Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Dureri în zona abdominală și pelviană, doresc sfaturi

Boli digestive functionale
Intrebare postata de MihaiS33 cu 5 ani in urma

Bună ziua!
Mai întâi doresc să menționez că timp de 9 luni am trecut printr-o perioadă de stres maxim din cauza unor procese în justiție, terminate cu bine. Pe la sfârșitul lui octombrie și începutul lui decembrie, timp de o săptămână și ceva (aproximativ 10 zile), am avut o constipație severă, scaunul ieșind cu niște inele, dar fără să fi suferit vreo ruptură anală sau să fie sânge vizibil. Un astfel de episod l-am mai avut cu câțiva ani în urmă, când am avut o ruptură anală, pe care am tratat-o acasă. Înainte de constipația din octombrie, cu o lună în urmă cred că am făcut enterocolită după ce am consumat ceva din oraș. Am avut diaree apoasă și urât mirositoare, vărsături, transpirații, oboseală. Beam apă și dacă nu o eliminam pe gură, sigur o eliminam prin anus în cel mult 10 minute. A trecut de la sine, într-o săptămână fără tratament.
De pe la sfârșitul lui decembrie, cam de pe data de 23 decembrie 2018 am început să am o durere în zona pelviană stânga (pe linia chilotului), cam pe unde se face „colțul” din partea din față cu mijlocul lateral stâng. Am lăsat-o în pace pentru că aceste tipuri de dureri le-am mai avut când aveam diaree. Pe data de 25 decembrie, am observat că durerea a coborât puțin, între linia chilotului și penis, unde a început să-mi dea senzația de scaun. Am fost la toaletă, am încercat să-l fac (scremut), dar nu am avut scaun. După multe încercări și alarme false, am avut scaun și cu o senzație de scaun neterminat. Știind de la rude cum se manifestă „maladia neiertătoare”, mi-a recomandat să mă uit dacă se observă sânge. Pe 26 am reușit să am iar scaun, cu greu pentru că aveam senzație de a merge la toaletă, am făcut în cadă. La o inspecție vizuală nu am văzut nimic suspect, precum pete de sânge sau șiroaie. Neavând asigurare medicală din cauza fostului loc de muncă, am contactat o cunoștință din domeniul medical (o AMG), i-am explicat simptomele și s-a dus cu gândul la o hernie inghinală aflată la început, deoarece mi-am ridicat prietena de câteva ori cu două săptămâni înainte, unde am simțit ca un junghi și ca o arsură toată zona care se află pe linia chilotului. Am mai discutat și mi-a recomandat să iau No-Spa, dar farmacistul mi-a dat Spaverină. Am luat vreo 3 pastile, dar durerile deveneau mai apăsătoare și aveam amețeli ușoare. Ușor, ușor au început să debuteze mai rar durerile din partea dreaptă, intermitente neregulate. Pe data de 28 seara, sun o altă cunoștință, tot o AMG și îmi găsește să fac cu bani o ecografie la un spital. Pe data de 29 seara m-am prezentat la spital, am vorbit cu doctorița de la ecografie și a văzut așa (să nu mă înjurați, dar nu înțeleg scrisul):
Ficat cu structură neomogenă difuză „fi grecesc” normale;
Căi nedilatate; VP = 11 mm;
(aici scrie ceva, dar nu înțeleg) canale = 6 mm;
colecist alungit, dublu septat, cudat/ cu un calcul de 8, 5 mm, structură neomogenă, mobil (de aici nu înțeleg, dar încerc să reproduc ce scrie) față cam de umbrelă;
pancreas normal eco;
splină normală eco;
RD ușor mobil, „fi grecesc” normale;
microcristale caliceale prezente (de aici nu înțeleg, dar încerc să reproduc ce scrie) liprotourie SPC;
RS (aici chiar nu înțeleg) „fi grecesc” normale;
(de aici nu înțeleg, dar încerc să reproduc ce scrie) liprotourie SPC; rare microcristale caliceale, IP și existente (aici chiar nu înțeleg) VU și chiar nu mai înțeleg ce scrie aici.
Fără lichid în cavitatea peritoneală
NB: aerocolie
(vă pot trimite o copie pe e-mail sau fax al rezultatului, că eu nu înțeleg scrisul)
Chiar din dimineața zilei de 29 mi-am pierdut pofta de mâncare și chiar pofta de a bea lichide. Am făcut ecograful și la recomandarea medicului ecograf, nu am mai mâncat în exces grăsimi și/sau alimente care forțează secrețiile biliare, am băut foarte puțin alcool și foarte puțin băuturi carbogazificate. Am reușit în ianuarie să-mi refac asigurarea medicală prin CASMB și m-am dus direct la medicul de familie. Acesta a spus că acel colecist este posibila cauză a problemelor mele și că îmi va da trimitere la chirurgie. Eu neștiind de acest calcul biliar, nu am acceptat. Nu a ascultat tot ce voiam să-i spus (ce am scris mai sus) și tot insista cu colecistul.
(Voi face o mică paranteză aici: când am aflat că se renunță la caz, timp de o lună am mâncat preponderent numai mâncare de la fast-food, foarte picantă. Eu iau aproape de fiecare dată picant atunci când ies în oraș. Nu am avut probleme de-a lungul anilor).
Am căutat să cer și o a doua părere și am găsit un doctor de medicină internă. Am discutat cu acel domn și mi-a spus să-i cer medicului o trimitere către dumnealui și mi-a dat un bilețel cu un regim și să iau carbocit și triferment înaintede a mă prezenta la dumnealui. Am revenit la medicul de familie și de data aceasta m-a ascultat și i-am cerut și o trimitere pentru analize de sânge. Din ceea ce i-am povestit a spus că tot mă trimite să discut cu un chirurg despre colecist. Din spusele mele, mi-a pus coprocultură și coproparazitologie pe trimiterea către laborator pe lângă hemoleucograma completă, VSH, TGO, TGP urină etc. A spus că dorește să vadă rezultatul celor două trimiteri și pe lângă chirurgie, poate mă va trimite să fac o colonoscopie.
Am făcut programare la laborator imediat cum am ieșit din cabinet. La analize vă voi spune doar ce a fost încercuit:
Leucocite (WBC): 11, 30 mii/uL (referință: 4, 00 - 10, 50);
Trombocite (PLT): 458, 00 mii/uL (referință: 130, 00-450, 00);
Colesterol - HDL: 35.00 mg/dL (referințe: <45 - risc crescut/45-60 - risc moderat/>60 - normal);
Colesterol - LDL: 115.00 mg/dL (referințe: <100 - optim/100-129 - peste optim/130-159 - bordeline risc/160-189 - risc crescut/>190 - risc foarte crescut)
Urină - corpi cetonici: 5 mg /dL (referințe: <5, Negativ).
Coprocultura și coproparazitologia au ieșit negative.
(Pe analize nu am bordeline, săruri de Mg, Fe etc - desigur, le pot trimite prin fax sau prin e-mail)
= Aici menționez că am 3 săptămâni de când am scaun moale, aproape apos, iar simptomele de defecație incompletă sau „alarme false” aproape au încetat. Maxim unul pe săptămână. Durerea din partea stângă coboară câteodată până pe testiculul stâng sau se poziționează în spatele penisului. Pe partea dreaptă apare durerea, dar cel mai mult când inspir, când car greutăți (aici se activează cam amândouă simultan) sau am o poziție defectuoasă. =
Înainte de a mă prezenta la al doilea doctor, am avut o senzație îngrozitoare de apăsare în rect și câteodată de arsură în interiorul lui
Am ajuns la doctorul de medicină internă. Îi spun aceeași poveste, doar că între timp durerile ajung pe testicul etc. Mă pune pe un pat și îmi face niște analize cu stetoscopul. A spus că am deficit de Mg din cauza inimii, mi-a făcut o probă pe piele cu o mică zgârietură și o chestie cu mușchiul de la maxilar. M-a bătut și palpat pe abdomen și mi-a făcut un nou ecograf (nu i-am menționat de primul, din dorință de a nu influența rezultatul) și mi-a spus așa:
rinichii sunt normali, ficatul acoperit cu grăsime, colecistul arată dubios anatomic, piatra de 6, 5mm (nu de 8, 5 mm ca prima dată), intestinul plin cu gaze, canalul biliar plin cu bilirubină și blochează ultrasunetele. Pe lângă acestea, mi-a zis că stratul de grăsime este gros, iar ecograful său nu prea bate prin el. Ceea ce a văzut, a văzut printre coaste și prin lateral.
(Eu am grăsime doar pe abdomenul din față, nu am și în lateral)
A spus că din punctul său de vedere este sindromul intestinului iritabil și să am grijă ce mănânc. Colecistul consideră că nu trebuie operat și că va încerca în 6 luni prin tratament și regim eliminarea pietrei, pe care o vede ca pe o picătură de colesterol ce urmează să se cristalizeze. Mi-a dat să fac coprocultură pentru antigen heliobacter pylori (lucru pe care MF nu mi l-a dat în primele analize).
În februarie trebuie să mă duc la laborator și să mă întorc la acest domn.
Asistentele sale mi-au recomandat pentru acel HDL un supliment pe bază de Omega 3 după fiecare masă. Cam de atunci am început să resimt amețelile.
Am 25 de ani împliniți. Aproape în fiecare zi merg cel puțin 30 minute pe jos (în medie 8000 pași/zi raportat într-o săptămână), vara merg cu bicicleta aproape oriunde am nevoie, la revelion aveam 80 kg la 164 cm, am donat sânge, având A(II) negativ.
În familie nu am istoric pe linie directă al „bolii necruțătoare digestive”, ci mai mult „boli necruțătoare” ce se află în zona feminină. Ce a fost frecvent, a fost diabetul.
Astăzi încă am scaun apos. Ieri am simțit în partea dreaptă, în zona pelviană un junghi și o senzație ca și cum aș avea apă. În partea stângă observ să durerea s-a poziționat pe lângă penis, acaparând și testiculul stâng. Durerea nu este tare, dar este deranjantă, ca o jenă. Senzația este ca și cum ar fi o bilă acolo. Se calmează când stau întins.
În ultima vreme am observat că am amețeli și dureri de cap. Durerea începe de undeva din lobul occipital stâng și continuă până în frontal stâng. Mai nou, umărul stâng a prins un junghi ce se resimte doar la anumite mișcări. Am început să resimt o oboseală din interior fără să fac prea multe.
În tot acest timp, am mai consumat mâncare de la fast-food prăjită în baie de ulei, dar și mâncare asiatică bazată pe fierturi. Am poftă de mâncare, dar nu mai mănânc mult. Scaun am cam de două ori pe zi, fără senzație de defecare incompletă sau de „alarmă falsă”. Treaba e că aflându-mă la o lună de diaree, au început mâncărimile în zona perianală. Gazele au început să iasă fierbinți și unele chiar îmi provoacă și ele mâncărimi. De vreo 6 ani, eu după aproape fiecare scaun, intru la duș. De când au apărut senzațiile și simptomele acestea, am început să dau cu hârtie, să inspectez și să mă spăl. Pe hârtie am observat mucus de culoare albă sau un portocaliu accentuat în zonele unde pare a fi mucus. La evacuarea gazelor nu am observat sânge pe lenjerie, fapt ce l-am comunicat și domnilor doctori.
Din anul 2011 și până în anul 2018 am consumat cantități de aproximativ 2L de sucuri negre pe zi, înlocuind apa sau ceaiurile. Apă sau ceai beam foarte rar spre deloc.
Am luat de la farmacie un supliment efervescent de Ca, Mg și D3, iar doamna farmacist mi-a recomandat să iau unul pe zi la trezire.
Am scaun imediat dimineața. Este sub formă de bulgări, poroși, cu urme de încrețire de culoare galbenă și unii galben-portocalii de cantitate medie. Seara, câteodată iese puțin și foarte subțiri, drepți, neporoși de culoare galbenă. Câteodată ies și bucăți întregi de legume nedigerate.
Scădere în greutate am, dar pentru că mi-am schimbat regimul pe mâncăruri făcute în casă pe bază de fierturi, prăjeli la grătar fără ulei și pâine coaptă la cuptor.

După tot ce v-am spus, ce credeți că ar putea fi? Ce cale să aleg? La ce să mă aștept? Este grav?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Dureri în zona abdominală și pelviană, doresc sfaturi"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

MembruForum (acum 5 ani)

Cum mai sunteti? Ati rezolvat ceva? Si eu am aceleasi simptome...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruForum
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruForum
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruForum (acum 5 ani)

Cum te mai simti? Am aceleasi simptome in zona pelvina....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruForum
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruForum
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.