Varsaturi la menstruatie, ce pot face?
Ciclul menstrual Boli pancreatice si de ficat Intrebare postata de MembruMobileAppbrandreea cu 6 ani in urmaDe un an de zile,la fiecare menstruatie am avut varsaturi in prima zi. Initial aveam doar o stare de rau si puteam rezista 2-3 ore chiar pana la prima varsatura, in conditiile in care mancasem ceva inainte. De 2 ori am ajuns la urgente deoarece varsam orice calmant ingerat si ma puteam repune pe picoare doar cu perfuzii. Dupa primele cateva luni in care am realizat ca le aveam in prima zi de menstra, am evitat sa mai mananc sau sa beau orice de indata ce observam ca a venit ziua in speranta ca se vor diminua. Si pentru cateva luni asa a si fost, desi aveam in continuare starea de greata, totusi imi trecea daca nu mancam sau beam nimic, apa inclusiv.
Problema este ca am fost la consulturi, si la ginecolog, si la endocrinolog, am facut si ecografie, am avut si analize luate... insa pe ecografie nu s-a vazut nimic in neregula, la endocrinologie mi s-a spus ca nu stie ce as putea avea pentru ca in afara de o usoara anemie, amalizele iesisera bine, iar la ginecolog la fel, nicio concluzie. Mi s-a prescris totusi un medicament homeopat in afara menstrei si Calcidin in zilele de menstra pentru 3 luni.
Insa in ultimele 3 luni lucrurile s-au agravat, chiar daca nu mananc, totusi vars. Iar in luna aceasta desi aveam mai mult de 14 ore de cand mancasem ultima data ceva, am varsat un lichid vascos si verde in cantitate destul de mare. Am inteles ca asta ar putea avea legatura cu ficatul. Calcidinul l-am luat in primele 2 luni si fara succes, il varsam in mai putin de jumatate de ora, luna asta nu l-am mai luat intrucat totul parea sa fie mult mai rau. Iar luna trecuta am avut aciditate atat de crescuta la stomac in ziua respectiva ca nu puteam nici sa ma rotesc de pe o parte pe alta a patului fara sa simt cum ma arde pe dinauntru si sa vars. De asemenea am o senzatie de ingreunare in zona capului, parca am ceata pe creier, mi se inchid ochii si nu pot gandi, inainte sa vars. Am si senzatii de frig si cald alternate foarte des.
Mentionez ca aceste episoade au aparut intr-o perioda destul de stresanta pentru mine, aveam niste examene de dat si din cauza aceasta ma enervam sau ma intristam foarte usor, orice stare negativa aveam era extrem de pronuntata si ma putea tine un plans intens si cate 3-4 ore. Am inteles ca si asta ar putea fi un factor.
Alte simptome in prima zi sunt durerile de spate, si mai nou si de picioade, de la genunchi in sus. Nu stiu daca este durere osoasa sau musculara.
De asemenea am o alimentatie echilibrata, mananc de toate si incerc sa includ alimente cat mai variate in mesele mele.
Mi-a zis cineva care a avut ceva asemanator ca pentru ea au fost chisturi. Insa la ecografia mea nu s-au vazut.
Imi puteti da vreun sfat? De la ce ar putea fi sau inspre ce fel de consulturi at trebui sa ma indrept?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (6)
Buna Andreea..au trecut 2 ani si nimeni nu ti-a raspuns. Sper ca ai scapat de chinul asta. Eu tocmai imi petrec o noapte minunata dupa vomitaturi, cu crampe crunte, ameteala disconfort dureri de burta, spate..
Am inteles ca exista contraceptive pt oprirea menstruatiei in cazuri de genul asta. Eu sigur voi incerca pt ca e horror.
Sper ca poate ai scapat deja. Bafta.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSoluția ptr ciclul cu vărsături îs injecțiile ce inhiba voma,se găsesc în orice farmacie!Am trecut prin aceeași problema,mai trec,rar,dar au fost episoade f violente când nici nu puteam vorbi de la cât de epuizata eram in urma episoadelor repetate de vomat!Se pot face in prima zi de menstruație ,preventiv,sau după primul episod simptomatic!..Numai bine!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ! Ma confrunt cu aceeași problema. A început acum 2 ani dar nu la fiecare menstruație, ci o data la câteva luni. Între timp a căpătat o frecventa lunară . De 7 luni iau anticoncepționale la recomandarea ginecologului. Într-adevăr durerile menstruale au scăzut (cele de burta și de mijloc) , însă am in continuare aceste stări de voma in prima sau a 3-a zi de menstruație :( A găsit cineva un răspuns pentru stările astea ? Am mai avut chisturi în trecut dar nu s-au manifestat așa…
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună ziua! Am avut și ei stările astea , mulți ani . Pana am realizat ca stresul și supărarea, erau cauza eliminării lichidului de la bila , asta însemnând ca era bila colerica . Prin urmare , am început sa elimin cauzele stresului , supărării și ușor, ușor, prin pozitivism și indiferenta fata de lucrurile care ma deranjau , am reușit sa fiu ok în fiecare luna . Sper sa te ajute și pe tine . Fa un eco abdominal și încearcă sa eviți alimentele care deranjează bila ( castraveti,pielita de la roșii, ceapa , ardei ,vinete )
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz👍 Asta e problema reala, stresul.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna, din păcate, m-am confruntat cu probleme similare, mai ales dupa anumite evenimente stresante din viata. Ca și solutie, am inceput sa iau Vitex la recomandarea medicului ginecolog (este un supliment cu multe beneficii, inclusiv reglarea hormonilor, ajuta si la acnee). Trebuie luat minim 3 luni, doua 1-2 capsule pe zi, sfatul meu ar fi sa consulti un medic legat de acest lucru. Și ce mai poate ajuta in acest caz ar fi extractul de mlădițe de zmeur. Singura problema e faptul ca acestea trebuie luate în mod constant, bineînțeles, cu pauzele de rigoare, cum scrie în prospect sau cum recomanda medicul. Eu am patit sa fac pauza 3 luni de la orice și dereglarile au revenit, deoarece pauza a fost cam lunga. Stresul si hormonii au o legatura destul de strânsă, din păcate.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde