iei pastila (chiar si una) efectul anticonceptionalelor nu mai este valabil. Cel mai bine este sa iei Postinor. Dar nu abuza. Sanatate!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuznu e adevarat, lili. nu mai da sfaturi asa usor despre postinor.esti medic?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna ma poate ajuta si pe mine cineva sotul meu a fost plecat din tara si acu dupa 11 luni am facut sex .imi puteti spune daca mai pot lua ceva nas vrea sa raman insarcinata mai pot face ceva va rog ajutatima am 2 copii de 6 si 5 ani va multumesc celor care ma puteti ajuta.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzPostinor,asta cat mai rapid.Mai departe ....gasesti in farmacii ovule pe care le introduci in vagin inainte cu 10 minute de contactul sexual.Mai poti folosi inelele anticonceptionale( nu le stiu sigur denumirea) le pui chiar tu,se tin 3 saptamani si costa 50 lei. Mai multe afli de la farmacie,mai poti folosi si servetele tot anticonceptionale ,care se mototolesc in mana se introduc in vagin si nu ai nici un stres,despre toate poti discuta cu o farmacista.Parerea mea e ca dintre toate inelul este cel mai sigur si mai curat.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzINELUL CONTRACEPTIV am cautat pt anca si am gasit aceste informatii Urasti prezervativul, iti este teama ca pilulele contraceptive ar putea sa-ti afecteze ficatul sau stomacul sau, pur si simplu, uiti sa le iei? Acestea sunt o parte dintre problemele pe care le are o femeie activa sexual, care vrea sa impiedice aparitia unei sarcini nedorite. In ultima vreme gama produselor de contraceptie s-a largit, iar una dintre noutati este aparitia inelului contraceptiv, numit NuvaRing. Despre efecte, mod de... administrare si siguranta am vorbit cu medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu.
Ce este acest inel contraceptiv?
Este o metoda noua de contraceptie, care abordeaza altfel aceasta problema. Este primul contraceptiv care se introduce in vagin si este primul medicament care nu se inghite sau primul dispozitiv care nu se implanteaza in uter. Femeia si-l poate implanta singura, nu are nevoie de prezenta la medic, nu are nevoie sa mearga regulat la medic, decat pentru controalele periodice si Papanicolau.
Desi pare o metoda de contraceptie locala, ca siguranta, are aceeasi valoare, cea mai mare posibila, ca si anticonceptionalele orale. Stim ca metodele locale nu sunt sigure, spermicidul, diafragma, au indice de sub 50%. Acestea au 98% indice de siguranta.
Se pune in prima zi a menstruatiei, se lasa trei saptamani in vagin, iar in a patra se scoate. In aceasta perioada vine menstruatia, iar in saptamana a cincea, in aceeasi zi, se pune un inel nou. Functioneaza dupa aceeasi metoda ca si anticonceptionalele orale. Trebuie spus ca, daca este uitat in vagin peste 21 de zile, el ne protejeaza cam 35 de zile de o sarcina nedorita, dar trebuie sa ne ferim oricum, in prima saptamana dupa scoaterea lui.
Care este doza de hormoni pe care o elibereaza acest produs?
Doza de hormoni pe care o elimina prin sange, prin vasele vaginale, este cea mai mica dintre pilulele cunoscute, asadar este microdozat. Orice risc de cancer de san sau alte riscuri ale pilulelor scade foarte mult, pentru ca stim ca doza de estrogen per tableta este cea care da acest risc.
Acest inel de plastic este inert in corpul femeii, nu se incarca de bacterii, nu creste flora bacteriana, nu duce la infectii locale, nu este un mediu bun de cultura, deci nu interactioneaza cu alti germeni sau corpul, nu este distrus de mediul umed din vagin. Poate ramane trei saptamani in conditii bune.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuztot articolul se gaseste la;http://www.eva.ro/sanatate/contraceptie/inelul-contraceptiv-o-solutie-pentru-femeile-ocupate-articol-13637.html?pagina=2
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzaseara am uitat sa iau pastila la ora 20 si mi-am adus aminte dimineata la ora 7 se poate intampla ceva? o sa raman insarcinata?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna .am inceput sa iau logest dar după câteva zile după ce iau am dureri de cap și lipsa de respirație .va rog daca știe cineva daca este bine
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua,
Este posibil ca Logest sa cauzeze unele efecte secundare, printre care dureri de cap si dificultati de respiratie. Totusi, acestea nu sunt normale si ar trebui sa consultati imediat un medic daca le experimentati.
Este posibil sa fie necesara ajustarea dozei sau schimbarea medicatiei. Nu incercati sa rezolvati problema singura fara a consulta un medic.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/contraceptive-orale-mod-de-administrare-si-efecte-secundare_11322
sfatulmedicului.ro/Metode-contraceptive/efe-secundare-ale-pilulei-contraceptive_16498
sfatulmedicului.ro/Cefaleea-si-migrena/cum-sa-identifici-corect-si-sa-tratezi-durerile-de-capi_16990
sfatulmedicului.ro/Cefaleea-si-migrena/durerea-de-cap-16-cauze-posibile_5912
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde