Copilul nascut din parinte cu tumora timus,la ce repercursiuni se poate astepta??
Boli ereditare si congenitale Intrebare postata de Iuliana Vlad cu 7 luni in urmaFiul meu este diagnosticat cu tumora timus,sotia lui trebuie sa nasca. A aflat de tumora recent fiind internat in spital de urgenta. Tumora este de 10cm. Inca nu se stie natura deoarece inca nu avem rezultatul biopsiei. Bebelusul se v-a naste in 23 aprilie.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Tumora de timus este o conditie rara care de obicei nu se transmite genetic. Cu toate acestea, exista unele cazuri rare de tumori de timus care pot fi legate de anumite conditii genetice, precum sindromul DiGeorge. In aceste cazuri, este posibil ca exista un risc crescut de a dezvolta tumora de timus. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, copilul nascut din parinte cu tumora de timus nu are un risc crescut fata de pop**atia generala de a dezvolta aceasta afectiune.
In ceea ce priveste noul nascut, nu exista un risc specific sau efect direct asupra sanatatii lui din cauza tumorei de timus a tatalui. Totusi, este important sa se urmareasca orice simptome ciudate sau neobisnuite la bebelus dupa nastere, cum ar fi dificultatile de respiratie sau de alimentatie, care ar putea indica o problema de sanatate.
Orice neliniste privind sanatatea bebelusului ar trebui discutata cu pediatrul sau cu un specialist in genetica medicala.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/genetica
Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Cancer/tumorile-timusului-clasificare-cauze-simptome-si-tratament_17437
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde