Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Alimentația in poliartrita reumatoida?

Artrita
Intrebare postata de Utilizator11695985913 cu un an in urma

Bună ziua. Am aflat că am poliartrita și aș dori să știu dacă unele alimente ( pe care lea-am găsit că fiind interzise pe unele site-uri, dar pe altele nu) pot fi bune în dieta mea: mere, prune, vinete cartofi albi... dar artofii roșii (roz)? Dar. la categoria pește?
La categoria uleiuri cu care să gătesc, pot folosi doar de măsline, cocos, in, sâmburi de struguri....sau și de orez, porumb. Căci am citit că cele din floarea-soarelui și rapiță pot produce inflamații.
Am cumpărat semințe de mei, hrișcă, cânepă...le pot macina și să fac pâine sau turte? Căci prefer să-mi fac singura pâinea sau pastele, de aceea as vrea să știu din ce le pot face.
Deja nu mai mănânc murături, sare, zahar....
Vă mulțumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Alimentația in poliartrita reumatoida?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum un an)

Buna ziua!

In cazul poliartritei reumatoide, o alimentatie sanatoasa si echilibrata poate juca un rol important in gestionarea simptomelor si mentinerea unei stari de sanatate cat mai bune. Cu toate acestea, este important sa consultati intotdeauna medicul sau un nutritionist inainte de a face schimbari majore in dieta dumneavoastra.

In general, nu exista alimente care sa fie absolut interzise sau sa aiba efecte garantate in reducerea inflamatiei asociate cu poliartrita reumatoida, dar exista anumite recomandari generale pe care le puteti urma:

1. Consumati alimente bogate in acizi grasi Omega-3: peste gras (somon, ton, sardine), seminte de in, nuci si ulei de peste. Aceste alimente pot ajuta la reducerea inflamatiei.

2. Includeti in dieta fructe si legume proaspete, in special cele bogate in antioxidanti (mere, prune, vinete). Acestea pot ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos si pot avea proprietati antiinflamatorii.

3. Optati pentru proteine slabe, cum ar fi puiul, curcanul, pestele si tofu. Evitati carnea rosie procesata sau grasimile saturate.

4. Uleiul de masline, cocos, in si samburii de struguri sunt optiuni bune pentru gatit. Uleiurile din floarea-soarelui si rapita pot fi consumate in cantitati moderate, dar nu este recomandat sa fie incalzite la temperaturi ridicate, deoarece pot avea potential inflamator.

5. Semintele de mei, hrisca si canepa pot fi macinate si utilizate in retete de paine sau turte.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/nutritie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Artrita-reumatoida/ameliorarea-poliartritei-reumatoide-prin-dieta-intre-mit-si-adevar_4893

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11695985913 (acum un an)

Vă mulțumesc! Zaharul invertit este recomandat? Dar lactatele de origine animală? Cele slabe în grăsimi pot fi consumate măcar rareori?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11695985913
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11695985913
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.