Buna ziua, am nevoie de o lamurire. Am 21 de ani, sunt studenta si sunt asigurata la CNAS. La 18 ani m-am operat de deviatie de sept dar problema respiratiei tot nu mi s-a rezolvat, iar nasul nu mi-a fost indreptat. Ce demersuri trebuie sa fac la CNAS pentru a ma putea opera gratuit de rinoplastie?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (4)
rinoplastia nu este o interventie chirurgicala decontata de casa de asigurari.
deci nu va puteti opera gratuit la nici un spital din tara.
Esti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Chirurgie estetica.
Inscrie-te aici!Dar de acest articol ce spuneti?
Operaţiile "pur"-estetice nu sunt decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi sunt suportate de cel care le cere.
Există însă şi operaţii estetice care sunt realizate în scop terapeutic, fără de care pacientul ar avea grave probeme de sănătate. De exemplu, cu sânii mici se poate trăi, dar, adesea, cu sânii excesiv de mari nu. Sau, cu un defect la nas se poate trăi, dar, dacă afectează şi respiraţia, nu.
Sânul tăiat de oncolog, pus la loc gratis de plastician
Operaţia estetică de mărire a sânilor este plătită din buzunarul doritoarei. În cazul în care sânii sunt foarte mari şi provoacă dureri de spate sau afecţiuni ale pielii, operaţiile sunt decontate de casele de asigurări.
"Dacă sânii sunt extrem de mari şi provoacă dureri de spate sau probleme tegumentare- dermatite, eczeme, mâncărimi care deranjează, nu mai vorbim de o operaţie estetică, ci de una curativă, chiar dacă se folosesc tehnici specifice operaţiilor estetice", explică dr. Dumitru Totir, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.
Nici operaţia de reconstrucţie a sânilor nu este considerată una estetică şi este gratuită pentru asiguraţi. Mai mult, pacientele pot face operaţia de reconstrucţie a sânilor imediat după rezecţie, adică două operaţii în una singură. Nu se mai trezesc mutilate, ci cu sâni noi.
"Manopera medicului, operaţia în sine este decontată de casele de asigurări. Până în acest moment, protezele mamare şi expanderul-un balon care se umple cu apă şi ser, necesar pentru a face loc protezei- nu se decontează, dar costurile pentru acestea nu depăşesc, în principiu, 1.000 de euro. Pacientele nu sunt informate că reconstrucţia poate fi făcută imediat după rezecţie. După ce taie chirurgul oncolog, pune la loc chirurgul plastician. Femeia nu se mai trezeşte mutilată", adaugă plasticianul Dumitru Totir.
Corectarea defectelor la nas poate fi gratuită
Aceeaşi situaţie se aplică şi în cazul operaţiilor de bypass gastric. Obezitatea este o boală morbidă. Astfel, se decontează doar manopera pentru operaţia bariatrică, nu şi inelul şi alte materiale. Ele pot ajunge şi la câteva mii de euro", detaliează prof. dr. Nicoale Iordache, specialist în chirurgia obezităţii.
Rinoplastia sau reconstrucţia nasului este gratuită pentru asiguraţi doar dacă le afectează respiraţia sau dacă au suferit traumatisme în acestă zonă. "În unele cazuri, deviaţia de sept este asociată cu un defect la nas, iar atunci se face şi rinoplastia. Oricum, aceste cazuri sunt la limită", mai spune medicul Dumitru Totir.
Sunt suporate de asigurări operaţiile de reconstrucţie după arsuri, mutilări, transplanturi de piele.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună ziua, eu am o deviație de sept datorita unui pumn luat în nas se poate face operația gratis?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună seară! Când am fost mic am avut un accident si m-am lovit la nas, aproximativ acum vreo 15 ani, iar de atunci mi sa deformat si umflat si as vrea sa stiu ce pot face in cazul acesta sau daca mai pot face ceva? Vă mulțumesc si astept să-mi răspundeț
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde