Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cardiologie: Palpitatii inima?

Boli de inima
Intrebare postata de Andrada cu un an in urma

Bună ziua
După unele episoade de stres continuu, am observat anumite dereglări sau diferente de puls când stăteam în picioare, când făceam dus, ma plimbam etc si când stăteam întinsă în pat (peste 100 când eram activa și aproximativ 60-70 când stateam) după ceva timp am început sa am palpitatii la inima..
M-am speriat, am mers la doctor, mi-a făcut un ecograf și un Ekg, am ieșit bine. La insistentele mele mi-a pus și un holter, la rezultat a văzut câteva minute de puls 160 punând diagnostic TPSV doar pentru acel episod recomandandu-mi sa fac ablație..
Am hotărât sa merg sa mai consult un medic, aceeași poveste Ekg normal, holterul de data asta a ieșit maxim puls 133 și 3 palpitatii surprinse de el, iar acesta spunandu-mi ca e normal și sa iau ceva vitamine, contrazicand primul doctor la care am fost.. Iau vitamine de 2 luni și palpitatiile tot nu dispar, la nevoie mi-a dat Propanolol de 10mg, am și anemie, iau și Sideral Forte de 2 luni..
Ce pot face sa treacă palpitatiile? Le am și când fac efort, dar cele mai multe sunt când ma așez..
Pe zi sunt cam undeva la 10 dar sunt deranjant și nu știu de la ce s-au produs și ce pot face sa scap de ele..
Se poate sa fie de la puls?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cardiologie: Palpitatii inima?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum un an)

Buna ziua,

Palpitatiile se refera la senzatia de batai neregulate, puternice sau rapide ale inimii. Exista mai multe cauze posibile pentru aceasta afectiune, inclusiv stresul, anxietatea, exercitii intense, consumul excesiv de cofeina sau alcool, unele medicamente sau afectiuni medicale precum anemia sau hipertiroidismul.

Din descrierea dvs., pare sa fiti deja sub supravegherea unui specialist cardiolog, ceea ce este bine. Ecograful cardiac si EKG-ul sunt investigatii initiale utile pentru a evalua sanatatea cardiaca si excluderea unor afectiuni grave. Holterul cardiac monitorizeaza ritmul cardiac pe o perioada mai lunga de timp si poate ajuta la identificarea episoadelor de palpitatii si la evaluarea tipului de aritmie prezenta.

Este important sa discutati detaliat cu medicul dvs. despre simptomele si preocuparile dvs. si sa includeti informatii despre episoadele dvs. de stres continuu si activitatile care declanseaza palpitatiile. Medicul poate decide daca este necesara o ablatie, care implica introducerea unor catetere speciale in inima pentru a distruge sau izola tesutul responsabil de aritmie. De asemenea, medicul poate evalua si alte optiuni de tratament, cum ar fi ajustarea medicatiei sau schimbarea stilului de viata pentru a reduce simptomele.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/cardiologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Boli-ale-inimii-si-vaselor/5-cauze-frecvente-ale-palpitatiilor-cardiace_19759

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Andrada (acum un an)

Mi s-a spus sa iau acele vitamine (calciu, magneziu, vitamina D și fier pentru o perioada de 3 luni) și dacă e nevoie sa mai merg peste 8-9 luni.
Însă mă nelinișteșc palpitatiile, Mi s-a spus ca vor trece ele...dar deja le am de mai bine de 3 luni..

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Andrada
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Andrada
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.