Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Esti mamica: cum ii asiguri celui mic un somn linistit?

Arta de a fi parinte
Intrebare postata de pufies cu 13 ani in urma

De regula, bebelusii asociaza somnul cu anumite obiceiuri; de exemplu, daca bebelusul este obisnuit sa adoarma in bratele mamei, in timpul alaptarii, acesta poate deveni singurul mod in care va obtine un somn linistit. Astfel, daca bebelusul se va trezi in timpul noptii, va putea adormi din nou doar daca va fi alaptat si tinut in brate. Orice bebelus trebuie insa invatat sa adoarma fara interventia permanenta a mamei.

Tu cum ii asiguri celui mic un somn linistit?
Sfatul tau poate fi foarte important pentru celelalte mamici si, in plus, saptamanal, Pufies, premiaza cele mai utile si originale sfaturi cu 2 pachete Pufies Jumbo Pack.

Perioada: 11.04.2011 – 24.04.2011

Atentie! Utilizatorii care vor posta fara a se loga in cont nu vor putea fi identificati!

Pentru mai multe detalii despre premii/concurs, sfatulmedicului.ro/concurs-castiga-cu-sfatulmedicului-ro-si-pufies-2-pachete-pufies-jumbo-pack-scut_328">click aici

Castigatori
Saptamana 1: iuliana320
Saptamana 2: elenafr

Inca nu ai castigat! sfatulmedicului.ro/comunitate/arta-de-a-fi-parinte/concurs-pufies-sunt-insarcinata_31390">Participa la noul concurs

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Esti mamica: cum ii asiguri celui mic un somn linistit?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (83)

ileanamanuela (acum 13 ani)

Somnul linistit este asigurat de un funduket uscat :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ileanamanuela
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ileanamanuela
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
rekaalina (acum 13 ani)

Mie personal la inceput mi-a fost foarte greu sa le asigur celor 2 copii un somn linistit.Diferenta de varsta dintre ei este de aproape 2 ani si orele de somn difera la fel de mult.Aceasta problema a durat cam 2 saptamani .Acum pot spune ca nu mai am nici o problema din acest punct de vedere.In primul rand am grija ca dormitorul copiilor sa fie bine aerisit inainte de culcare,scutecul sa fie curat,cand doarme cel mic cel mare nu are voie in dormitor la fel si in cazul celui mare.Seara le fac baita,pijamale curate iar lapticul caldut completeaza reteta de succes al unui somn de vis.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de rekaalina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de rekaalina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Stan Claudia Mariana (acum 13 ani)

Un somn linistit poate avea un copil sanatos daca este hranit corect, schimbat de scutec inainte de culcare si daca este o temperatura optima in camera in care doarme.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
denysse (acum 13 ani)

Un somn linistit poate avea un copil sanatos daca este hranit corect, schimbat de scutec inainte de culcare si daca este o temperatura optima in camera in care doarme

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de denysse
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de denysse
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
fortuna7 (acum 13 ani)

linistea micutului este asigurata de confortul dat de pampersul foarte fin si de calitate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de fortuna7
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de fortuna7
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
iuliana320 (acum 13 ani)

Importanta formarii unei rutine a programului celor mici este cruciala pentru educatia si pentru confortul bebelusului meu. Asa cum i-am facut copilului un program strict de masa pe care il respect orice ar fi, acelasi lucru trebuie sa se intample si cu somnul. Atat somnul de dupa-amiaza, cat si cel de noapte se intampla aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi. Exista totusi mici exceptii. Daca cel mic se trezeste tarziu in fiecare dimineata, il culc seara putin mai devreme. Insa acest lucru nu se intampla brusc. in fiecare seara devansez ora de culcare cu cate zece pana la 20 de minute, pana am considerat ca am ajuns la cel mai potrivit program. In acest fel, copilul este incurajat sa doarma atat cat are nevoie noaptea, atunci cand toata lumea din casa doarme, nu ziua.
Somnul de dupa-amiaza, se petreace in conditii foarte diferite de cele in care bebelusul doarme noapte. In timpul zilei nu doarme intr-o camera foarte intunecoasa pentru ca astfel nu va mai face diferenta dintre zi si noapte. Lumina din camera, pe timpul zilei, il determina sa doarma maxim o ora sau doua. Astfel, el doarme mult mai bine pe timpul noptii si nu se mai trezeaste.
Iata rutina noastra inainte de culcare:
· Ne jucam 10-15 minute;
· ii facem o baie cu apa calda (are un efect de linistire si relaxare);
· il masam usor;
· ii punem un scutec nou si o pijama;
· ii administram o masa inainte de a merge la culcare;
· il punem sa doarma singur in patutul lui;
· ii spunem o poveste sau un cantec de leagan inainte de culcare, mai ales daca povestea se repeta la fiecare sfarsit de zi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de iuliana320
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de iuliana320
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elena_banu87 (acum 13 ani)

Copilul nu poate vorbi, nu pot exprima sentimentele, şi de multe ori singura modalitate de a putea comunica cu ceilalti este prin lacrimi şi zâmbet. Atunci cand copilul plange, te duci la el şi il iei in brate încercând sa_ti dau seama ce are nevoie.De obicei, atunci cand copilul plange, noi credem ca ii este foame: laptele matern este usor de digerat, stomacul lui este foarte mic, si se goleste repede. in plus, copilul poate avea, de asemenea, sete, şi laptele matern este de asemenea capabil de a îndeplini această nevoie. Aceste nevoi neimplinite-l impiedica să doarma liniştit, in cazul în care cere hrănire, veţi vedea că acest lucru va fi de beneficii pentru ambele.Verificaţi dacă copilul dumneavoastra nu este ud, inconfortabil sau speriat, vorbeste cu el, cateva mangaieri , il va linisti, dacă nu merge il vei lua cu tine in pat: contactul apropiat cu mama este o nevoie naturala a copilului, şi ii permite să ramana liniştit.Trebuie sa avem mare grija sa-l culcam si in timpul zilei,este foarte important pentru somnul de noapte,daca copilul doarme in timpul zilei,va asigur ca va dormi mult mai linistit noaptea.Sa nu uitam de baita frecventa de seara,si un pic de masaj dupa,acest ritual il va vace sa doarma linistit.
Nu il schimba in timpul noptii,doar daca e foarte murdar,si atunci nu aprinde lumina...schimba-l la lumina veozii,si incearca sa vorbesti cat mai putin si fara miscari bruste! Si sa nu uitam temperatura camerei,sa avem grija cu ce il invelim si sa avem foarte mare grija la imbracaminte,caciulite,body.....nu trebuie sa fie in niciun caz din materiale sintetice. Un ritual bine plasat de noapte ajuta la somnul linistit si confort al bebelusului!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de elena_banu87
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de elena_banu87
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaela_calin (acum 13 ani)

Somnul linistit al bebelusului este asigurat dupa ce ii fac baita de seara, toaleta si il hranesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mihaela_calin
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mihaela_calin
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaela (acum 13 ani)

si la mine diferenta intre cei doi copii e de aproape 2 ani.
si i-am crescut neajutata de nimeni. sotul la servici mai tot timpul.cand unul dormea celalalt statea treaz. ajunsesem sa dorm doua ore .
era cumplit de greu. bine ca a trecut. dar cred ca 4 ani nu am stiut ce inseamna un somn linistit si cand cea mica a facut 2 ani jumatate am ajuns la spital cu atacuri de panica si anemie.
ei dormeau minunat cu asa o mamica si acum sunt si ei cei mai minunati copii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Raluca19778807 (acum 13 ani)

Sunt mamica de gemeni-avem doua fetite care tocmai au facut 5 luni.

Sa va spun povestea cu somnul lor. In prima luna mereu era show si scandal la culcare..de abia pe la 23-00 reuseam sa le culcam. Le dadeam lapte, le plimbam prin casa, in tot timpul asta tv era aprins si lumina la veioza la fel..Simteam si eu si taticul ca innebunim: eram fiecare cu cate un bebe in brate si nu stiam ce sa facem sa le oprim din marait.

Deodata, am zis sa incercam si altceva (nu mai puteam psihic) : le-am pus in patut, erau mancate, schimbate recent. Am stins toate luminile, am inchis tv-ul si caruselul cantator, ce mai am facut liniste totala. Am iesit din camera si am inchis usa. A urmat un usor concert de maraiel si scanceli, dar care nu a durat mai mult de 5 minute..Si SURPIRIZA! Am intrat la ele cu teama in 10 minute si Puficele noastre dormeau duse!

De acum in fiecare seara, dupa baita, uleiat si hranit bebelusele noastre stiu ca urmeaza un somn bun (de toaata noaptea Slava Domnului!). Acum nici nu mai maraie, pur si simplu stau cuminti in patut si le ia somnul.

Cred ca trebuie si un pic de tarie, sa rezisti cand maraie sa nu il iei in brate, ca noi am invatat ca mai mult le oboseam si le agitam fiind in jurul lor seara.

Va urez somn linistit de toata noaptea!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Raluca19778807
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Raluca19778807
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
g_camelia (acum 13 ani)

Cea mai frumoasa imagine a micului meu ingeras este atunci cand doarme. Nu mai ma satur sa-l privesc. Peste cinci zile va implini primul lui anisor.
Am grija ca spatiul camerei sa fie placut, mediul curat si aerisit iar temperatura in jur de 20-22*C. NU il invelesc exagerat, il las sa ia aer si sa se miste liber.
Ii aranjez patutul, ne jucam, ii fac baita, il masez, il imbrac cu pijamalele,il alaptez, il pup dulce pentru noapte buna. Urmand acest program de noapte, bebita s-a obisnuit, se relaxeaza si se bucura de somnul sau. Am grija sa aiba in patut un lucru al meu, sa-i simta mirosul, sa creada ca sunt langa el.
Daca ii este somn si nu vrea sa adoarma, niciodata nu-l oblig sa se culce, ci ne jucam pana isi epuizeaza energia si adoarme.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de g_camelia
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de g_camelia
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dinela (acum 13 ani)

fetita mea are un somn linistit dupa ce papa san,facem baita ,masajelul,ne jucam un pic si ''''cel mai important lucru'''' pentru ea ;sa adorma la san.asa ne-am obisnuit si ne simtim foarte bine. Pufies Play Day midi are un mare rol in viata noastra.suntem indragostite de ambalajul viu colorat,si de felul in care lasa pielea.multumim celor care l-au inventat!ne ajuta mult!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de dinela
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de dinela
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
angi_ionut26 (acum 13 ani)

Somnul bebelusului meu e un adevarat ritual la noi acasa. Stefan doarme la pranz de la 2 la 5 si seara de la 10 pana dimineata cu mici treziri pt apa sau laptic. Dar inainte de fiecare somnic noi iesim afara la plimbare cel putin 30 min timp in care lasam geamul deschis la camera pt aerisire; la intoarcere schimbam pampersul, ii fac masaj il imbrac in pijama si il pun la el in patut, il inchin si il pup pe frunte; are o luna care canta un linistitor cantec de nani si cand sfaora trasa ajunge la capat el deja viseaza. Seara inainte de masaj ii fac baita si ne jucam in timp ce il spal. Adoarme singur si doarme ca un ingeras. Si ziua si seara trag draperiile la camera pt ca l-am obisnuit sa doarma fara lumina. E o placere sa te uiti la el cand doarme.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de angi_ionut26
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de angi_ionut26
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
craciun daniela (acum 13 ani)

un somn linistit vine dupa plimbarea de seara , baita , un pic de masaj cu o crema buna , papica si un cantecel frumusel

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
pulbere gabriela (acum 13 ani)

Un sonm linistit vine desigur dupa baita de seara, respectiv masajul de rigoare. Sigur ca baita nu e singura conditie , bebelusul trebuie sa fie satul si sa nu aiba funduletul iritat. Insa pentru acest lucru trebuie sa folosim niste scutece de calitate. Eu personal folosesc scutecele Pufies si suntem foarte multumiti de ele, bebelusul meu fiind ferit de iritatii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Luminita13291274 (acum 13 ani)

Fetitei noastre de 1an si 9 luni nu prea ia placut sa doarma noaptea,am incercat toate trucurile si sfaturile parintilor mai experimentati,asta pana pe la 1an si 3luni cand a inceput sa doarma toata noaptea,nu am un sfat aparte pentru mamicile la inceput de drum,dar avem un ritual pentru confortul somnului de noapte: ii place foarte mult sa faca baita si mai ales sa se joace la baie cu jucarii,dupa atata joaca oboseste binenteles,masajul de seara,chiar si in zilele cand nu facem baie,scutecul este intotdeauna de calitate(sa absorba foarte bine),lapticul cald si joaca de seara si in final adoarme singura,tinandu-ma de gat ! Sfat:Rabdare si mult calm!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Luminita13291274
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Luminita13291274
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
IEPURASH (acum 13 ani)

In camera trebuie sa fie intuneric si o temperatura adecvata. Daca se trezeste in timpul noptii, nu ceda tentatiei de a sta cu el la infinit, de a-i vorbi sau de a te juca cu el, pentru ca astfel nu va mai adormi la fel de usor.

Atentie, cu cat este mai activ cel mic in timpul zilei, cu atat va obosi mai repede si va fi doritor sa doarma noaptea. Un pui de somn in timpul zilei este foarte important, insa ai grija sa nu se prelungeasca mai mult decat este necesar. Pentru a dormi in timpul zilei, copilul trebuie sa fie intr-o camera unde e lumina; acest lucru permite ca cel mic sa se odihneasca, insa lumina din camera incurajeaza o durata mai mica de somn. In plus, a tine copilul implicat in tot felul de activitati ziua si apoi a-l incuraja sa se odineasca noaptea il va face pe cel mic sa asocieze si mai mult noaptea si intunericul cu somnul mult-dorit.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de IEPURASH
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de IEPURASH
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mihaela C (acum 13 ani)

O zi frumoasa, plimbari in parc, jocuri, multa dragoste, o masa usoara seara: cereal cu laptic, o baita placuta vesela, masaj relaxant de seara, apoi o poveste frumoasa....din care eu incerc sa exclud caracterele negative atat cat e posibil...si gata...vine somnicul cel dulce

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
romantic_tgv (acum 13 ani)

felicitari pentru concurs

un somn linist depinde de mai multi factori si anume: in primul rand un scutec de calitate care sa-i confere puiului somnul linistitor de care are nevoie, sa beneficieze de afectivitate si dragoste din partea parintilor, un cantecel de somnic si altele dar prioritar ar fi scutecele care sa mentina pielea bebelusului uscata pe tot parcursul somnului. Pot spune ca folosesc pentru pitica mea scutecele Pufies, sunt de calitate, nu irita pielea bebelusului, sunt inalti si nu permit scurgerea lichidului. Folosesc scutecele aproape din prima luna de viata a bebelusului, am aflat de aceste scutece la un targ destinat copiilor si mamicilor si de atunci am tot cumparat Pufies.

multumim ca existati

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de romantic_tgv
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de romantic_tgv
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ciucanramona (acum 13 ani)

BINEINTELE II ASIGUR SOMNICUL CU SCUTECE DE CALITATE FIINCA DACA NU EREAU DE CALITATE NU PARTICIPAM ACUM

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ciucanramona
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ciucanramona
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 2 din 5

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.