Trombocite peste 800 raspuns medic
Boli ale sangelui Anemie de deficit nutritional nespecificata Hipovolemia Mielofibroza Poliarterita Policitemia vera Intrebare postata de daniela807 cu 12 ani in urmaSunt normale trombocietele crescute la 864 la o persoana de 58 ani?daca ati mai intalnit cazuri va rog sa imi spuneti de la ce ar putea fi?multumesc
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (15)
Trombocitoza - cresterea trombocitelor
Cauze principaleSus
Trombocitoza inseamna cresterea trombocitelor peste valoarea normala a laboratorului de analize (de obicei peste 400.000 - 450.000/mmc).
Cauze principale:
Trombocitoza esentiala - de cauza necunoscuta
Trombocitoza din boli de sange (boli mieloproliferative): leucemie mieloida cronica, policitemia vera, mielofibroza.
Trombocitoza reactiva, secundara din:
- Inflamatii de orice natura
- Boli de colagen
- Reumatisme inflamatorii
- Boli inflamatorii intestinale
- Infectii cronice inclusiv tuberculoza, meningite, infectii pulmonare
- Cancere
- Reactii la medicamente: fier, adrenalina, peniciline, cefalosporine, cirpofloxacina, miconazol, amoxicilina, vincristina
- Operatii chirurgicale
- Splenectomie (scoaterea splinei)
- Hiposplenism (functionare redusa a splinei)
- Hemoragii
- Fracturi
- Anemii hemolitice
- Poliarterita nodoasa
- Sarp***adoza
- Osteomielita
- Granulomatoza Wegener
- Alte vasculite
- Lipsa de fier
Trombocitoze de scurta durata pot da si urmatoarele situatii:
- Pierderi bruste sa sange
- Intoxicatia alcoolica
- Efortul fizic mare
- Infectii acute
- Inflamatii acute
Cuprins articol
Cauze principale
Simptomele trombocitozei
Simptomele trombocitozeiSus
Simptomele trombocitozei:
Trombocitele sunt celule ale sangelui care au rol important in oprirea sangerarii si coagularea sangelui. In cazul unei raniri, sangerarea se produce prin trei mecanisme: contractia vasului respectiv, formarea unui dop (tromb) din trombocite care astupa vasul si formarea unui cheag de sange prin coagularea acestuia.
Cresterea trombocitelor poate sa nu dea nici un simptome, sau pate sa dea numeroase simptome, generate in sepcial de aparitia de cheaguri de sange in diferite zone.
Cele mai frecvente simptome sunt:
1. Cefalee (durere de cap)
2. Prurit (mancarime de piele)
3. Stare subfebrila
4. Microrani ale degetelor
5. Tromboze ale unor vene sau artere in diferite zone (plaman, inima, splina, ficat ,etc)
6. Sangerari in special in tubul digestiv
7. Accidente vasculare cerebrale tranzitorii, manifestate prin:
Tulburari de constienta:
Dezorientare
Tulburari de vorbire
Transpiratii
Ameteli
Migrena
Pierderi de constienta de scurta durata
Tulburari de vedere (vede scantei)
De diagnosticul si tratamentul trombocitozei se ocupa medicii hematologi.
Autor: Dr Alecse Valerian Ditoiu
Sursa www.despreboli.ro
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzam citit,multumesc.vroiam sa stiu daca mai sunt pers aici pe site cu astfel de problema.multumesc frumos pt rasp
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzFiica mea a avut crescut nr de trombocite, cam 650, fara o cauza descoperita. A fost supravegheata medical timp de 2 ani pana cand au revenit la normal. Supravegheata in sensul ca am mers cu ea la dr pt analize la o luna timpde 6 luni, apoi la 3 luni, la 6 luni la un an. Si acum, desi au trecut 5 ani ii fac anual analizele. La ea se pare ca ar fi fost tulburari de crestere, ac***a atunci 12-13 ani, in perioada premenstruala. Nu a facut tratament deosebit, i-am administrat o vreme aspirina care-i anticoagulant. Trebuie avuta foarte mare grija ptca exista pericolul sa se formeze cheaguri de sange, adica trombi, iar acestia sa provoace hemoragii interne.
FIICEI MELE I S-A PUS DIAGNOSTICUL DE TROMBOCITOZA.
Nr mare de trombocite face ca sangele sa fie mai ''''gros'''' decat ar trebui, de aceea este pericolul formarii trombilor. Din cate imi amintesc trebuie evitat efortul fizic, fiica mea nu a avut voie sa faca sport, trebuie evitate loviturile. Fiica mea se invinetea foarte repede, la orice lovitura. Trebuie sa consume multe lichide, cel putin cantitatea de 2l zilnic sau chiar mai mult.Alimentatia trebuie sa fie usoara, evitate alimentele care ''''ingroasa;; sangele.
Aspirina este anticoagulant, dar sunt si alte medanticoagulante care trebuie recomandate de medic.
Trebuie mers la un medic specialist in boi ale sangelui, specialitatea Hematologie. Tratamentul se recomanda pt cel mult o luna de zile, apoi se repeta analizele.
Sanatate si Creaciun fericit!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzmultumesc pt mesaj.noi am fost la dr pt analize cu sanii si mamei mele i-au iesit trombocitele mari.o sa isi faca o ecografie la organele interne sa vada de unde ar fi problema.si sa mergem si la bucuresti la instit de hematologie sa vada si acolo ce i se spune.nu mai scapam de stresul asta de cateva saptamani.sarbatori fericite si multa sanatate si dvs.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzTrombocitoza inseamna cresterea trombocitelor peste valoarea normala a laboratorului de analize (de obicei peste 400.000 - 450.000/mmc).Trombocitoza reactiva, secundara din:sindrom inflamator in boli reumatologice (artrita reumatoida, colagenoze, vasculite, sarp***adoza), boli inflamatorii intestinale, infectii cronice inclusiv tuberculoza, meningite, infectii pulmonare, neoplasme, reactii la medicamente: fier, adrenalina, peniciline, cefalosporine, miconazol, amoxicilina, vincristina,hiposplenism (functionare redusa a splinei), anemii hemolitice.
Trombocitoze de scurta durata pot da si urmatoarele situatii: pierderi bruste de sange, intoxicatia alcoolica, infectii acute.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Boli ale sangelui.
Inscrie-te aici!buna ziua.multumesc pt raspuns si vreau sa mentionez ca mama mea ia sortis si siofor.sa fie asa de marite trombocitele de la sortis?ea are diabet de gradul 2.multumesc.sanatate multa.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna seara !
am si eu nevoie de un sfat ! imi este foarte teama am facut un set de analize baiatului meu in varsta de 2 si 7 luni si au iesit trombocitele mari adica 540 valoarea de referinta fiind de ( 150-450) imi este teama de la ce poate fi ? ce trebuie facut ? e grav ?
va multumesc din suflet !
Andrei Elena
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna. stai linistita, la bebelusi si copii trombocitele ies f mari si in urma unor antibiotice sau a unor raceli....fetita mea avea 1 an si cateva luni si la niste analize de rutina, de fapt sa ii vad anemia daca exista, a avut trombocitele 714, nu am facut nimic iar urmatorul an am repetet analizele si trombocitele au fost in limite......a fost racit baietelul, sau a luat vreun tratament,oricum nu iti face griji si repeta analzele peste cateva luni sau mai bine intreaba medicul de familie....fetitei mele i-au iesit asa de mari pt ca ii dadusem cu cateva zile inainte amoxicilina pt raceala.....sanatate multa...o zi linistita...
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMULTUMESC MULT DE RASP, MA MAI LINISTESTE UN PIC, SAPT ASTA VOM REPETA ANALIZELE. SPER DIN SUFLET SA FIE BINE!
MULTUMESC DIN SUFLET !
ELENA
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna ziua...
am si eu o intrebare ,daca se poate doamna doctor sa-mi raspunda...
sotul meu face tratament de tuberculoza pulmonara de doua luni.
mentionez ca in anul 2011 avea nr de plaquete in sange 218...acum doua luni cand sa depistat tuberculoza era cu 680 iar dupa doua luni de tratament are un nr f. elevat de 929...
credeti ca poate fi din cauza tratamentului?
ce I se poate intampla?
dupa fiecare masa de pranz ia o aspirina...ma sfatuiti sa-i administrez altceva?
ce ia mai iesit alterat la analiza este bilirubina directa 0,32-banuiesc ca e deasemeni de la tratament.
va rog mult dati-mi un raspuns
multumesc din suflet
o zi buna
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna ziua copilul meu de 2 luni are trombocitele peste norma 550 este periculos va rog ce sfaturii puteti sa-mi dati.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuznu stai linistita, si fetita mea le-a avut mari dar ii administrasem cu 2 sapt inainte amoxicilina, ele apar crescute si in urma unei mici raceli....sanatate multa
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua as avea si eu o intrebare ptr cei ce pot sa ma ajute .Sint o persoana care ma lupt ptr sanatatea unei persoana care el insusi lupta cum poate ptr viata ,dar lupta este grea de tot fiind pe mai multe fronturi.Dupa o operatie de cancer la pancreas(eliminarea cozi si corpului pancreas cit si splina)cu metastaze la ficat,facem in prezent citostatice cu GEMCITABINA dar pe linga diabetul mare care a crescut in urma operatiei si pe care il tinem sub control cu insulina,acum au aparut mereu si problema cresteri excesive a trombocitelor ajunginduse la 1001 ,lucru ce cred eu ca ii provoca acele palpitatii urite si transpiratii abundente uneori.Desi a fost citeva zile internat la spital sectia oncologie ocupinduse de el dr hematolog la externare nu ia fost recomandat nici un tratament spunindunise ca nu e nevoie.Dar la ultima sedinta de citostatice dinou au iesit analizele trombocitelor marite926 si starea lui este deteliorata acum si de repetarea deasa a palpitatiilor.Sintem disperati nu mai stim la cine sa apelam care sa ne indrume corect ce ar trebuii sa urmam in aceasta situatie atit tratament cit si diete.daca cineva ma poate ajuta as fi foarte recunoscatoare.MULTUMESC.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna ziua fetita me are trombocite 800 .Este racita iam dat antibiotic si nurofen si nu ia trecut am mers la un pediatru si mia dat analize de facut.trebuie sa imi fac griji. va multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună ziua am făcut analizele la fica mea și o ești trombocitele 200 490 imi poate spune cine va sunt periculoase căci nu știu
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde