Tratament cancer san raspuns medic
Cancer Cancer de san metastatic Prevenirea cancerului de san Intrebare postata de wolfyk cu 9 ani in urmaBuna ziua,
Este vorba despre mama mea care ar vrea sa stie daca tratamentul primit in continuare este unul bun. Intrebarea este urmatoarea: conform diagnosticului prezentat mai jos este potrivit tratamentul cu Tamoxifen, dupa tratamentul cu Arimidex administrat deja 5 ani?
Va multumesc!
Starea la ieşire : STAŢIONAR
Diagnostic externare: Carcinom ductal invaziv san stâng operat radical, in curs de HT
Epicriza:
Pacienta in varsta de 51 ani este diagnosticata in serviciul nostru cu carcinom ductal invaziv san stâng prin sector mamar stâng. Se prezintă in serviciul nostru pentru continuarea secvenţei chirurgicale. In urma investigaţiilor de laborator si obţinerea consimţământului informat al pacientei s-a intervenit chirurgical si s-a practicat mastectomie radicala modificata stanga Madden
Examenul HP a evidenţiat relicvat tumoral cu 20% cel tu, cu emboli intralimfatici prezenţi, 7/20ggl axilari cu meta, 2 cu efracţie capsulara. In comitetul de tumori mamare s-a decis administrarea PCT secvenţiala + RTE + HT + det Her2.
Secvenţele terapeutice ulterioare - au fost efectuate in teritoriu - 6xEC +RTE DT=44Gy PT + DT=50Gy pe ggJ axilari, ulterior HT secvenţiala cu Arimidex in iunie 2009, cu controale perioadice la care pacienta se prezintă cu multiple investigaţii imagistice si biochimice fara legătură cu diagnosticul, neincluse in ghidurile standard de follow-up al cancerului de san.
In 19/7/2011. Dr/ Al. Eniu. control la 3 ani de la debut Arimidex IP=1, G=62kg.
LA examenul obiectiv- edem membru superior stâng moderat, ex. local al sânului ToNo. S-a efectuat CT cu contrast regiune sub/supraclaviculara in vederea identificării unei posibile recidive la acest nivel. CT torace: Fara recidiva pectorala stg. Fara adenopatii SCV sau axilare sau GMI. Fibroza axilara stg. Fara mase metastatice sau adenopatice mediastino-pulmonare. Nu se constata colecţie pleurala. Ficatul - nu prezintă leziuni focale.
Actual se prezintă la control la 5 ani de la debut HT adjuvanta cu Arimidex. IP=1, G=65kg. Clinic-TONO.
Analize-VN. Mamografie bilat comp-NDS.
Eco endovaginal in limite normale, endometru de 5mm. Ex. Mamografie dr L+A (comp) = staţionar si fara modificări fata de examinarea precedenta.
Se deicide întreruperea terapiei cu Arimidex. Debut HT cu tamoxifen (conform st. ATLAS+ATTOM). Recomandări:
- debut HT cu TAM
- revine la control peste 1 an
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
inainte de a se declansa cancerul,mama a avut probleme cu partenerul de viata....ar fi multe de spus. Bine ca s-a rezolvat pana la urma.A durat ani buni...gresesc? sincer
s-ar fi vindecat fara medicamente,doar trebuia sa fie informata nu operata
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua!
Practica a demonstrat ca terapia cu Tamoxifen este o modalitate buna de a preveni cancerul de san, dar ca tratament si chiar dupa o lunga perioda de Arimidex, eu asi schimba terapia radicala, cu un alt inhibitor care este Femara (letrozole).
http://www.breastcancer.org/research-news/20121217-5
Dupa cum stiu medicamentul Femara, nu se gaseste in farmaccile din Romania, dar daca consultarea cu medicului curant, ar ajunge la o intelegere comuna va pot ajuta in obtinera medicamentului.
Daca aveti alte intrebari ma puteti gasi la adresa de email: [email protected]
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde