Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Balonizarea valvei mitrale

Boli de inima Endocardita infectoasa
Intrebare postata de Tara4Scarlett cu 10 ani in urma

Buna ziua, am 27 de ani, femeie si am fost diagnosticata acum 3 ani cu insuficienta mitrala grad 1. De atunci merg in fiecare an la medic, dar anul acesta am fost diagnosticata si cu insuficienta tricuspida, plus o "valva mitrala usor balonizata". Dna doctor mi-a spus apoi sa nu ma ingrijores pt regurgitrare, ca e foarte mica si nu e nimic sever, ca prolapsul sau altele. Dar am citit undeva ca balonizarea inseamna cam acelas lucru cu prolapsul. De ce m-a mintit, oare? Sau chiar nu e acelasi lucru? Eu am si simptome, de la contractii premature la anxietate si respiratie mai dificila. Iau egilok de 25, jumatate dimineata si jumatate seara, mananc sanatos, nu fumez, nu beau cafea, incerc sa fac miscare. Insa acum sunt si la menstruatie si e un horror total cu simptomele. Ce as putea sa mai fac sa-mi usurez viata? Imi recomandati ceva tratamente homeopate? Va rog, astept raspuns.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Balonizarea valvei mitrale"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Dr. Gabriela Cozmanciuc MDr. Gabriela Cozmanciuc este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Prolapsul de valva mitrala este o boala de colagen care se poate intalni si la valva tricuspida. Uneori, prolapsul nu trebuie operat niciodata dar de cele mai multe ori trebuie facuta o reparare a valvei mitrale. Daca aveti nevoie de o a doua opinie, ma puteti contacta la Inimed.

www.inimed.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Gabriela Cozmanciuc
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Gabriela Cozmanciuc
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli de inima.

Inscrie-te aici!
carmen (acum 10 ani)

Draga mea,

Insuficienta mitrala nu iti da nici un symptom!!! Cel putin in gradul I,II,III.
Simptomele tale sunt de la anxietate,pentru care poti lua 1/4 propranolol de 40 mg dimineata si daca ai nevoie mai poti lua 1/4 seara inainte de culcare cu cel putin 30 min.
Eu am insuficienta mitrala de grad III si nu am simptome,nu exista asa ceva!
Tot ce simti tu gen: palpitatii,intepaturi in piept sau zona inimii (sunt intercostale),nu sunt de la inima,respiratie care se oprste brusc,astea sunt de la anxietate. Ia distonocalm,sau extraveral,sau ceva mai usor si mai calitativ: SEDIVITAX,te relaxeaza!
Ai insa grija de valve ta mitrala!!! Adica: sa nu faci infectii-streptococ in gat,sau alte infectii,ia-ti din cand exudat,fa-ti hemoleucograma sa nu ai leucocitele marite(WBC).
O infectie in sange inseamna infectie la valve mitrala,deci endocardita! Atunci ajungi la operatie!
Altfel,poti sta linistita cu regurgitarea mitrala,sau insuficienta mitrala ca nu sunt probleme decat cand apar modificari in cavitati(atrii,ventricule).Pentru asta trebuie macar odata pe an sa faci un examen numit ecografie transesofagiana,pentru ca din esofag se vede cel mai bine inima si se pot masura cavitatile perfect. Trebuie sa fii monitorizata.
Tratamentul de rutina ca sa stai linistita asta este: Egilok sau propranolol,sau betaloczok....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.