Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

GGT

Boli pancreatice si de ficat
Intrebare postata de Elena991510 cu 16 ani in urma

Mama mea are GGT 190, ceea ce este destul de mare sau chiar foarte mare...Ce poate insemna asta?
Mentionez ca a suferit o operatie de colecist, a avut pietre si l-a indepartat definitiv.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "GGT"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Elena991510 (acum 16 ani)

GGT inseamna Gamma globuline

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Elena991510
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Elena991510
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alin58 (acum 16 ani)

GGT gama-glutamiltranspeptidaza catalizeaza transferul grupului glutamil de la peptide ca glutationul (GSH) catre alti aminoacizi. GGT este o proteina heterodimerica, fiecare subunitate constand dintr-un singur lant polipeptidic. Este localizata la nivelul membranei citoplasmatice a numeroase celule, centrul activ al enzimei fiind situat la exterior. Suprafata luminala a celulelor cu functii secretorii sau absorbtive este in mod special bogata in GGT, dar si suprafata bazolaterala a celulelor tubulare renale contine de asemenea GGT. GGT joaca un rol important in metabolismul mediatorilor inflamatiei, cum ar fi leucotrienele, substantelor carcinogene si toxice. GGT masurat in ser provine in special din ficat. Cea mai mare parte este legata de lipoproteine, in special HDL, dar si de LDL. O mica portiune este hidrosolubila, fiind asemanatoare GGT eliberat de proteaze din membrana celulelor hepatice. GGT legat de HDL predomina in bolile hepatice non-icterice, in timp ce GGT legat de LDL este crescut in colestaza, iar forma hidrosolubila intr-o varietate de boli hepatice. GGT este indepartat din plasma prin bila, activitatea enzimei in bila fiind de 10 ori mai mare decat cea plasmatica. O mica parte este degradata de rinichi si eliminata prin urina. Sinteza GGT poate fi indusa in ficat de colestaza, consumul cronic de alcool si de dozele terapeutice ale unor medicamente, cum ar fi fenitoina. Nivelul GGT este crescut in celulele tumorale din hepatom, in hepatocitele comprimate de tumori hepatice si in ariile regenerative din ficatul cirotic. Cresterea nivelului seric al GGT se datoreaza de asemenea lezarii membranei celulare prin toxice (inclusiv alcoolul), ischemie, infectii sau detasarii enzimei de la nivelul membranei celulare ca urmare a actiunii detergente a acizilor biliari. GGT este o enzima specifica ficatului si ductelor biliare.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de alin58
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de alin58
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Elena991510 (acum 16 ani)

Multumesc pt un raspuns asa complex.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Elena991510
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Elena991510
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaela (acum 8 ani)

Am fost diagnosticata cu hepatita autoimuna, scleroza multipla. Analizele repeatate indica o crestere progresiva a valorilor gamma gt = x5 lim max (implicit TGO si TGP) si IgG =2000 (val intre 700- 1600), cu scaderea raportului A/G = 0,6.
Prin tratamentul cu armurariu, esentiale, ceaiuri, liv 52, am reusit sa aduc valorile TGO si TGP , chiar si gamma GT in limitele intervalelor, iar A/G a devenit supraunitar, dar IgG a ramas la fel de crescut.
Care este corelatia intre IgG si gamma gt , cum pot scadea in mod naturist IgG ???

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.