Buna ziua,
Am 22 de ani si sufar de candidoza bucala de mai bine de 2 ani. Aceasta am facut-o in urma administrarii mai multor tratamente cu antibiotice. Dar nu am facut-o doar bucal, ci si pe penis si la nivelul scalpului. Micoza de pe penis a disparut destul de repede in urma utilizarii cremei Triderm. Cea de pe limba pare sa nu treaca nicicum, iar scalpul se curata dupa spalarea cu Ducray (Kelual DS), dar apoi reapare dupa un timp. Tratamentele ce le-am incercat pana acum au fost: dieta timp de 3-4 luni fara zaharuri, nimic ce contine faina alba, fructe, sucuri, carbohidrati simplii, ciuperci, lactate sau alcool; in schimb am consumat doar legume, salate, carne de pui si porc, ficatei de pui, seminte de dovleac, migdale, carbohidrati complexi (ex. orez brun), ceaiuri de musetel si alte produse indicate. Medicamente ce le-am folosit: nistatina, glicerina boraxata, tinctura de propolis, vitamina A, albastru de metilen, biosept forte si biosept plus... Chiar nu mai stiu ce sa fac, se pare ca e imposibil sa scap de acest blestem care este candidoza bucala! Am fost la 2 medici ORL diferiti, primul mi-a spus sa nu-mi fac griji ca va trece cu timpul, iar al 2-lea, de cate ori ma duc la el acelasi lucru face, imi prescrie in continuare glicerina boraxata cu nistatina. Am facut si un exudat faringian, care indica ca nu am candidoza bucala, dar eu stiu cu siguranta ca in continuare am, deoarece limba arata la fel, poate mai rau cateodata si in plus cred ca a contactat-o si prietena mea acum. Va rog dati-mi niste sfaturi pentru ca eu nu mai am nicio idee ce sa mai fac!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (6)
Acidophilus cu Bifidus - 1 tabletă masticabilă de 3 ori pe zi ( pentru refacerea florei intestinale)
QUERCETIN BIOACTIV BROMELAINA - 1-2 capsule pe zi cu mancare ( rol antiinflamator)
Acid caprilic 365 mg - antifungic
Fluconazol 150 mg 1 comprimat - antifungic
Local: gargara cu bicarbonat de sodiu sau tratament local cu Orofar, Hexoral, Efisol
Este important, de stiut ca exista anumite afectiunile medicale asociate ce predispun la aparitia candidozei, cum sunt diabetul zaharat, neoplasmele sau HIV. De aceea intotdeauna cand exista recidive ale infectiei cu candida atunci trebuie cautate cauze de imunitate scazuta.
Medic specialist medicină de familie
Policlinica Apaca, etaj 1, Cabinet 16
Bd. Iuliu Maniu nr 7
0748246642
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzVa multumesc pentru raspuns! As vrea sa va intreb ce parere aveti despre dieta pentru candida? Am tinut-o atata timp fara a avea rezultate de care sa fiu multumit. Sa mai continui cu ea in timpul tratamentului ce mi l-ati prescris mai sus?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna, ai rezolvat problema cu CANDIDA?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDieta pe care ai tinut-o a fost foarte buna cu exceptia faptului ca ai eliminat lactatele. Iti recomand sa consumi chefir si iaurturi care contin probiotice. Trebuie eliminat zaharul si dulciurile deoarece acestea contribuie la dezvoltarea Candidei.
Daca dupa acest tratament nu reusesti sa scapi de Candida, obligatoriu trebuie sa cauti cauza scaderii imunitatii.
Medic specialist medicină de familie
Policlinica Apaca, etaj 1, Cabinet 16
Bd. Iuliu Maniu nr 7
0748246642
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzte rog din suflet daca poti sa ma contactezi pe mail sau la telefon 0744304213
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună ziua odata pe luna cred am u fel de candidoza bucala se vindeca singura în maxim 4 zile ce poate fi?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde