Tumora maligna peretele lateral al vezicii raspuns medic
Cancer Coriocarcinom Intrebare postata de membru270631 cu 10 ani in urmaTatal meu sa operat de 2 zile,se poate vindeca de aceasta boala tumoare maligna peretele lateral al vezicii stagiul 3/4????
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
Buna Ziua!
Intrebarea nu este 100% precizata.
Incerc, ca raspunsul sa nu fie ironic.... DA se poate vindeca, si din orice mare problema....
Avem foarte bune rezultate cu tratamentul BCG. ((bacilul Calmette-Guerin)
(BCG - "Medac" sau "CALGEVAX" este indicat pentru tratamentul carcinomului vezical urotelial non-invaziv:
- tratamentul curativ al carcinomului in situ;
- tratamentul profilactic al recidivei:
- carcinomului urotelial limitat la mucoasa:
- Ta G1-G2 in caz de tumora multifocala si/sau recidivanta;
- Ta G3;
- carcinomului urotelial in lamina propria, dar nu in musculatura vezicii urinare (T1);
- carcinomului in situ.)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDupa rezectia endoscopica a tumorii vezicale primare, exista 60 – 80% sanse de recidiva.
Majoritatea recidivelor sunt tumori noi.
Instilatiile intravezicale cu BCG si Mitomycin C au demonstrat ca produc rezultate benefice in tratamentul sau profilaxia tumorilor vezicale.
Rezultatele studiilor efectuate au aratat un beneficiu semnificativ statistic in tratamentul adjuvant, instilational intravezical cu agenti citotoxici sau imunomodulatori.
Din acest punct de vedere, concluziile EORTC (European Organisation for Research and Treatment of Cancer ) sunt:
1. pacientii cu mai putin de o recidiva/an sau cu tumora primara si solitara pTaG2-G3 sau pT1G1-G2-G3 pot beneficia de o singura instilatie cu agent citotoxic la 6 – 24 ore dupa TUR-V.
2. tumora solitara pTaG1 poate fi tratata numai prin TUR-V.
3. terapia adjuvanta cu agenti citotoxici trebuie instituita cat mai repede posibil dupa TUR-V.
4. pentru pacientii tratati cu agenti citotoxici imediat dupa TUR-V (6 – 24 ore), o cura de 6 luni este suficienta sau de 12 luni la pacientii la care, dintr-un motiv sau altul, instilatia intravezicala imediata nu se poate efectua.
5. agentii terapeutici citotoxici: Thiotepa, Epodyl, Mitomycin C, Doxorubicin si Cis-platinum, au avut rezultate comparabile in toate studiile efectuate.
6. la pacientii cu risc mic sau mediu de recidiva, Mitomycin C si BCG si-au dovedit cea mai buna eficacitate in a preveni recidivele in timp ce, la pacientii cu risc crescut, BCG este mult superior Mitomycin C sau Doxorubicinei.
7. tratamentul de prima linie al Cis este BCG.
8. BCG poate fi folosit cu succes ca tratament de linia a doua in caz de esec a chimioterapiei intravezicale
Tulpine BCG:
Cele mai multe tulpini de BCG utilizate in tratamentul instilational intravezical al tumorilor vezicale superficiale sunt derivate din tulpina Pasteur dezvoltata de Albert Calmette si Camille Guérin in ultima decada a secolului al XIX-lea.
Desi toate tulpinile ar trebui sa actioneze similar, in realitate exista diferente intre proprietatile diverselor vaccinuri disponibile. Aceste proprietati, fie ca sunt de natura fizica, fie de natura biologica, pot diferi ca nivel de eficacitate.
Cele cateva studii comparative intre unele din tulpinile BCG, au aratat ca imunogenicitatea unui preparat este legata direct de viabilitatea vaccinului respectiv, de abilitatea bacililor de a se multiplica in vivo si de numarul de unitati formatoare de colonii (CFU) per flacon, respectiv per instilatie.
Tulpine folosite cu succes in tratamentul cancerului de vezica:
Pasteur (Franta) 150 / 75 mg 6x10^8
Arnaud Frappier (Canada) 120 mg 1 x10^7
Connaught (Canada) 81 mg 8-32 x10^8
Tice (USA) 50 mg 2-8 x10^9
Glaxo (USA) 75 mg 5 x10^8
Evans (UK) 75 mg 8-26 x10^6
RIVM (Germania - Olanda) 50 mg 5 x10^9
Tulpine fara sau cu mica eficacitate din studiile comparative:
Berna (Italia)
Tokyo (Japonia)
Moreau (Brazilian)
Montreal (Canada)
Russian (Russia, Bulgaria, Romania)
Prague (Boemia)
Danish (Dania)
Totusi, multi pacient din motive financiare comanda sau cumpara medicamente ca Calgevax (Bulbio-Bulgaria) cu tulpina Russian 11.25 mg 1,8 x 10^8, fara sa stie (nici medicii) doza recomandata.
Doza recomandata la acest medicament este 120mg (10 fiola)/saptamana imprauna cu Cyclophosphamide i.v. in primele 6 saptamani - saptamanal, cu urmarirea tratamentului pana la un an. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2595863)
Dozarea recomandata la tulpinele RIVM si TICE (BCG Medac si Tice BCG)
Tratament standard consta din 1 amp**a de instilatie intravezicala cu BCG-medac sau TICE BCG pe saptamana, timp de sase saptamani consecutiv. Aceasta schema poate fi repetata sau modificata cu Mitomycin C, daca nu s-a realizat remisiunea tumorii si daca circumstantele clinice justifica acest lucru.
Astfel rentabilitatea (cost-eficacitate) tratamentului din urma (BCG Medac sau TICE BCG) este mai ieftin ca si tratamentul experimental dovedit cu mai putin eficace (Calgevax).
Mometan exista o lipsa de anumite medicamente oncologice pe piata romaniei.
In conditiile actuale, singura posibilitate a bolnavilor de a obtine medicamentele necesare tratamentelor lor este de a procura din strainatate.
Aceasta practica, in Romania este inca o noutate. Spre deosebire de Germania sau Austria, Romania nu are traditie in importul medicamentelor pentru nevoi personale. Pur si simplu nici unii medici, nici pacientii nu au cunostinta ca exista o asemenea posibilitate.
In Uniunea Europeana, in cazul medicamentelor pentru nevoi personale care, in tara data nu sunt autorizate, dar in alte tari sunt, exista o reglementare unitara si exacta. Conform acestor directive legale, fiecare cetatean european este indreptatit de a achizitiona medicamentul necesar lui. Este un drept european asigurat in totalitate, de hotarari judecatoresti inca din anii 90 de justitia europeana.
EugH 8. April 1992 Rs C-62/90 Komission/ Deutschland,
EugH 7. März 1989 Rs 215/87 Komission/ Deutschland
Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, aceasta reglementare este valabila si pentru Romania ca tara cu aceeasi drepturi si obligatii ca si celelalte tari membre ale Uniunii Europene.
Fiecare persoana care locuieste in Romania are dreptul stabilit la nivel european, ca sa poata achizitiona medicamentele necesare daca acele in Romania nu se gasesc, dar in alte tari sunt in mod legal in circulatie pe piata.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde