Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Metilparaben natural ?

Cancer
Intrebare postata de the_end cu 11 ani in urma

O INTREBARE FOARTE GREA,AS DORI UN RASPUN CONCRET VA ROG !!!!

Unele cercetari spun ca ,persoanele care au fost diagnosticate cu cancer la san ,l-i sa descoperit metilparaben in tumoare. Din 20 de persoane diagnosticate 18 au avut metilparaben in tumoare.

Intrebarea mea este: in coacazele negre se afla deasemenea metilparaben,produs natural de planta. Ce efect are asupra corpului meu acest paraben natural?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Metilparaben natural ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 5 luni)

Buna ziua,

Metilparabenul, fie ca este sintetic sau natural, are aceeasi structura chimica, deci efectele asupra corpului sunt aceleasi. Cel mai adesea, metilparabenul este utilizat ca agent de conservare in produse cosmetice sau alimentare datorita proprietatilor sale antimicrobiene si fungicide.

Desi exista ingrijorari cu privire la parabeni si legatura lor cu cancerul de san, studiile inca nu au stabilit o conexiune definitiva. Asociatia Americana a Cancerului spune ca, desi parabenii au capacitatea de a imita estrogenul (care poate juca un rol in dezvoltarea cancerului de san), parabenii par sa aiba mult mai putina activitate estrogenica decat estrogenul natural produs de organism.

Este adevarat ca unele fructe de padure, cum ar fi coacazele negre, pot produce in mod natural cantitati mici de metilparaben, dar acest fapt nu ar trebui sa fie o cauza de ingrijorare. Parabenii prezenti in mod natural in alimente sunt rapid metabolizati si excretati, iar concentratiile lor sunt extrem de mici.

In orice caz, daca inca esti ingrijorat de potentiala expunere la metilparaben, sugerez sa vorbesti cu un medic.

Ei pot sa te ajute sa intelegi mai bine riscurile si beneficiile si sa faci o alegere informata.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/endocrinologie

Articol de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Cancer/factori-de-risc-in-dezvoltarea-cancerului_7963https://sfatulmedicului.ro/Cancerul-mamar/cancer-de-san-factori-de-risc-analize-diagnostic-si-tratament_18043

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.