Care sunt simptomele anxitei ? Cum o deosebim de apendicita? Care sunt simptomele asemanatoare ale anexitei cu ale apendicitei ?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
Simptome
Din nefericire, nu in putine cazuri aceasta infectie nu are nici un fel de simptome si femeile afla de suferinta lor tarziu, de obicei in urma unui control pentru ca nu raman insarcinate. Cel mai adesea, anexita determinata de Chlamydia este asimptomatica.
Anexita poate determina o varietate larga de simptome. Unele femei se pot simti foarte rau, in timp ce altele foarte bine. Astfel, anexita nu este intotdeauna usor de diagnosticat. Cel mai important este sa faci consulturi ginecologice periodice, cu atat mai mult cu cat ai factori de risc pentru anexita sau ai unele simptome neplacute.
Simptomele si semnele de anexita includ:
♦ dureri sau sensibilitate in partea de jos a abdomenului si in zona genitala
♦ dureri in zona de jos a spatelui
♦ dureri mari la menstruatie
♦ menstruatii neregulate care dureaza multe zile si sunt in cantitate mai mare decat de obicei
♦ sangerari intre menstruatii
♦ secretii vaginale anormale, crescute cantitativ si urat mirositoare
♦ dureri la contact sexual
♦ sangerari dupa contact sexual
♦ oboseala
♦ febra
♦ diaree
♦ greturi si/sau varsaturi
♦ dureri sau usturimi la urinat
Simptomele se pot agrava spre sfarsitul sangerarii menstruale si in primele zi de dupa.
Pe baza acestor simptome, precum si analize medicale, culturi din secretiile vaginale si eventual laparoscopie, ginecologul stabileste daca este sau nu vorba despre anexita si tratamentul necesar (antibiotice sau combinatii de antiobiotice, medicamente pentru durere etc). Fiind vorba de transmitere sexuala a bolii, trebuie consultat si tratat si partenerul/partenerii sexuali din ultimele 2 luni chiar daca nu au nici un fel de simptome.
Atentie! In timpul tratamentului, nu ai voie sa faci sex. Doar dupa ce analizele demonstreaza ca ambii parteneri sunt vindecati. Nu intrerupe tratamentul chiar daca cele mai multe simptome au disparut. Urmeaza intru totul indicatiile medicului.
Multe femei prefera sa se trateze singure cu medicamente cumparate fara avizul medicului. Anexita netratata sau tratata necorespunzator poate avea complicatii devastatoare pentru femei:
♦ risc crescut de sarcina extrauterina – Anexita este principala cauze de sarcina extrauterina.
♦ infertilitate – Aproximativ 1 din 8 femei care au avut anexita devin infertile
♦ durere cronica – In jur de 50% dintre cele cu anexita vor ramane cu o durere in zona genitala luni sau ani de zile. Cicatricele lasate de boala pe trompele uterine sau alte organe genitale determina dureri la contact sexual, ovulatie si efort fizic.
♦ abces ovarian – Adolescentele si femeile care folosesc sterilietul ca mijloc de contraceptie au risc mai mare pentru aceasta complicatie.
Ideal
ar fi sa stii cum sa previi anexita pentru a nu ajunge la asemenea complicatii.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSimptomele clasice ale apendicitei includ:
-durere difuza abdominala care in 1-2 zile se concentreaza in fosa iliaca dreapta
-anorexie anterioara
-greata si varsaturi
-distensie abdominala
-febra inalta
-tranzit absent pentru gaze.
Alte simptome mai putin frecvente pot fi:
-durere difuza in zona rectala sau abdomenul inferior
-mictiune dureroasa
-varsaturi care preced aparitia durerii
-crampe severe
-constipatie sau diaree cu gaz.
La examenul fizic se pot constata urmatoarele:
-semnul Rovsing- durere in fosa dreapta la palparea celei stingi
-semnul obturatorului-durere in fosa dreapta la rotatia interna a coapsei drepte flexate
-semnul psoasului-durere in fosa dreapta la hiperextensia coapsei drepte
-semnul tusei pozitiv-durere in fosa dreapta la tuse provocata
-semnul instalarii peritonitei –este prezenta contracturii de aparare abdominala.
Complicatii
Perforatia apendiculara are o incidenta mai mare la copii si virstnici, 50% dintre persoanele sub 10 ani sau peste 50 de ani putind fi afectate.
Se manifesta clinic prin exacerbarea simptomelor, cresterea febrei, aparitia contracturii abdominale. Consecinta este peritonita localizata sau generalizata, sau un abces.
Peritonita localizata poate apare fie in cazul unei perforatii microscopice, fie la persoane cu o aparare locala si o rezistenta generale bune.
Peritonita generalizata apare la persoane cu aparare sp***a, dar manifestarile ei sunt mai reduse la batrini si tarati, care decompenseaza mai usor.
Plastronul apendicular poate fi diagnosticat palpator, echografic, manifestarile fiind cele din perforatie, care se amelioreaza prin terapie medicamentoasa si punga cu gheata.
Pileflebita este o tromboflebita supurata a sistemului venos port. Aparitia frisonului la un bolnav cu apendicita acuta sugereaza o diseminare a procesului infectios, iar starea subicterica, urmata la citeva zile de constatarea echografica a unui abces hepatic pun dignosticul de pileflebita.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde