Anestezie dentara, gresita?
Chirurgie orodentara Reactii anestezie Intrebare postata de MPS cu 14 ani in urmaM-am prezentat la stomatolog, mi s-a facut anestezie la incisivi, la primul a fost bine, la al doilea, in momentul cand am fost intepata cu acul (ca de altfel pe tot parcursul cat s-a executat anestezia) am simtit o durere cumplita la radacina narii stangi, pana aproape in ochi. Cand a fost scos acul, dna. doctor m-a apasat puternic cu degetul, facand un surub, dupa care mi-a spus sa scuip. Am sangerat puternic, si odata cu amortirea, durerea s-a diminuat putin. S-au extras nervii din ambii dinti, am plecat acasa si am suportat o durere cumplita intreaga noapte in locul anesteziei, din ochi pana in creier. A doua zi m-am prezentat la dna. doctor cu jumatate de fata si buza de sus umflata; am primit antibiotic 250mg cefalexina la 12 ore, dupa 2 zile am revenit la dna. doctor cu situatia agravata; mi s-a marit doza de antibiotic la 500mg la 8 ore. Am luat timp de 7 zile antibiotic si am stat cu cuburi de gheata sub nas o saptamana, cu dureri cumplite. M-am dus la dna. doctor, m-a taiat sub buza inspre sinus la unul dintre incisivi, facand o gaura cu un instrument pe sub nas, inspre celalalt incisiv, dupa care a taiat acolo, in zona aceea sub nas, cu o forfecuta; apoi a presat puternic, scotand de acolo un cheag de sange cat un bob de grau, negru ca taciunele, in jurul caruia se formase puroi intarit de culoare verzuie, iar pe margini galben lichid. Mi s-a pus o mesa de drenaj 24h, apoi mi-a fost scoasa, dupa alte 24h aproximativ rana cicatrizandu-se aproape total. De atunci au trecut 3 saptamani, acum am urmatoarea problema: ma doare foarte rau tot locul unde s-a efectuat acea interventie, buza mi-a cazut peste dinti, cand rad sau vorbesc ma doare foarte tare, ma doare interiorul nasului, iar la dinti nu simt absolut nicio durere. Dna. dr. mi-a dat mai multe variante a ceea ce s-a intamplat, din care am inteles ca fie nu stie nici dansa ce a facut, fie nu vrea sa imi spuna. Sunt disperata deoarece imobilitatea buzei creste pe zi ce trece, durerile sunt mai puternice, iar dna. dr. imi spune sa fac masaj ca va trece cu timpul. Ce sa ma fac? Convingerea mea este ca mi-au fost lezati serios ceva nervi acolo. Va rog ajutati-ma! Va multumesc din suflet!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (28)
Si eu mi-am scos nervii de la o masea azi, evident sub anestezie. La mine anestezia trece in aproximativ 2-3 ore. Nu am simtit absolut nicio durere in timpul extractiei nervului. Il recomand pe doctorul Drogoreanu. Da poti fuma linistita ai grija doar sa nu iti lezezi interiorul obrazului cat esti sub anestezie. Sanatate tuturor.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzva rog sa-mi raspundeti si mie la o problema...am fost cu baiatul meu de 9 ani la dentist si a primit anestezie locala ...cand am ajuns acasa ...soc...buza copilului era umflata de nu-mi venea sa cred...am fugit cu el la urgenta si a primit klacid de 250 si spray hexoral ...asta s-a intamplat de 2 zile ...in astea 2 zile copilul nu poate sa-si tina gura inchisa ...nu poate manca ...nu stiu daca isi mai revine buza la normal...poate imi spuneti ce ar trebuii sa-i mai dau....sunt socata si speriata ...mi-e teama sa nu-i fie paralizata buza...va rog sa-mi raspunde-ti ...
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzasta patiti daca mergeti la doctor
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMedicina nu e croitorie, ci implica riscuri. omul nu este un manechin de plastic, cu totii suntem pacienti, toate procedurile de chirurgie efectuate în cabinetul de medicină dentară presupun o serie de riscuri, unele inevitabile:
- reacții alergice/toxice la medicamente și substanțe anestezice pre-, intra- și postoperator;
- hemoragie intra- și postoperatorie;
- hematoame, echimoze, edeme postoperatorii;
- dureri în teritoriul oro-maxilo-facial;
- dehiscența plăgilor;
- lezarea dinților învecinați;
- hipoestezia/anestezia nervului alveolar inferior, mentonier, lingual, infraorobitar;
- infecții ale spațiilor fasciale cervico-faciale;
- osteita/osteomileita oaselor maxilare;
- sinuzite maxilare;
- comunicare oro-sinuzală sau oro-nazală;
- fracturi ale oaselor maxilare;
- accidente prin ruperea instrumentarului în timpul manevrelor chirurgicale;
- escoriații, plăgi, ulcerații produse prin contactul mucoaselor cu instrumentarul chirurgical sau cu substanțe medicamentoase.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDaca medicii ar raspunde civil pentru daunele pacientilor, ar fi de 10 ori mai atenti. Dar atat timp cat stiu ca nu li se poate intampla nimic se poarta asa, banul sa iasa. Pai daca tu la o masea nu esti in stare sa umbli fara sa produci daune pacientului, du-te si te angajeaza vanzator, medicina nu este pt oricine!
Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna ziua! Acum o saptamana am fost la dentist pt a trata o carie! in momentul cand mi-a facut anestezia in partea jos( stanga) am simtit o durere in limba parca m-ar fi curentat ceva de atunci am limba amortita si durere, usturime pe jumatate de limba!astept un sfat va multumesc anticipat
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna! Am avut aceeasi problema, in urma unei extractii a molarului de minte din stanga de pe arcada inferioara, am ramas cu jumatate din buza de jos, gingie si barbie amortite. Mi-a trecut dupa o luna! Insa aceste cazuri variaza de la un organism la altul. Am auzit de cazuri care s-au vindecat intr-o saptamana sau altele care au scapat in 4 luni. Important este sa stiti ca sunt foarte rare cazurile in care nu mai trece niciodata. Am fost la fel de speriata la inceput insa pe parcurs am simtit ameliorari si mi-am dat seama ca o sa treaca! Fiti optimisti si aveti multa rabdare, o sa treaca!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCe ai rezolvat pana la urma?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde