CTRATAM STREPTOCOCUL HEMOLITIC DE TIP A ? raspuns medic
Boli respiratorii Prevenirea boalii streptococice Intrebare postata de lighian cu 12 ani in urmaBuna ziua fetita mea a fost diacnosticata cu streptococ hemolitic de tip a.Fetita are 6 ani, 8 luni,1metru si 34 cm, 32 kg, momentan si chiar cand a facut testul era bine fara nici un simtom testul la facut la gradi.Dar an urma cu 3 saptamani fetita a avut o infectie an gat tratata 7 zile cu klacid dupa care sa simtit si mai rau si a luat azitromicina 4 zile.Va rog frumos sa-mi spuneti daca streptococul hemolitic de tp a este bine tratat cu OSPEN 1000 UI 1 comprimat la 12 ore, 10 zile si daca noi parinti ar trebui sa ne tratam preventim sau sa facem si noi exudat faringian?Va multumesc frumos!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (4)
In rezultatul exudatului faringian scrie la ce antibiotic este sensibil streptococul. Acel antibiotic trebuie luat, nu altul. Se face tratamentul recomandat de doctor si apoi se repeta exudatul. Nu ar fi rau safaceti si voi, parintii, exudat faringian. Sigur se intampla sa beti din acelasi pahar, sa mancati cu aceiasi lingura ori sa o pupati pe fetita. Nu este exclus sa aveti si voi streptococ si sa nu manifestati simptome.
Cuta informatii despre acest streptococ. Iata cateva:
Antigen Streptococ betahemolitic grup A in exsudatul faringian
Descriere
Faringita bacteriana reprezinta 5-10% din totalul faringitelor, in comparatie cufaringita virala al carui procent este de 30-60%. Cel mai frecvent agent etiologic al faringiteibacteriene este streptococul beta-hemolitic de grup A; microorganismul se transmite prin contact direct intre persoane, prin intermediulpicaturilor Pflüge sau al secretiilor nazale, de aceea riscul de imbolnavire este mai mare in colectivitati si familie. Perioada de incubatie a bolii variaza intre doua pana la cinci zile.
Testul de depistare rapida a antigenului Streptococului betahemolitic de grup A este utilizat frecvent in practica clinica, in special in pediatrie, pentru identificarea germenului in faringite acute si inceperea prompta a tratamentului antibiotic, inainte de a astepta rezultatele culturii care devin disponibile in 24-48 ore. Sensibilitatea testului variaza intre 80-95% iar specificitatea acestuia este de 98%. Obtinerea unui rezultat pozitiv permite initierea prompta a terapiei; un rezultat negativ impune insa, in prezenta simptomelor clinice, efectuarea culturii.
Testul mai poate fi folosit si la pacientii asimptomatici pentru depistarea starii de purtator; in aceste situatii s-a demonstrat ca aceasta investigatie are o valoare predictiva negativa foarte buna in comparatie cu cea a rezultatelor furnizate de cultura. Acest lucru se datoreaza faptului ca in cazul unei colonizari bacteriene a faringelui incarcatura bacteriana este mica, iar culturile pot fi negative datorita inhibarii germenilor de catre flora bacteriana normala.
Recomandari
Recomandari pentru determinarea antigenului Streptococ betahemolitic grup A in exsudatul faringian:
- identificarea germenului in faringite acute si inceperea prompta a tratamentului antibiotic;
- depistarea starii de purtator la pacientii asimptomatici.
Pregatire pacient
Se preleva inainte sau dupa 4 ore de la toaleta cavitatii bucale sau ingestia de alimente sau lichide.
Metoda
Se foloseste metoda imunocromatografica.
Pentru cadre medicale
Recoltarea probei:
- se aseaza pacientul pe scaun cu fata spre sursa de lumina, gatul in usoara extensie si ceafa srpijinita de spatar;
- se deprima baza limbii cu apasatorul si, in timp ce pacientul pronunta vocala a, se sterg ferm cu tamponul amigdalele si peretele posterior al faringelui, insistand asupra zonelor inflamate, ulcerate sau cu depozite purulente; daca exista false membrane, acestea se desprind usor, tamponandu-se mucoasa subiacenta; atat la introducerea cat si la scoaterea tamponului, se evita atingerea bazei limbii si a palatului moale;
- se introduce tamponul in tubul protector simplu fara mediu de transport, care se eticheteaza corespunzator.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzOspenul este un antibiotic indicat în cazul infecţiilor strepticocice (produse de Streptococul de grup A). Ar fi indicat ca şi părinţilor să le fie recoltat exudatul faringian şi în cazul unei infecţii streptococice, stafilococice etc., să urmeze la rândul lor tratament antibiotic (stabilit de către medic)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Boli respiratorii.
Inscrie-te aici!va multumesc frumos pentru raspunsul promt.Nu a fost specificat antibioticul la care este sensibil streptococul din pacate.Vom face si noi exudat. cu respect Maria si Andreea.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna ziua ,fica mea in virsta de 3 ani aprox de 10 zile prezinta semnele unei angine virice in primele zile a prezentat febra 38 ,5 dar dupa 2-3 zile starea starea de sanatate sa inrautatit febra a inceput sa creasca rapid ajungind pina la 40 am fost la medic aproape in fiecare zi iau facut testul rapid si de fiecare data a esit negativ si au recomandat acelasi lucru paracetamol si ibuprofen.as vrea sa aflu sfatul dumneavoastra .va multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde