Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum pot sa ma vindec de Dishidroza plantara?

Boli de piele
Intrebare postata de Utilizator11707889249 cu 10 luni in urma

Buna ziua.
In luna aug 2023 am utilizat sosete exfoliante parasoftin. Dupa 2-3 zile au aparut vezicule cu apa, care se uscau si descuamau pielea, un prurit ingrozitor si crapaturi adanci in calcaie. Indiferent ce tratament iau/fac boala se amelioreaza 2-3 zile, ca mai apoi sa inceapa si mai violent. Am luat elocom, Tamalis, bepanthen senzitive, cicatridina si vit a.
Nu mai stiu ce sa fac. Cateodata imi vine sa invat sa merg in maini, ca sa evit durerea si disconfortul. Ce sa mai fac?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot sa ma vindec de Dishidroza plantara?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 10 luni)

Buna ziua,

Dishidroza plantara este o afectiune cronica de obicei si poate fi dificil de tratat. Nu exista un tratament universal, deoarece raspunsul la tratament variaza de la persoana la persoana. Este recomandabil sa incepeti prin a avea grija de pielea dumneavoastra, pastrand-o curata si hidratata.

In primul rand, incercati sa evitati factorii care pot agrava conditia, cum ar fi stresul, substantele iritante (cum ar fi anumite tipuri de sapun sau detergent), expunerea prelungita la apa sau la temperaturi extreme. Purtați încălțăminte respirabilă și șosete din bumbac, care permite picioarelor să respire.

In privinta tratamentelor topice, corticosteroizii sunt adesea utilizati pentru a reduce inflamatiile si mancarimile. Daca aceste produse nu functioneaza, ar putea fi necesar un medicament antiinflamator sau un medicament imunosupresor.

Bai cu otet de mere sau sare pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor. Aceste remedii pot ajuta la uscarea veziculelor si la calmarea pielii inflamate.

Uneori, poate fi necesar un medicament oral, cum ar fi un antifungic sau un antibiotic, daca exista o infectie secundara.


Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/dermatologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Frumusete-si-intretinere/dishidroza-sau-eczema-dishidrotica_19732

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.