As vrea să știu de ce îmi cade părul
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Exista mai multe motive posibile pentru caderea parului. Acestea pot include:
1. Alopecia androgenetica: este cea mai comuna cauza a caderii parului si este determinata genetic. Se caracterizeaza prin subtierea parului si recesiunea liniei parului in anumite zone.
2. Stresul: atunci cand experimentam stres, corpul nostru elibereaza hormoni care pot afecta ciclul de crestere a parului, duce la subtierea acestuia si poate provoca caderea excesiva.
3. Dezechilibre hormonale: fluctuatiile hormonale pot avea un impact asupra ciclului de crestere a parului. Anumite conditii, cum ar fi sindromul ovarului polichistic sau hipotiroidismul, pot provoca caderea parului.
4. Deficiente nutritionale: un aport insuficient de vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea parului, precum zincul, biotina sau fierul, poate duce la caderea parului.
5. Tratamente chimice sau incalzire excesiva: utilizarea frecventa a produselor chimice pentru par sau expunerea excesiva la temperaturi ridicate prin utilizarea uscatoarelor de par sau a placilor de indreptat parul poate deteriora parul si poate duce la cadere.
6. Afectarea scalpului: boli ale scalpului, cum ar fi dermatita seboreica sau psoriazisul, pot afecta sanatatea parului si pot contribui la cadere.
Daca te confrunti cu caderea excesiva a parului, este recomandat sa consulti un dermatolog pentru a identifica cauza specifica si a primi tratamentul adecvat.
Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/dermatologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Ingrijirea-parului/caderea-parului-ce-afectiuni-poate-ascundei_7570
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde