Cum pot scapa de nasucul infundat al bebelusului?
Congestie nazala Intrebare postata de Oana cu 10 luni in urmaAm un bebelus de 2 luni si de la nastere continua sa fie infundat pe nas. In urma a mai multor sfaturi si investigatii medicale, ni s-a prescris apa de mare, picaturi colargol 0.1% si aspirare cu ser fiziologic. Pana acum nicio inbunatatire. Au fost momente in care, seara in somn nu a mai putut respira. Doresc inca un sfat, va rog. Multumesc!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Pentru bebelusi, nasul infundat poate fi un fenomen normal, dar in cazurile in care genereaza disconfort si probleme de respiratie, este bine sa consultati medicul. In afara de apa de mare si aspirarea cu ser fiziologic, puteti incerca si umidificarea aerului din camera in care doarme bebelusul, ceea ce poate ajuta la fluidizarea secretiilor nazale. Puteti incerca, de asemenea, sa-l tineti in pozitie inclinata cand il alaptati sau ii dati biberonul, deoarece pozitia intinsa poate contribui la infundarea nasului.
Mentinerea hidratarii este foarte importanta pentru fluidizarea mucusului, asa ca asigurati-va ca bebelusul consuma suficient lichid.
In cazul in care simptomele nu se amelioreaza sau se agraveaza, mergeti la medicul de familie sau pediatru. Acesta poate decide sa il trimita la un specialist ORL pentru investigatii suplimentare.
Atentie, nu folositi medicamente decongestionante nazale pentru bebelusi fara recomandarea medicului, deoarece acestea pot cauza efecte adverse serioase.
Alegeti un medic specialist potrivit pentru bebelusul dumneavoastra: www.clickmed.ro/medic/orl
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Nasul-si-sinusurile/cum-ajuti-copilul-cand-are-nasul-infundati_12731
sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/cand-este-indicata-folosirea-aspiratorului-nazal-la-bebelusi_12542
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde