Buna ziua! am o fetita de 4 ani si de curand i-am facut o serie de analize iar la rezultat i-au iesit hematii 5,39 ( 3,9-5.3/10^6/uL ), hemoglobina 15,7 (9.5-14/ g/dl ), hematocrit 43,54 (30-42/ % ), hemoglobina eritrocitara medie 29.1 (23-29/ pg ), limfocite% 63,8 (20-55/ % ), neutrofile% 25,2 (30-75/ %), trobocrit 0.48 (0.12-4.45/ %) iar restul i-au iesit intre limitele normale. mentionez ca analizele le-am facut deoarece copilul are niste crize noaptea care seamana la simptologie perfect cu "terorile nocturne" ,ca nu mananca multa carne sau oua si ca in casa se fumeaza! imi puteti spune daca este poliglobulie, care sunt cauzele si cum se trateaza? multumesc anticipat!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Poliglobulia este o boala caracterizata printr-o proliferare maligna a precursorilor globulelor rosii. Boala se manifesta, in general la persoanele trecute de 40 de ani, si prezinta simptome numeroase si pronuntate cum ar fi : inrosirea fetei si a mucoaselor, dureri de cap, vertije, senzatii mai mult sau mai putin dureroase de intepenire, furnicaturi, mancarimi cauzate de contactul cu apa. Boala se diagnosticheaza prin numararea formulei sangvine, care evidentiaza o crestere marcata si fara cauza vizibila a numarului de globule rosii, cat si o proportie anormal de mare de plachete si de polinucleare neutrofile in raport cu alte celule ale sangelui. Se va proceda la practicarea de sangerari repetate si abundente, destinate sa reduca masa de globule rosii in raport cu masa totala a sangelui.
Valorile expuse nu sunt sugestive pentru aceasta boala. Hemoglobina, hematocritul, eritrocitele pot creste in situatii de stres, de hipovolemie ( deshidratare- consum insuficient de lichide), la fumatori, etc.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde