Transaminaze marite raspuns medic
Boli pancreatice si de ficat Anemie hemolitica autoimuna Galbeaza Galbeaza intestinala Galbeaza intestinala Leptospiroza Viermele de galbeaza Intrebare postata de vasile-ciprian cu 13 ani in urmaIn aprilie 2010am avut o stare generala de rau(ameteli,moleseala,dureri musculare)am fost la dr.neurolog unde mi-a prescris betaserc 24 mg (3 capsule/zi)si flamexin(2 pliculete/zi)timp de 1 luna,inainte de a lua acest tratament valorile transaminazelor erau normale ,dupa tratament valorile au crescut colosal respectiv tgp-222 , tgo-218 si ggt-61.3 .Am fost internat la infectioase unde mi-au pus diagnosticul de steatoza hepatica,displidemie usoara si hepatopatie cronica posibil toxica,de atunci am urmat 2 luni tratament cu silimarina si sargenor si regim alimentar pe care il urmez si in prezent.Din iulie 2010 am oprit tratamentul medicamentos la sfatul medicului si am continuat doar cu regimul alimentar,astfel in luna ianuarie 2011 tgp-ul era 93 ,tgo-30,trigliceride-100 ,FA-149,proteine totale-85.01,glicemia-0.92 si colesterolul-256. La sf. lunii ianuarie am fost la medicul neurolog unde mi-a prescris seroxat de 20 mg cate jumatate de pastiluta seara,am inceput tratamentul dar din prima seara de cand am inceput tratamentul am inceput sa ma simt ff rau si sa am insomnii,dupa doar 4 zile de tratament adica doar 2 pastilute am oprit tratamentul si am decis sa i-mi mai fac niste analize la ficat ,unde spre surprinderea mea toate valorile crescusera tgp-159 ,tgo-47 ggt-76 va rog sa imi spuneti care este cauza cresterii transaminazelor daca eu am urmat intocmai regimul alimentar prescris de medic ,este posibil ca aceste 2 pastilute de seroxat si 4 nopti de nesomn sa imi fi crescut atat de mult valorile?aaaa am uitat sa mentionez ca la sf.lunii ianuarie timp de 2 saptamani am baut si suc de noni in speranta ca imi vor scadea valorile. Va multumesc si astept un raspuns,Dorin
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (28)
Betaserc si seroxat sigur nu au avut nici o legatura cu cresterea transaminazelor si desigur nici cele cateva nopti de nesom (nu ajuta dar nici nu cresc de unele singure transaminazele). Flamexin-ul nu stiu, mi se pare cam mult. In fine. Dvs ati facut analize de hepatita? Medicul dvs ce a spus sa faceti cand a vazut ca au crescut din nou transaminazele de curand? Beti alcool? Fumati?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzam mentionat ca am fost diagnosticat cu hepatita cronica posibil toxica ,dar asta era in vara lui 2010 de atunci mi-au scazut valorile pana la tgp-93 dar intrebarea mea era de ce in 2011 au crescut din nou chiar daca eu am continuat cu regimul alimentar ,nu consum alcool de nici un fel si nici nu fumez.Iar celelalte analize pt.hepatita B,C,D....au iesit ok.mi-am facut chiar si testul pt.leptospiroza si a iesit ok
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua, va rog sa-mi interpretati si mie niste analize facute de sotul meu, fiind suspect de hepatita c.
Alfa2 Macroglobulina 1.72
Haptoglobina 0.84
Apolipoproteina A1 1.38
Bilirubina 5.13
Gamma GT 38
ALAT/TGP 77
ASAT/TGO 38
Glicemia a jeun 4.55
Trigliceride 0.97
Colesterol total 7.47
Viremia 25 299 087 Ui/mL
Astept un raspuns cat mai repede.Va multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzPt Vasile-Ciprian - este posibil să aveţi o hepatită cronică nu neapărat de cauză toxică, dar pot fi şi alte cauze (probleme biliare sau probleme de imunitate).
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Boli pancreatice si de ficat.
Inscrie-te aici!si ce anume ar trebui sa fac ca sa ajung cu transaminazele la valori normale ?? si de ce scad atat de greu ?? acum iau Sargenor 2 fiole pe zi timp de 10 zile si Silimarina 3 capsule pe zi timp de 20 de zile .aceste medicamente o sa ma ajute sa ajung la valori normale ???sau trebuie sa iau mai mult timp silimarina ??
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDe ce nu ati continuat sa luati sucul de noni timp de 3 luni ,arginina , rodiolin toate sunt naturale dupa acest tratament luati un set de analize si vedeti cum sunt rezultatele . Aveti incredere in ce luati si totul se rezolva .
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzTransaminazele pot scădea foarte lent dacă factorul care determină inflamarea celulelor hepatice persistă.Cel mai important lucru este identificarea şi eliminarea acestuia (dacă este posibil). Nici un medicament nu poate contrabalansa acţiunea distructivă a cauzei, dacă persistă (poate doar să o amelioreze).
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAm un baietel de 5 ani si jumatate.I-au iesit transaminazele mari:
TGO 34
TGP 53
GAMMA GT 96 (nu stiu de ce a facut totusi acest indicator am inteles ca este pt.
consumatori de alcool)
PLT 510
Limfocite 57,7
Eozinofile 7,7
In sediment urinar frecvent acid uric.
Cred ca este ceva in neregula si nu numai din alimentatie cum zice medicul de familie.Va rog poate observa cineva ce ar putea fi si ce alte analize sa-i mai fac.Multumiri!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzProbabil copilul dumneavoastră prezintă o infecţie parazitară (viermi intestinali), deoarece prezintă eozinofilie (procent mare de eozinofile). Recomand pe lângă analizele făcute, efectuarea unui examen coproparazitologic.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzsi eu am transaminazele mari..nu mi-a gasit virus..dar am probleme cu colecistul...poate fi asta cauza?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAM UN BAIETEL DE 6ANI JUMATE DE UN AN AM DESCOPERIT TRANZAMINAZELE MARI AM FOST LA NOI IN BOTOSANI SI MI AU FACUT ALTE ANALIZE SI MI AU SPUS CA ARE GIARDIA LA FICAT MI-AU DAT SA-I DAU ZENTEL IN TREI PRIZE IN TIMP DE UN AN. ANUL ACESTA I_AM REPETAT ANALIZELE SI ACEIASI PROBLEMA TGP125 TGO112.AM PLECAT LA IASI AM STAT ACOLO 13ZILE CU EL INTERNATA IAU FACUT TOT FELUL DE ANALIZE DIN CARE A REZULTAT MONONUCLEOZA CU EMSTEIN BARR IAU FACUT PERFUZIE CU ARGINIMA SI VITAMINE .DUPA CARE NE_AU EXTERNAT SI NE AU DAT TRATAMENT ACASA CU HEPAIN SI ISOPRINOSINE .LA O SAPTAMANA DIN NOU LA ANALIZE SI SURPRIZA DIN NOU ACEISI PROBLEMA CHIAR MAI MARE TRANSAMINAZELE AU CRESCUT TGP 156 SI TGO125.MENTIONEZ ATUNCI CAND AM ESIT DI SPITAL TGO ERA 50 SI TGP 80.AM SUNAT SI A SPUS SA I MAI DAU SARGENOL DUPA CARE SA_REPET ANALIZELE LA O SAPTAMANA.DAR LA DOUA ZILE DE SARGENOL SI HEPAIN A INCEPUT SA-L MANACE FUNDULETUL SI AM VAZUT NISTE VIERMI MICI DE CULOARE ALBA.POT FII ASA DE MARI TRANSAMINAZELE DIN CAUZA VIERMILOR?VA MILTUMESC
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzTransaminazele pot fi mărite dacă paraziţii intestinal afectează şi căile biliare (precum Fasciola hepatica - viermele de gălbează)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzcum pot afla daca are acest vierme adica viermele galbeaza
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDiagnosticul poate fi orientat înspre prezenţa Fasciolei hepatice de:
1.prezenţa eozinofiliei sangvine
2.efectuatea unei ecografii sau CT.
3.prezenţa ouălor în materiile fecale sau în aspiratul duodenal (examen coproparazitologic)
4.teste serologice (mai puţin concludente datorită reactivităţii încrucişate cu alte boli parazitare)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzp.eosinofile_4.0% p.neutrifile55.6% mcv91.4fl mchc37.2g/dl pdw9.7fsi cropoparazitologic negativ
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzam facut o injectie la un pacient cu hepatopatie cronica toxica si m-am intepat superficial cu acul.ce ar tb sa fac?pacientul e posibil sa aiba vreo hepatita?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzHepatopatiile toxice sunt de cele mai multe ori datorate consumului cronic de alcool etilic şi mai rar expunerii cronice la agenti chimici toxici şi reprezintă altă categorie de afecţiuni faţă de hepatopatiile virale cronice (date de infectia cu virus hepatitic B, C, D sau altele), de aceea în acest caz nu aveţi de ce să vă faceţi griji.
Dacă pacientul respectiv suferă şi de hepatită virală (de orice tip), lucru pe care numai nişte analize (viremia, dozarea transaminazelor hepatice, detectarea Ag şi Ac corespunzători infecţiei virale de tip B, C etc), ar fi indicată administrarea a 5 ml de Ig HB (pentru infecţia de tip B) şi efectuarea vaccinului HBV. Administrarea simultana a globulinei hiperimune şi a vaccinului este mult mai eficientă decât administrarea selectivă. Eficacitatea actiunii imunoglobulinei se reduce substanţial dacă tratamentul este temporizat mai mult de 3 zile post-expunere.
In cazurile de contaminare accidentală cu virusul hepatitic C se recomanda următoarele măsuri:
1.persoana ce reprezinta sursa posibilă va fi examinată pentru anticorpi VHC
2.persoana expusă la un bolnav seropozitiv va fi examinată, atât imediat cât şi după 6, respectiv 9 luni pentru detectarea de anticorpi VHC
3. profilul enzimatic este obligatoriu daca se consideră eventualitatea unui tratament cu INTERFERON alfa
4.nu se vor administra imunoglobuline sau agenţi antivirali ca masură de profilaxie.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzdaca pe langa diagnosticul de hepatopatie cronica toxica avea si diagnosticul de anemie hemolitica asta inseamna posibilitatea de a avea un tip de hepatita?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn cazul hepatitelor există riscul de apariţie a unei anemii hemolitice de tip autoimun (organismul produce anticorpi care ataca eritrocitele). Concluzia este că hepatita este o cauză rară de apariţie a anemiei (dar există posibilitatea ca acel pacient să aibă hepatită de un anumit tip)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzmi-am facut analizele si au iesit negative-anti hcv si antigen hbs.limfocitele sunt putin mai putine-20.10.ce inseamna numarul mai mic de limfocite,este vreo problema?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde