Stenoza mitrala raspuns medic
Boli de inima Stenoza subaortica hipertrofica idiopatica Stenoza mitrala Intrebare postata de mihaela andrei cu 12 ani in urmaIn urma cu aproximativ 7 luni, sotul meu in varsta de 43 de ani, a fost diagnosticat cu stenoza mitrala moderata. Din prima ecocardiografie pe care a facut-o a rezultat o arie a valvei mitrale de 1, 3 cm. La un interval de 1 luna jumatate a repetat ecografia, stenoza fiind de aceasta data de 1, 2 cm. Ultima ecografie pe care a facut-o arata ca stenoza a ajuns la 1, 07 cm. Deci, intr-un interval de circa 7 luni, timp in care sotul meu a urmat un tratament prescris de medicul cardiolog si a tinut un regim alimentar strict, stenoza mitrala de 1, 3 cm a ajuns la 1, 07 cm. Tin sa mentionez ca in afara unor dureri in piept provocate de suparari nu prezinta alte simptome care pot fi asociate stenozei mitrale. Nu oboseste la efort fizic, nu prezinta dispnee etc. Ce a putut provoca o asemenea accelerare a ingustarii valvei mitrale intr-un interval de timp atat de scurt?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (8)
Cel mai probabil îngustarea valvei mitrale a fost determinată de depunerea de ateroame (substanţe grase)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Boli de inima.
Inscrie-te aici!Va multumim din suflet pentru raspuns si speram sa ne puteti lamuri si in continuare. Intr-adevar, cand i-a fost descoperita stenoza mitrala a facut si niste analize de sange care i-au iesit destul de prost. Trigliceridele si colesterolul foarte marite. Acum, in urma tratamentului pe care il urmeaza, problema cu colesterolul si trigliceridele s-a rezolvat, insa doctorii care i-au facut ecocardiografia i-au spus ca in 6 luni-1 an, problema stenozei trebuie rezolvata. Ne sperie ideea unei operatii pe cord si am vrea sa o evitam pe cat posibil, mai ales ca pana acum nu a avut probleme din cauza stenozei. Singurul lucru care il deranjeaza este ca atunci cand se supara sau se enerveaza are dureri de inima. De obobsit nu oboseste la efort si nu are nici un alt simptom. Putem evita operatia aceasta si daca da, care sunt riscurile daca nu se opereaza?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzoperatia de stenoza nu poate amanata foarte multa vreme fiinca devine cronica ,apar alte probleme mai devreme sau mai tarziu,eu va spun din punctul de vedere al unui pacient trecut de doua ori prin asta,de evitat nu stiu ,medicul dumneavoastra cardiolog va poate spune, la cei la care apare stenoza dupa 50 de ani si nu are o evolutie rapida ,poate nu stiu ,cred ca medicul este mai in masura sa va in formeze.Eu m-am operat odata la Fundeni si odata la Mures stenoza mitrala am dobandit-o la 14 ani.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzVa multumim din suflet pentru raspuns si speram sa ne puteti lamuri si in continuare. Intr-adevar, cand i-a fost descoperita stenoza mitrala a facut si niste analize de sange care i-au iesit destul de prost. Trigliceridele si colesterolul foarte marite. Acum, in urma tratamentului pe care il urmeaza, problema cu colesterolul si trigliceridele s-a rezolvat, insa doctorii care i-au facut ecocardiografia i-au spus ca in 6 luni-1 an, problema stenozei trebuie rezolvata. Ne sperie ideea unei operatii pe cord si am vrea sa o evitam pe cat posibil, mai ales ca pana acum nu a avut probleme din cauza stenozei. Singurul lucru care il deranjeaza este ca atunci cand se supara sau se enerveaza are dureri de inima. De obobsit nu oboseste la efort si nu are nici un alt simptom. Putem evita operatia aceasta si daca da, care sunt riscurile daca nu se opereaza?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAtât timp cât simptomele sunt relativ uşoare, nu este necesar tratamentul chirurgical ci doar cel medicamentos. Dacă simptomele se agravează (dispnee, palpitaţii, oboseală marcată) tratamentul medicamentos devine insuficient, fiind necesară înlocuirea chirurgicala a valvei mitrale. Dintre complicaţiile care pot apărea în cazul pacienţilor cu stenoză mitrală severă se pot enumera: insuficienţa cardiacă, endocardita şi aritmiile cardiace
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzVa multumesc mult pentru raspunsul incurajator pe care mi l-ati dat. La prima consultatie, cea facuta in urma cu 7 luni, medicul a spus acelasi lucru, ca poate trai pana la 100 de ani cu afectiunea asta. Din ecografia facuta atunci aria valvei mitrale era de 1,3 cm, iar din cea de acum rezulta ca aria a ajuns la 1,07. Cu toate acestea, simptome dintre cele enumerate de dvs. nu are. Acum urmeaza un tratament cu egilok, nitropector, aspenter, aspacardin si la ultima consultatie i s-a recomandat sa faca un cateterism pentru a-i fi evaluata mai exact starea.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzstenoza mitrala chiar si sub tratament merge inainte deci nu se vindeca este o bola cronica,evitarea efortului fizic,tratarea tuturor infectiilor cu antibiotic mai ales cele dentare ,regim sanatos de viata si sanatate.Si eu am stenoza dar mult ma grava.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSi eu am aceeasi problema cu stenoza mirtrala a ajunsa 1 si sa recomandat operatia pe cord deschis cu valva mecanica dar nu stiu ce sa fac , daca mai o pot amana ?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde