Ce se poate intampla daca nu iti iei tratamentul la ciroza si ficat??
Boli pancreatice si de ficat Intrebare postata de Dascălu Paula cu 5 luni in urmaAm o cunoștință, care are ciroza heparica toxica, diabet zaharat tip 2, srd depresiv plus altele.
Problema este ca a fost odată internata în spital, a scos lichidul, chiar părea mai slăbită, nu mai avea acea burta. După aproape o luna iar cu o burta și cu niște picioare umflate. Cea mai mare problema este ca nu își ia tratamentul și consuma alcool în continuare.
A trecut cineva prin asta, ce ați făcut sa se lase de alcool, și sa înțeleagă ca spre binele ei, trebuie sa ia niște pastile?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Daca nu va luati tratamentul pentru ciroza hepatica, starea de sanatate se poate inrautati. Ciroza hepatica nu se vindeca, dar este posibil sa incetiniti sau sa opriti progresul ei daca evitati factorii care pot deteriora ficatul, precum alcoolul. Daca nu se renunta la alcool si nu se iau medicamentele, ciroza poate duce la complicatii grave, cum ar fi sangerari interne, insuficienta hepatica, cancer la ficat sau chiar deces.
In ceea ce priveste umflatura la nivelul abdomenului si a picioarelor, aceasta poate fi cauzata de acumularea de fluide, o conditie numita ascita, care este o complicatie comuna a cirozei hepatice. Ascita poate fi gestionata cu medicatie si dieta, dar, din nou, fara tratament, aceasta poate duce la complicatii, cum ar fi infectia peritoneala (peritonita bacteriana spontana) sau insuficienta hepatica.
Pentru a o ajuta pe prietena dvs., este posibil sa fie nevoie sa discutati cu un consilier sau un psihoterapeut care este specializat in dependenta de alcool. Daca aceasta nu poate face asta singura, poate fi util sa participati impreuna la intalnirile Alcoolicii Anonimi. Cu toate acestea, este important sa intelegem ca tratamentul dependentei de alcool este un proces lung si dificil, si este nevoie de multa sustinere din partea celor apropiati.
Pe de alta parte, daca pacientul nu intelege importanta tratamentului pentru ciroza si diabet, poate fi util sa discute cu un medic sau cu un asistent social care sa ii explice riscurile la care se expune si importanta medicatiei in gestionarea acestor boli.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Ficatul-si-caile-biliare/ciroza-hepatica_547
sfatulmedicului.ro/Ficatul-si-caile-biliare/cauzele-si-complicatiile-cirozei-hepatice_537
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde