Sufar de sindromul Brugada ?
Boli de inima Intrebare postata de Utilizator11586901422 cu 8 luni in urmaMa numesc Robert am 21 de ani si de cand eram mic am experimentat cateva simptome ciudate :palpitatii;intepaturi in piept si putina oboseala,dar aceste episoade erau mai rare si durau putin cam o ora, doua.
Am tot fost la spital de cateva ori si cand eram mic, si imi spuneau ca am atacuri de panica, ekg ul tot ieseau bine.
In urma cu o luna jumătate am început sa am cateva simptome ciudate precum :oboseala, senzație de respirat greu, intepaturi in piept, palpitatii, tremuraturi in piept (e ciudat de explicat), ameteli, inima pare ca se contracta asa ca o strage cineva in pumn si palme transpirate.
Am slabit si 7 kilograme in 8 luni, am trecut si printr un deces in familie acum 3 luni.
Am fost la spitalul Floreasca dupa ce am avut un episod mai puternic cu simptomele prezentate si acolo am facut : ecografie cardiaca, radiografie toracica, ekg si enzime cardiace.
Toate au iesit bune in afara de ekg, am tot fost întrebat de doamnele asistente daca am avut cazuri de moarte subita in familie sau daca am leșinat .... Eu am răspuns ca nu, nu am leșinat deloc pana acum ai nici nu a murit nimeni subit la mine in familie.
Pe foaia de externare scrie la ecg : ECG: tahicardie sinusala, AV 100/min, QRS ingust, axa QRS in limite normale, tranzitie precordiala in V4, aspect BRD
minor cu supradenivelare de segment ST in "sa" de circa 1-1.5 mm in V2 cu unda T pozitiva - aspect Brugada like tip 2 in
observatie, fara alte modificari de faza terminala (aspect stationar pe trasee seriate).
Am mai fost la spitalul elias si mi a spus ca nu e nimic grav, dar ecg ul tot asa ieșit. Am fost la un domn doctor aritmolog la spitalul sanador si mi a spus ca sa stau liniștit ca nu este asa ceva si ca simptomele mele sunt de la sedentarism (dar eu nu prea sunt un om foarte sedentar) si ca nu are legătură cu partea cardiaca, ca dânsul trateaza persoane de asa ceva si la mine nu e cazul ca a spus ca nu este.
Simptomele mele tot persistau, mi am facut un holter ecg la recomandarea domnului doctor de la sanador ca sa vedem de unde sunt palpitatiile, holter ul are rezultatul acesta : Aspect rsr' cu minima supradenivelare derivatii pgrecordiale drepte
Fara modifcari in dinamica ale fazei de repolarizare
Fara pauze patologice de activitate sinusala sau ventriculara
Rare extrasistole ventriculare izolate cu 2 morfologii . Fara tahicardie ventriculara
aceasta inregistrare
Foare rare extrasistole supraventriculare nesistematizate . Fara tahicardie supraventriculara pe
Ritm sinusal pe toata durata inregistrarii cu frecventa cuprinsa intre 50 si 140/min
Calitate tehnica- buna
Durata inregistrari-22 ore
Rezultat Holter ECG dupa interpretare
Doamna doctor cardiolog mi a spus la interpretare ca rezultatul e bun si ca nu este nimic anormal.
Am facut analizele endocrine ca ma gandeam ca poate este cauza de natura endocrina dar tsh, ft3 si ft4 si au iesit in limitele normale,in schimb la iono grama mi a iesit potasiul extrem de putin mărit si cortizolul tot extrem de putin marit iar magneziul si calciul total mi au iesit foarte putin scazute fata de limitele normale. Cand spun foarte putin scazute ma refer la 0,10 ceva in genul acesta.
Acum pe 11 am programare la un alt domn doctor aritmolog sa vad ce si cum..
As dori sa știu daca este des intalnit acest pattern pe ekg si daca credeți ca este asa ceva, si daca nu este de la ce ar putea sa fie... Si ce sa fac in privinta asta...
Va rog frumos sa mi răspundeți, nu stiu ce sa fac in aceasta situație...
Va mulțumesc, o zi minunata va doresc
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (4)
Buna ziua,
Aspectul pe EKG descrie un aspect asemanator cu sindromul Brugada, tip 2, dar nu este un diagnostic definitiv. Sindromul Brugada este o tulburare genetica ereditara caracterizata prin modificari ale ritmului cardiac. Aceasta afectiune se diagnosticheaza in mod clar prin EKG si teste genetice.
Chiar daca ecografia cardiaca, enzimele cardiace si radiografia toracica au iesit bine, puteti suferi de anumite afectiuni care cauzeaza simptomele descrise. Stresul, anxietatea si sedentarismul pot cauza multe dintre simptomele pe care le mentionati. De asemenea, dezechilibrele electrolitice, cum ar fi nivelurile usor crescute de cortizol si potasiu si nivelurile usor scazute de magneziu si calciu, pot contribui la simptome si pot cauza anomalii pe EKG.
Important este sa urmati sfatul medicului aritmolog, sa va relaxati si sa incercati sa reduceti stresul.
Puteti incerca terapia cognitiv-comportamentala pentru a invata sa gestionati anxietatea sau sa incercati tehnici de relaxare, cum ar fi meditatia, yoga sau exercitiul fizic moderat.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Daca doriti si opinia altui medic cardiolog, alegeti un medic potrivit pentru dvs.: https://www.clickmed.ro/medic/cardiologie
Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Boli-ale-inimii-si-vaselor/sindromul-brugada_6352
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzVa mulțumesc mult pentru răspuns, nu stiu ce sa zic... Mi se infunda si urechile..
Sper sa nu fie acest sindrom, de la mine nu a avut nimeni asa ceva. Totuși știți cumva acest patter este des intalnit? Si daca da... Persoanele care au avut patternul in peincipiu au avut si sindromul?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua,
Sindromul Brugada este o afectiune rara a inimii care poate fi periculoasa si poate duce la aritmii cardiace grave si chiar la moarte subita, in special in timpul somnului. Caracteristica sa principala este un anumit tip de model in electrocardiograma (ECG), cunoscut sub numele de tipul ECG Brugada. Acest model arata un anumit tip de modificare in traseul undelor ECG si este asociat cu un risc crescut de aritmii ventriculare.
Este important de mentionat ca nu toate persoanele care prezinta modelul ECG Brugada dezvolta sindromul Brugada. Exista cazuri in care acest model poate fi intalnit in ECG-ul unor persoane sanatoase fara sa aiba sindromul Brugada. In aceste cazuri, modelul poate fi considerat un "fals pozitiv".
Diagnosticul si gestionarea sindromului Brugada necesita evaluare medicala adecvata de catre un medic cardiolog.
Daca aveti motive sa banuiti ca aveti sindromul Brugada sau prezentati simptome precum ameteli, lesinuri sau palpitatii, este important sa consultati imediat un medic cardiolog pentru evaluare si investigatii suplimentare.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/cardiologie
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzVa mulțumesc mult pentru amabilitate si răspuns, sper sa nu fie ca de la mine din familie nu a murit nimeni subit si nici nu au fost găsiți cu asa ceva... Ma gândesc ca poate aceasta lipsa de electrolitii si cortizolul marit sa fie cauza simptomelor mele si modificării pe ekg... Sper sa fie bine.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde