Teste negative de sange si gravida?
Ciclul menstrual Diferenta de fus orar Intrebare postata de coco64 cu 12 ani in urmaSunt foarte ingrijorata. Luna trecuta, imi intarziase ciclul 4 zile.Am facut 3 teste barza, din care doua au iesit negativ si unul pozitiv. M-am speriat ingrozitor, mai ales ca eu mereu folosesc prezervativ. A doua zi, m-am dus sa imi fac analiza de sange pentru sarcina. A iesit negativ.p***ancidenta a fost ca in ziua aceea sa imi vina menstruatia. Insa acum, luna asta, cand nici macar nu am avut contact sexual, iar imi intarzie.Deja este a 7a zi. Ma tem sa nu fi fost luna trecuta gravida, sa fi avut sarcina extrauterina sau peste menstruatie si aia sa imi fi gresit analiza de sange. E posibil?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
14 cauze ale intarzierii menstruatiei:
Va propunem sa aflati care sunt principalele cauze ale intarzierii menstruatiei:
- Sarcina: atunci cand ramai insarcinata in mod normal menstruatia nu mai vine asa cum te obisnuisesi. Exista si situatii in care apar sangerari peste sarcina, dar acestea nu seamana cu menstruatia, nu prezinta caracterul acesteia, sangerarile nu sunt la fel de abundente, se asociaza cu secretii, dureaza mai putin, poate apare o singura pata si atat etc.
- Afectarea tiroidei poate duce la amenoree (absenta menstruatiei);
- Stresul extrem de puternic, fiindca acesta perturba echilibrul hormonal al femeii si implicit echilibrul hormonilor sexuali;
- Chisturile ovariene;
- Unele medicamente pot inhiba ciclul menstrual.
- Schimbarile radicale ale programului sau stilului de viata, de exemplu mutarea intr-o tara cu diferenta mare de fus orar. Programul de noapte de asemenea poate perturba ciclul menstrual.
- Afectiuni genitale;
- Alimentatia si in special dietele drastice;
- Efortul fizic excesiv fara ca femeia sa fi fost obisnuita cu un asemenea nivel de epuizare fizica.
- Unele boli: diabet, boli hepatice, afectiuni endocrine, chiar si TBC;
- Obezitatea;
- Slabirea unui numar de peste 5 kg intr-un timp foarte scurt;
- Perimenopauza sau menopauza. Daca te apropii de varsta instalarii menopauzei atunci este firesc sa apara tulburari menstruale care pot fi insotite si de celelelte simptome ale menopauzei.
- Alaptarea la san mai poate inhiba sangerarile menstruale.
Daca menstruatia intarzie, nu ezitati sa mergeti la medic, mai ales daca daca a trecut o luna sau daca prezinta modificari atunci cand, in sfarsit, apare.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCauzele intarzierii ciclului menstrual
Una dintre cele mai frecvente intrebari ale femeilor este “De ce imi intarzie ciclul menstrual? “ Desi in majoritatea cazurilor, cauza intarzierii ciclului menstrual este sarcina, aceasta fiind responsabila pentru absenta menstruatiei (amenoree), ea nu este singura cauza a acestei probleme.
Deci, care sunt cauzele intarzierii ciclului menstrual?
1. Alaptarea la san. Mamele care isi hranesc copiii la san se confrunta deseori cu lipsa fluxului menstrual. Dar amenoreea nu reprezinta si incetarea ovulatiei, deci instalarea sarcinii este posibila chiar si in absenta menstruatiei.
2. Stresul. O alta cauza a absentei menstruatiei este reprezentata de stresul emotional la care sunt supuse femeile in anumite momente ale vietii. Reducerea stresului duce de obicei la reaparitia menstruatiei normale.
3. Luarea unor medicamente. Contraceptivele (orale, implantabile sau injectabile), corticosteroizii orali, antidepresivele, antipsihoticele, hormonii tiroidieni, chimioterapia pot conduce la amenoree la unele femei.
4. Dezechilibrul hormonal. Sindromul ovarului polichistic este o forma frecventa a tulburarilor hormonale care duc la amenoree, precum si la alte semne si simptome, dintre care cresterea abundentei fluxului menstrual (menoragie).
5. Dezechilibrul nutritional. Absenta unei diete sanatoase, echilibrate si complete duce deseori la absenta menstruatiei. Acesta este cazul femeilor care sufera de tulburari ale comportamentului alimentar (anorexie, bulimie).
6. Exercitiile fizice intense, atletismul, sporturile si dansul pot provoca o amenoree.
7. Disfunctiile tiroidiene sunt o alta cauza posibila a intarzierii ciclului menstrual.
8. O boala cronica sau care persista mult timp duce la intarzierea ciclului menstrual. Odata ce organismul este complet refacut, fluxul menstrual reapare.
9. Rar, o tumora a glandei hipofize (in general benigna -adenom hipofizar) poate declansa o productie excesiva de prolactina, care impiedica reglarea ciclului menstrual.
Daca fluxul menstrual este absent timp de 3 luni sau mai mult, consultarea unui medic specialist este imperioasa, pentru a se determina cauza amenoreei. De asemenea, femeile trebuie sa fie atente la aparitia altor semne care pot necesita un consult medical:
- Cefalee
- Caderea parului
- Tulburari ale vederii
- Secretii din glandele mamare
Depistarea cauzelor amenoreei
Medicul dispune de mai multe optiuni pentru a depista cauzele amenoreei – absenta ciclului menstrual normal. Se poate apela la un test cu progestative -daca intr-un interval de 7 pana la10 zile de tratament cu acesti hormoni scurgerile menstruale nu reapar, atunci cauza amenoreei este reprezentata de lipsa secretiei de estrogeni. Disfunctiile tiroidiene pot fi diagnosticate cu ajutorul analizelor de sange. Tumorile hipofizare pot fi puse in evidenta cu ajutorul imagisticii medicale.
Tratamentul amenoreei depinde de cauza sa. Astfel, absenta fluxului menstrual poate fi tratata prin adoptarea unor modificari simple ale stilului de viata (dieta, exercitii, reducerea stresului). Dar tratamentul poate consta si in terapia hormonala substitutiva.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde