De ce nu dispare pitiriazisul ? raspuns medic
Boli de piele Intrebare postata de gabbs cu 12 ani in urmaBuna ziua am pitiriazis rozat, de cativa ani, am fost diagnosticat anul trecut la un cabinet privat dermatologic. Eu nu inteleg de ce nu dispare, am citit despre el si spune ca normal ar trebui sa dispara in circa 12 saptamani. Dar mie nu mi-a disparut, ci din contra s-a mai extins, am pe piept, spate, acum a ajuns putin si pe gat.
Cand am fost la acel cabinet mi-a fost prescris o crema (nu-mi amintesc numele) si fluconazol 150 mg, acum ce sa spun, nu prea a functionat.
Cateva sfaturi, pot sa tin cumva sub control ?
Se trateaza pitiriazisul definitiv ?
Eu ce sa fac acum, sa ma duc la alt medic?
Va multumesc anticipat
O zi buna
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (6)
Pitiriazisul rozat este o dermatoza inflamatorie acuta,de cauza obscura, care apare o singura data in viata (rar, de 2-3 ori), sezoniera (apare primavara, dar si toamna)si care, d eobicei, se vindeca in 3-8 saptamani. Tratamentul este simptomatic ( calmante, emoliente) si doar in anumite cazuri, cu tratament cortizonic.
Este important a nu se confunda cu pitiriazisul versicolor ( datorat unei ciuperci) al carui tratament este cu antifungice ( ex: fluconazol).
Este recomandat sa fiti reevaluat de catre dermatolog in vederea unui diagnostic cert si a recomandarilor aferente.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Boli de piele.
Inscrie-te aici!Pitiriazisul versicolor nu il poti trata definitiv si poate asta ai tu.Petele in astfel de pitiriazis sunt albicioase iar in comparatie cu "bronzul"pielii sunt mai evidente!!! De tinut in friu il poti tine cu LAMISIL crema 2/zi asta pt a preveni extinderea.Transpiratia il"activeaza" iar soarele il accelereaza!!!!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzNu am pete albe, ci roz sau rosii ma rog, si imi provoaca mancarimi. La caldura sau cand transpir devin mai accentuate in culoare si mancarimi mari.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzcu o trimitere de la medicul de familie pentru dermatologie si cu adeverinta de CAS, buletin sa va prezentati la consult la un medic dermatolog de la cea mai apropiata clinica universitara unde au aparatura cea mai completa pt un diagnostic exact in vederea unui tratament care sa vindece boala.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSi eu am avut pitiriazis rosat timp de 14 luni, am fost la diverse cabinete particulare și cu cremele lor de rahat nu îmi trecea, din contra se extinde eram plin pe piept mâini și spate și începuse și pe picioare. Eram extrem de deprimat ca vara se uita ciudat lumea la mine pe strada..nu va imaginați cât de mult poate afecta viața aceasta boala nenorocita de piele. Dar intr-o zi sa întâmplat ceva, am citit pe un forum de cineva care încercase șamponul DUKRAY squanorm. Nu credeam ca o sa aibă efect dar am zis ca nu am nimic de pierdut. Am cumpărat acest șampon și intradevar scrie la instrucțiuni ca e bun pentru pitiriazis. Am aplicat în felul urmator: am umezit corpul cu apa și am dat peste tot cu șampon mult, cam jumătate de sticla, am stat așa 15 minute și după mă clătesc cu apa. Am repetat zilnic și după 4 zile nu mai aveam petele roșii, dispăruse ca prin minune. După 20 de zile nu se mai cunoștea nimic de parcă nu am fi avut vreodată. Incredibil acest șampon și e și ieftin în comparație cu cremele de rahat din farmacii. Acum sunt fericit și optimist, sa îi dea sănătate lui acela ce a inventat acest șampon. Acum mă spăl pentru întreținere o data pe săptămână cu acest șampon. Cine are pitiriazis de orice fel recomand acest șampon.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua..si eu am pitiarizis rozat de aproximativ trei luni..pentru domnul care a spus de samponul Ducray?este ceva sigur?nu o sa ma afecteze mai tare?Pot sa il folosesc cu incredere?Multumesc.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde