De ce oftez atat de des doar atat ca care este cauza de la stres , nu ma stiu cu probleme medicale ?
Atac de panica Intrebare postata de Carmen cu 5 luni in urmaBună seara .Sunt disperata , de vreo 5 săptămâni ,în urma unui necaz medical in familie și la locul de munca (mult stres pentru că îmi era greu pentru ca nu știam sa vorbesc bine limba germana ) am ajuns sa fac atacuri de panica pe langa mult stres , anxietate am avut si tensiunea 18 după o cearta cu cineva .Acum vine partea grea am observat ca oftez foarte des nu contează ca stau ca mănânc egal ce fac fara alt simptom .Noaptea dorm .Într o zi am ajuns la spital , tensiunea 16 cu 80 electrocardiograma la inima bună, după vreo 30 minute tensiunea era 13 cica era bună.M- ai lăsat sa plec acasă. După care am mai făcut de vreo 3 ori aceleași stari dar nu am mers la spital , cred ca erau atacuri de panică. Aceste atacuri , anxietate sunt foarte vechi ( am 48 de ani ) au mai fost prezente în viața mea .am reușit sa scap de ele , dar de 6 ani de când sunt în Germania au mai fost niște tentative.Amintesc toate au început acum o luna sa zic în urma acelei probleme medicale în familie și la lucru .Nu ma știu cu probleme medicale în afara de probleme cu stomacul o spondiloza cervicala de vreo 15 ani. Cu ani în urma când am avut episoade de stres panica anxietate tot asa analize la glanda la plămâni la inima erau bine ..Acum ma seaca faza cu respiratie gen oftez des de dimineață până seara fără alte simptome doar oftat des 😟 Urmează să merg în România și da o iau de la capăt cu analizele ..am obosit .A mai pățit cineva ca mine ?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
Buna ziua,
Oftatul excesiv poate fi cauzat de mai multi factori, uneori poate fi legat de niveluri ridicate de stres si anxietate, asa cum ati mentionat si dumneavoastra, dar alteori poate fi cauzat de probleme respiratorii sau cardiace. Oftatul este un raspuns normal al corpului la niveluri crescute de dioxid de carbon in plamani si este, de asemenea, o parte normala a variabilitatii respiratorii. Cu toate acestea, atunci cand acesta devine excesiv sau deranjant, poate indica o problema de sanatate.
Daca suferiti de stres sau anxietate, acesta poate fi un factor care contribuie la oftatul dumneavoastra. Cand suntem stresati sau anxiosi, sistemul nostru nervos simpatic se activeaza, ceea ce duce la cresterea ritmului cardiac si a ritmului respirator. Acest lucru poate duce la acumularea de dioxid de carbon in plamani, ceea ce declanseaza necesitatea de a ofta pentru a elimina surplusul de dioxid de carbon.
Dar, deoarece mentionati ca aveti o tensiune arteriala crescuta si un posibil istoric de probleme cardiace, ar fi util sa discutati aceasta problema cu un medic. Ei ar putea fi capabili sa va recomande teste suplimentare pentru a exclude orice problema cardiovasculara potentiala care ar putea contribui la simptomele dumneavoastra.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/medicina-interna, https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/13-semne-ascunse-ale-stresului-si-anxietatii_13103
sfatulmedicului.ro/Hipertensiunea-arteriala--HTA-/stresul-si-hipertensiunea-cum-le-gestionami_14045
sfatulmedicului.ro/Stresul-si-sindromul-de-oboseala-cronica/dimensiunile-stresului-ce-efecte-are-asupra-sanatatii_17833
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMulțumesc pentru răspuns. Problema este ca chiar acum când scriu încerc sa ma mențin pentru ca ma încearcă un nou atac de panica deoarece am rămas și singura acasă soțul a plecat la lucru , nod i gat palpitatii stare de frica moleseala și crampe la burta dar încerc sa bu cedez..off W foarte greu 🥺🥺
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde